پرداخت غرامت 1.3 میلیارد دلاری کنسرسیوم «کاراچاگانک» به قزاقستان
وزارت انرژی قزاقستان از دریافت غرامت 1.3 میلیارد دلاری در پایان اختلافات این کشور و کنسرسیوم کاراچاگانک خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، وزارت انرژی و دارایی و شرکت «پی سی ای» دولت قزاقستان و همچنین شرکتهای «انی»، «شل»، «شورون»، «لوک اویل»، سهامداران پروژه کاراچاگانک توافقی برای پایان دادن به اختلافات امضا کردند.
بر اساس این سند، کنسرسیوم کاراچاگانک 1.305 میلیارد دلار به قزاقستان پرداخت کرد.
طرفین روش نهایی تقسیم تولیدات را هماهنگ کردند که در نتیجه آن قزاقستان تا سال 2037 میلادی 600 میلیون دلار اضافی دریافت خواهد کرد.
همچنین طرفین در مورد آغاز اجرای پروژه سرمایه گذاری جهت گسترش «کاراچاگانک 1» با هدف حفظ بیشتر تولید در میدان کاراچاگانک به توافق رسیدند.
بنابر گزارش وزارت انرژی قزاقستان، پروژه توسعه کاراچاگانک ساخت و ساز کمپرسور تزریق مجدد گاز و تاسیسات مربوط به آن را با حجم سرمایه گذاری حدود یک میلیارد دلاری پیش بینی میکند.
این امر باعث حفظ حجم تولید در سطح 10-11 میلیون هیدروکربن مایع در سال خواهد شد.
اجرای پروژه گسترش کاراچاگانک تامین سهم حداقلی شرکت طرف قزاق به میزان 45 درصد خرید محصولات، کار و خدمات و 75 درصد در استخدام پرسنل را فراهم میکند.
طرفین امکان راه اندازی مرحله بعدی گسترش پروژه مذکور با در نظر گرفتن پارامترهای فنی و اقتصادی را پیشبینی کردهاند.
بنابر این گزارش، اصل اختلافات در این زمینه با تقسیم عادلانه محصولات و توزیع درآمد نقدی بین طرفین مرتبط بود.
پروژه کاراچاگانک در چارچوب توافق نامه نهایی منعقد شده در مورد تقسیم تولیدات بین دولت قزاقستان، ائتلاف شرکتهای خارجی از جمله شل 29.25 درصد، انی 29.25 درصد، شورون 18 درصد، لوک اویل 13.5 درصد و کازمونایگاز 10 درصد محقق میشود.
بنابر گزارش وزارت انرژی قزاقستان، در سال 2015 میلادی این کشور از نحوه تقسیم سود و محاسبات متدولوژی کنسرسیوم مذکور ابراز نارضایتی کرد.
در نتیجه اختلافات تجاری قزاقستان مطابق با شرایط توافق نامه نهایی به دادگاه داوری بین المللی مراجعه کردند.
در حالی که روند داوری در جریان بود، دولت قزاقستان و کنسرسیوم کاراچاگانک در حال مذاکره برای پیدا کردن یک راه حل قابل قبول متقابل و حل و فصل اختلافات بودند.
انتهای پیام/ح