سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

همه افراد از مزایای ویتامین A هویج بهره‌مند نمی‌شوند

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 23 آذر 1399 - 08:43
هویج منبع خوبی از بتاکاروتن، پیش ماده ویتامین A است؛ اما برای دریافت همه مزایای این ابر غذای سلامتی، به یک آنزیم فعال برای تولید این ویتامین نیاز است.
بتاكاروتن،ويتامين،A،كلسترول،تحقيق،آنزيم،خون،فعال،تغذيه،توليد ...

ایسنا/خراسان رضوی هویج منبع خوبی از بتاکاروتن، پیش ماده ویتامین A است؛ اما برای دریافت همه مزایای این ابر غذای سلامتی، به یک آنزیم فعال برای تولید این ویتامین نیاز است.
به گزارش یاهو، بتاکاروتن یک ترکیب فعال زیستی است که باعث رنگ نارنجی هویج می‌شود.
نتیجه تحقیقات انجام‌شده بر روی انسان‌ها و موش‌ها نشان می‌دهد که تبدیل بتاکاروتن به ویتامین A باعث کاهش کلسترول «بد» در خون می‌شود؛ بنابراین، بتاکاروتن می‌تواند در برابر ایجاد تصلب شرایین که منجر به تجمع چربی‌ها و کلسترول در عروق می‌شود، نقش محافظتی داشته باشد.
آمنگوال، استادیار تغذیه و علوم غذایی دانشگاه ایلینوی ایالات‌متحده می‌گوید: بیماری قلبی عروقی آترواسکلروز (تصلب شرایین) علت اصلی مرگ‌ومیر انسان‌هاست.
وی و همکارانش برای درک بیشتر تاثیرات بتاکاروتن بر سلامت قلب و عروق دو تحقیق انجام دادند.
بتاکاروتن با کمک آنزیمی به نام بتاکاروتن اکسیژناز ۱ (BCO۱) به ویتامین A تبدیل می‌شود و تنوع ‌ژنتیکی تعیین‌کننده وجود نسخه کم‌وبیش فعال BCO۱ در افراد است.
افراد دارای آنزیم فعال کمتر به منابع دیگر ویتامین A در رژیم غذایی خود نیاز دارند.
در این تحقیق نمونه‌های خون و ۷۶۷ نمونه دی‌ان‌ای (DNA) فرد جوان سالم ۱۸ تا ۲۵ ساله تجزیه‌وتحلیل شد.
همان‌طور که انتظار می‌رفت محققان ارتباطی بین فعالیت BCO۱ و سطح کلسترول بد پیدا کردند.
آمنگوال گفت: «اولین مشاهدات ما حاکی از این بود، افرادی که تنوع ژنتیکی مرتبط با فعال‌سازی آنزیم BCO۱ داشتند، کلسترول کمتری نیز در خون داشتند».
نتایج این تحقیق در مجله تغذیه منتشر شد.
برای پیگیری این یافته‌ها، آمنگوال و همکارانش تحقیق دیگری را که در مجله تحقیقاتی لیپید منتشر شد را با استفاده از موش‌ها انجام دادند.
وی گفت: «در تحقیقات انسانی مشاهده کردیم که کلسترول در افرادی که ویتامین A زیادی تولید نمی‌کنند، بیشتر است.
برای مشاهده این تاثیرات در درازمدت، باید ۷۰ سال صبر کنیم تا شاهد تغییرات قلبی عروقی باشیم که در زندگی واقعی، این کار عملی نیست.
به همین دلیل از حیوانات برای مطالعات خاص استفاده کردیم تا بتوانیم روند کار را تسریع کنیم.»
آمنگوال اظهار کرد: «نتایج اصلی تحقیق روی موش‌ها همان چیزی بود که در انسان یافتیم.
ما دیدیم وقتی به موش‌ها بتاکاروتن می‌دهیم، سطح کلسترول آن‌ها پایین است.
این موش‌ها ضایعات آترواسکلروز یا پلاک‌های کوچک‌تری در عروق خود ایجاد می‌کنند.
این بدان معنی است که موش‌هایی که از بتاکاروتن تغذیه می‌کنند نسبت به کسانی که با رژیم غذایی بدون این ترکیب زیست فعال تغذیه می‌شوند در برابر تصلب شرایین محافظت می‌شوند.»
در تحقیق دوم، محققان مسیرهای بیوشیمیایی این فرآیندها را بررسی و تعیین کردند که این تاثیر در کجای بدن رخ می‌دهد.
محقق این تحقیق بیان کرد: «ما این اثر را در کبد به‌عنوان عضوی که مسئول تولید و ترشح لیپوپروتئین‌ها در جریان خون است، ازجمله لیپوپروتئین‌های معروف به کلسترول بد، بررسی و مشاهده کردیم که در موش‌هایی که دارای مقادیر بالای ویتامین A هستند، ترشح لیپیدها در جریان خون کند می‌شود.»
درک نحوه ارتباط آنزیم BCO۱ با کلسترول پیامدهای مهمی دارد.
به‌طورمعمول، سطح بالای بتاکاروتن در خون با فواید سلامتی مرتبط است، اما می‌تواند نشانه‌ای از آنزیم BCO۱ کمتر فعال باشد که بتاکاروتن مصرفی ما را به ویتامین A تبدیل نمی‌کند.
آمنگوال در ادامه افزود: حداکثر ۵۰ درصد از مردم نوع کم‌فعال این آنزیم را دارند.
این بدان معناست که بدن آنان در تولید ویتامین A از یک منبع گیاهی کندتر عمل می‌کند و ممکن است لازم باشد که این ماده مغذی را مستقیما از یک منبع حیوانی مانند شیر یا پنیر دریافت کنند.
انتهای پیام