خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آیا رفتار ویروس کرونا در ایران تغییر کرده است؟

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | پنجشنبه، 20 آذر 1399 - 21:12
یک استاد اپیدمیولوژیست گفت: ما با بیماری سر و کار داریم که اپیدمی آن پیش رونده و انتقال آن فرد به فرد است. تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که جلوی انتقال ویروس را از فرد بیمار به فرد سالم
اپيدمي،متوليان،واكسن،ويروس،اتفاق،درمان،ميزان،افزايش،كرونا،قطعي

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عباس متولیان استاد اپیدمیولوژیستی در برنامه زنده تلویزیونی گفت: در واقع تغییر زیادی در ویروس کرونا یا کشنگی این بیماری اتفاق نیفتاده است.
بالا و پایین رفتن درصد‌ها ممکن است به شرایط درمان بستگی داشته باشد.
بعنوان مثال زمانی که حداکثر میزان اپیدمی در ووهان چین یا ایتالیا اتفاق افتاده بود؛ میزان مرگ و میر و کشندگی آن تا ۱۲ درصد هم افزایش پیدا کرده بود؛ در صورتی که به طور متوسط این آمار حدود ۲ درصد یا کمتر است.
متولیان بیان کرد: زمانی که میزان مراجعه به مراکز درمانی افزایش پیدا کند ممکن است بخش درمان نتواند پاسخگو باشد و کمبود امکانات باعث افزایش فوتی‌ها شود که خوشبختانه این اتفاق در کشور ما قابل توجه نبوده است.
اما خطر اپیدمی ویروس همچنان ادامه دارد و رفتار آن تغییری نکرده است.
او در ادامه افزود: ما با بیماری سر و کار داریم که اپیدمی آن پیش رونده و انتقال آن فرد به فرد است.
تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که جلوی انتقال ویروس را از فرد بیمار به فرد سالم به هر طریق ممکن مثل فاصله گذاری اجتماعی، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و دوری از تجمعات بگیریم.
متولیان گفت: خوشبختانه چند نمونه واکسن شرکت‌های خرجی وارد بازار شده است که امیدواریم نتایج آزمون‌های بالینی واکسن در داخل کشور هم موفقیت آمیز باشد.
او در پایان تصریح کرد: با توجه به آمار قطعی هر ۸۰ نفر یک ابتلای قطعی، باید تلاش کنیم که حداکثر تا یکسال آینده تغییرات را بپذیریم و بتوانیم خود را با روش‌های پیشگیرانه منطبق کنیم.
می‌توانیم پیش بینی کنیم و امیدوار باشیم سال آینده همین موقع بیشتر مردم جامعه واکسن کرونا را دریافت کرده باشند.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/