سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مرزنشینان با اختلال و نابرابری اجتماعی مواجه هستند

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 25 آذر 1399 - 16:55
دانشیارجامعە شناسی‌ دانشگاه کردستان گفت: مناطق مرزی ما جدای از فاصله داشتن با شناسه‌های فرهنگی با اختلال در شناسایی و نابرابری در به رسمیت شناختن مواجه هستند.
مرزنشينان،اجتماعي،شناختن،نابرابري،رسميت،اختلال،شناسايي،جامعه ...

ایسنا/کردستان دانشیارجامعە شناسی‌ دانشگاه کردستان گفت: مناطق مرزی ما جدای از فاصله داشتن با شناسه‌های فرهنگی با اختلال در شناسایی و نابرابری در به رسمیت شناختن مواجه هستند.
امید قادر زاده امروز(25آذر) در پانل دوم سمینار مرز و مناسبات اجتماعی که به همت جهاد دانشگاهی به صورت مجازی برگزار شد، به دو نظریه استقلال و احترام در خصوص مرزنشینان گریزی زد و اظهار کرد: منظور از شناسایی مرزنشینان احترام و تصدیق گروه اجتماعی آنان در جامعه است تا از رهگذر جامعه خود هویت خود را تحقق بخشند.
وی عنوان کرد: مناطق مرزی ما جدای از فاصله داشتن با شناسه‌های فرهنگی با اختلال در شناسایی و نابرابری در به رسمیت شناختن مواجه هستند.
قادرزاده با اشاره به این موضوع که به رسمیت شناختن اصل اجرای عدالت و برابری اجتماعی است افزود: متاسفانه در این مناطق سطح بهره‌مندی از مواهب توسعه بسیار پایین است و به دلیل اینکه این گروه از سطح فرهنگی حاکم در جامعه دور هستند بهره بسیاری از مواهب توسعه‌ای نبرده‌اند و یک نوع ناپایداری و نابرابری اجتماعی را تجربه می‌کنند.
وی با تاکید بر این موضوع که سیاست‌گذاری ما با غیاب مرزنشینان همراه است گفت: تداخل کارکردی نهادها در استان کردستان سبب سردرگمی مرزنشینان و ابهام آنان نسبت به آینده شده است.
به گفته امید قادرزاده، مرزنشینان با سیاست‌گذاری و برخورد اشتباه با نوعی احساس سردرگمی، عدم کنترل و فراموش شدگی همراه هستند و این عوامل نشان از ایجاد اختلال در به رسمیت شناختن مرزنشینان دارد.
وی تصریح کرد: ما در خصوص حل مشکل مرزنشینان نیاز داریم رویکردی را که سبب هویت‌زدایی از مرز می‌شود و یا نگاه اقتصادی و خطرساز و رویکردی که نگاه حیاتی مرزنشینان را مورد مخاطره قرار می‌دهد بازسازی کنیم.
قادرزاده با اشاره به این موضوع که مرزنشینان نوعی اختلال و نابرابری را شناسایی و تجربه می‌کنند عنوان کرد: متاسفانه مشکل مرزنشینان به یک مسئله اجتماعی مبدل نشده و این مسئله به معنای کم توجهی اجتماع به آنان نیست؛ بلکه هنوز راه حل اجماعی برای آنان صورت نگرفته است و بی‌گمان پی‌ریزی و حل این مسئله نیازمند یک نوع اجماع پژوهشی است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های برون رفت از این مشکلات این است که مراکز دانشگاهی و مدنی که از باورپذیری بیشتری در جامعه برخوردارند متولی این امر باشند.
انتهای پیام