سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اهمیت توجه به نحوه مراقبت صحیح و بهداشت در زمان استفاده ماسک

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 24 آذر 1399 - 00:31
کارگاه آموزشی مجازی «مبارزه و کنترل بیماری کرونا» ویژه زنان خانه‌دار به همت جهادانشگاهی استان و با همکاری دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل برگزار شد.
بيماري،كرونا،رعايت،آموزش،مجازي،كارگاه،بيماران،تماس،خانواده،ا ...

ایسنا/اردبیل کارگاه آموزشی مجازی «مبارزه و کنترل بیماری کرونا» ویژه زنان خانه‌دار به همت جهادانشگاهی استان و با همکاری دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل برگزار شد.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل23 آذر در حاشیه برگزاری این کارگاه بر اهمیت و اطلاع رسانی در خصوص بیماری کرونا تاکید کرد و افزود: هدف از برگزاری این کارگاه مجازی پیشگیری، افزایش سطح آگاهی، آموزش، فرهنگ‌سازی، حفاظت از گروه‌های آسیب‌پذیر، ایجاد محدودیت هدفمند، تقویت فرآیند درمانی بیماران و کاهش حداکثری موارد بستری کرونا ویروس است.
فریبا محمدلو ادامه داد: سامانه آموزش مجازی جهاددانشگاهی ظرفیت خوبی برای استان است و می‌تواند در برگزاری پیوسته آموزش‌ها و اطلاع رسانی به جامعه هدف مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه این کارگاه، دکتری آموزش ارتقای سلامت اظهار کرد: با افزایش بیماران مبتلا به کرونا لازم است توصیه و موارد لازم برای مدیریت و کنترل اپیدمی کووید 19 در خانواده‌ها و افراد جامعه مورد توجه قرار گیرد.
نازیلا نژاد دادگر با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین عامل انتقال بیماری کرونا قطرات تنفسی است، ادامه‌ داد: قطرات تنفسی به صورت مستقیم و غیر مسقیم در هنگام تماس با سطوح، صحبت، سرفه یا عطسه فرد به بیرون انتقال می یابد و می‌تواند توسط افرادی که علائمی از خود نشان نداده‌اند نیز منتقل شود به همین منظور استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی برای مقابله با ویروس امری ضروری است.
وی به اهمیت توجه به نحوه مراقبت صحیح و بهداشت در زمان استفاده ماسک تاکید کرد و افزود: بیماری کرونا، افراد را به ‌طریق گوناگونی تحت تأثیر قرار می‌دهد و بیماریِ اکثر افراد مبتلا خفیف یا متوسط است و بدون نیاز به بستری شدن بهبود می‌یابد.
دکتری آموزش ارتقای سلامت تصریح کرد: شایع‌ترین علائم این بیماری شامل تب، سرفه خشک، ضعف و خستگی، گلو درد، عطسه، آبریزش بینی، سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال، لرز، از دست دادن حس چشایی و بویایی است که طی 2 تا 14 روز پس از تماس با فرد و یا محیط آلوده خود را نشان می دهد.
نژاد دادگر ادامه داد: در صورت دچار شدن فرد به موارد حاد همچون تنگی نفس، کاهش اکسیژن و فشار خون باید به پزشک و مراکز درمانی این بیماری مراجعه کنند و بیمارانی که در مرحله خفیف هستند لازم است راهنمایی‌های مراقبتی و درمانی را دریافت و نکات ضروری را رعایت کنند تا بهبود یافته و ناقل بیماری نباشند.
وی یادآور شد: هنگامی که یک نفر از اعضای خانواده به بیماری کرونا مبتلا می‌شود لازم است پروتکل‌های بهداشتی بیش از پیش رعایت کند و بیماری که در قرنطینه بسر می‌برد بهتر است در خانه صحبت نکند و همه اعضای خانواده و اقوام از ملاقات وی خودداری کنند و با تلفن، وسایل مجازی و تماس تصویری با او در ارتباط باشند.
دکتری آموزش ارتقای سلامت یکی از روش‌های مهم پیشگیری از بیماری کووید 19 را تقویت و افزایش سطح ایمنی بدن با تغذیه مناسب عنوان و بیان کرد: استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین C ، D و E ، مصرف روزانه 6 تا 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و کاهش مصرف غذاهای چرب و شور می‌تواند به افزایش سطح ایمنی و کمک به بهبود بیماری کرونا کمک کند.
نژاد دادگر بیان کرد: برای بیماران بستری شده 21 روز و بیماران سرپایی 14 روز پس از شروع علائم باید جداسازی و ماندن در منزل رعایت شود و پس از گذشت این زمان در صورت عدم وجود علائم و تایید پزشک امکان بازگشت به محیط کار وجود دارد.
وی ادامه داد: شستشوی دست‌ها، پرهیز از دست دادن با یکدیگر، پرهیز از تماس دست آلوده با چشم، بینی و دهان، استفاده از ماسک تنفسی و دستمال کاغذی هنگام عطسه و سرفه، رعایت فاصله فیزیکی، ضد عفونی کردن سطوح آلوده و تهویه مرتب اتاق‌ها و در خانه ماندن از اصول حفاظت فردی در مقابل این بیماری است.
انتهای پیام