خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تاکنون بیش از ۲۰۱ هزار بسته معیشتی در استان مرکزی توزیع شده است

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 17 آذر 1399 - 23:32
فرمانده سپاه روح الله یکی از اقدامات مهم در طرح شهید سلیمانی را ادامه نهضت کمک مومنانه دانست و افزود: با توجه به عملکرد بسیار درخشان استان مرکزی این اقدام خداپسندانه در قالب این طرح ادامه می یابد و تاکنون بیش از 201 هزار بسته معیشتی که ارزش میانگین آنها 400 هزار تومان بوده توزیع شده است.
تيم،آموزش،طرح،سليماني،سلامت،شهيد،بسيج،محله،مردمي،مراقبتي،حما ...

ایسنا/مرکزی فرمانده سپاه روح الله یکی از اقدامات مهم در طرح شهید سلیمانی را ادامه نهضت کمک مومنانه دانست و افزود: با توجه به عملکرد بسیار درخشان استان مرکزی این اقدام خداپسندانه در قالب این طرح ادامه می یابد و تاکنون بیش از 201 هزار بسته معیشتی که ارزش میانگین آنها 400 هزار تومان بوده توزیع شده است.
براساس اعلام سپاه روح الله، سردار سرتیپ دوم پاسدار محسن کریمی فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی در نشست تخصصی قرارگاه جهادی سلامت محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: از مطالباتی که مقام معظم رهبری برای مبارزه جدی با کرونا دارند بحث تقویت و ایجاد شبکه بهداشتی و درمانی به شکل محله محور است و با توجه به فرمانی که ایشان برای بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی دادند طرح مشترک شهید سلیمانی میان سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت تهیه و عملیاتی شد.
وی افزود: قرارگاه جهادی سلامت محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی برای اجرای دقیق طرح شهید سلیمانی از 28 آبان ماه در 12 شهرستان استان مرکزی تشکیل شده و تا به امروز کلیه مجموعه ها از جمله بسیج، پایگاه های سلامت و گروه های مردمی سازماندهی شده اند تا به شکل قرارگاه محوری کار را پیش ببرند.
کریمی گفت: منظور از قرارگاه محوری بکارگیری کلیه ظرفیت های موجودی است که در یک محله می توان برای ریشه کن کردن ویروس و کاهش آسیب های همه جانبه و کمک به کادر درمان استفاده کرد که مساجد به عنوان سنگرهای محله و ائمه جماعت به عنوان فرماندهان محلات در این طرح نقش آفرینی می کنند.
وی افزود: طرح شهید سلیمانی تلاش می کند با آموزش و بسیج عمومی مردم هر خانه را به یک پایگاه سلامت تبدیل کند و در این راستا جلب مشارکت مردم از طریق انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت در محله را دنبال می کند و در پی این است که به جای تمرکز بر بیمارستان ارائه خدمات در خانه و محله داشته باشد.
کریمی گفت: تشدید نظارت بر پروتکل های بهداشتی و اعمال قانون، تست گسترده، هدفمند و هوشمند، بیماریابی فعال، قرنطینه و رهگیری هوشمند، آموزش و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، حفاظت از گروه های آسیب پذیر شامل سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای، تعیین و اعلام هوشمند و هدفمند محدودیت ها و تقویت فرآیند درمان سرپایی و کاهش حداکثری موارد بستری از جمله راهبردهای مهم طرح شهید سلیمانی است که با جدیت دنبال می شود.
وی اظهار کرد: کمیته تخصصی شامل کمیته آموزش و همراه سازی، کمیته منابع انسانی و سازماندهی، کمیته نظارت، پایش و ارزشیابی، کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات، کمیته فرهنگی، روابط عمومی، رسانه و اطلاع رسانی و کمیته گروه های جهادی و حمایت از نیازمندان در طرح با جدیت کار خود را آغاز کرده اند که مهمترین آنها کمیته آموزش است چراکه اعتقاد داریم با توجه به غیرقابل پیش بینی بودن وجود ویروس در جامعه باید آموزش عمومی مردم انجام شود.
کریمی گفت: طی دو هفته گذشته کمیته آموزش با هدایت های دانشگاه علوم پزشکی و پایگاه های سلامت آموزش بسیجیان و نیروهای داوطلب را با جدیت آغاز کرده و تاکنون بیش از هزار بسیجی در سطح استان از این آموزش تخصصی بهره مند شدند و برای اجرای طرح وارد میدان شده اند، همچنین در راستای فعالیت تیم های تخصصی که در طرح شهید سلیمانی نقش آفرینی می کنند اقدامات بسیار قابل تقدیری انجام شده است.
وی اظهار کرد: تاکنون 277 تیم حمایتی، 338 تیم مراقبتی، 292 تیم نظارتی در سطح استان تشکیل شده که افراد درون این تیم ها طی این روزها آموزش کامل دیده اند، همچنین با توجه به استقبال بسیجیان و نیروهای داوطلب آموزش تیم های جدید در دستور کار است.
وی یکی از اقدامات مهم در طرح شهید سلیمانی را ادامه نهضت کمک مومنانه دانست و افزود: با توجه به عملکرد بسیار درخشان استان مرکزی این اقدام خداپسندانه در قالب این طرح ادامه می یابد و تاکنون بیش از 201 هزار بسته معیشتی که ارزش میانگین آنها 400 هزار تومان بوده توزیع شده است.
کریمی گفت: همچنین توزیع گوشت قربانی، بسته های درمانی، آموزشی، بهداشتی و جهیزیه برای زوج های جوان در قالب کمک های مومنانه طرح شهید سلیمانی همچنان ادامه دارد که به طور مثال در روز گذشته شهرستان آشتیان یکصد کیلو گوشت گرم در این قالب توزیع کرده است.
وی افزود: اقدامات دیگر توسط بسیجیان همچون کمک به مدافعان سلامت، حضور روحانیون بسیجی در آرامستان ها برای انجام امورات شرعی جانباختگان و ضد عفونی معابر نیز با جدیت دنبال می شود که تاکنون بیش از 120 نفر روحانی در آرمستان ها فعالیت انجام دادند و بیش از 300 نفر از متخصصین بسیج جامعه پزشکی را در مراکز درمانی سازماندهی کرده اند.
بیش از 140 گروه جهادی برای ضدعفونی معابر و اماکن فعالیت می کنند که با توجه به فراخوان ها و اعلام آمادگی بسیجیان و گروه های مردمی، این آمار روزانه افزایش پیدا می کند.
کریمی گفت: امیدواریم با عنایت های خداوند و به برکت نام شهید حاج قاسم سلیمانی، همت کلیه اعضای طرح شهید سلیمانی و مشارکت آحاد و اقشار مردم شاهد کاهش آسیب های بیماری منحوس کرونا و ریشه کن شدن آن در جامعه باشیم که تحقق این مهم نیازمند بکارگیری عزم و اراده ملی و همه جانبه است.
سرهنگ پاسدار سید جواد میرعباسی معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه روح الله استان مرکزی نیز در این نشست گفت: در راستای اجرای طرح شهید سلیمانی به شکل محله محور سه تیم اصلی در محلات که شامل تیم های مراقبتی، تیم های حمایتی و تیم های نظارتی هستند تشکیل شده که کلیه افراد در تیم ها سازماندهی شده اند و آموزش های آنها نیز انجام شده است.
وی اظهار کرد: بسیجیان و جهادگران، موسسه های مردم نهاد و سایر گروه های مردمی از جمله اعضای اصلی تیم مراقبتی هستند که تقسیم کار تیم های مراقبتی مبتنی بر نظام شبکه بوده و به ازای هر 25 هزار نفر دو پایگاه سلامت، یک پزشک متخصص و 5 مراقب سلامت فعالیت خواهند کرد.
میرعباسی گفت: توزیع کمک های مومنانه مردمی و سازمان ها و نهادها در جمعیت آسیب پذیر از مهمترین وظایف تیم های حمایتی است که با محوریت بسیج و مساجد با هدف تحقق مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت های مردمی دنبال می شود.
وی افزود: نظارت بر مراکز ارائه خدمات، تهیه و توزیع مواد غذایی و واحدهای صنفی با مشارکت هلال احمر، اصناف، بسیج و گروه های مردمی با محوریت کارشناس های بهداشت به عنوان سرتیم نظارت از مهمترین وظایف تیم های نظارتی است.
میرعباسی گفت: مشارکت در آموزش عمومی، غربالگری شفاهی خانوار دارای موارد مثبت و بررسی وضعیت بیمار و علائم بیماری در افراد در تماس نزدیک، ترغیب استفاده از سامانه 4030 ، تهیه لیست افراد در معرض خطر ، مراجعه به منازل دارای بیمار تست مثبت برای رهگیری و انجام نمونه گیری در درب منزل و آموزش اطرافیان، ارائه خدمات فعال مراقبتی و پزشکی برای گروه های در معرض خطر، بیماران ترخیص شده از بیمارستان، تأمین داروی مورد نیاز بیماران مطابق آخرین دستور عمل، معرفی خانواده ها و بیماران نیازمند به تیم حمایتی، ارجاع فرد مبتلا به مرکز یا بیمارستان ویژه کرونا، اطمینان از ارائه خدمات اساسی مانند مادر و کودک و ثبت و ارائه گزارش خدمات انجام شده و هماهنگی با تیم های حمایتی و نظارتی از مهمترین وظایف عملیاتی تیم مراقبتی است.
به گفته وی، مسئولیت تیم های مراقبتی با دانشگاه علوم پزشکی و شبکه بهداشت است و کارها و فعالیت ها به شکل مشارکتی با بسیج انجام می شود.
تهیه نقشه محله و مشخص کردن مناطق پر خطر و پرتردد محله، مشخص کردن افراد در معرض خطر، جمع آوری کمک های مردمی و خیرین، تعیین نیازهای مردم در قرنطینه معکوس، هماهنگی برای تعیین محل و راه اندازی قرنطینه عمومی، توزیع بسته های حمایتی از جمله بهداشتی، درمانی و دارویی، همکاری در آموزش عمومی جامعه، تسهیل در تدارکات تیم های مراقبتی و نظارتی و ثبت و ارائه گزارشات خدمات انجام شده از مهمترین وظایف عملیاتی تیم حمایتی است.
وی با بیان اینکه مسئولیت تیم های حمایتی با بسیج مستضعفین و محوریت کار با بسیج سازندگی است که با مشارکت همه سازمان ها، و نهادها انجام می شود، افزود: تهیه لیست اماکن عمومی و مراکز فروش مواد غذایی با همکاری کارشناس بهداشت محیط و حرفه ای محله، اطمینان از ثبت نام اصناف و واحدها در درگاه سلامت و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت، ارزیابی و نظارت بر اماکن، ادارات و مراکز خدمات مردمی، ارجاع موارد مشکوک به تیم های مراقبتی و افراد نیازمندبه تیم های حمایتی، آموزش عمومی واحدهای صنفی ، ضد عفونی اماکن و محل های تجمعی بر اساس دستورالعمل و ثبت و ارائه گزارشات خدمات انجام شده از مهمترین وظایف عملیاتی تیم نظارتی است.
میرعباسی خاطرنشان کرد: مسئولیت تیم های نظارتی با بهداشت محیط و حرفه ای است و فعالیت ها با مشارکت بسیج، هلال احمر و سایر گروه های مردمی انجام می شود و کلیه اعضای تیم ها نیز آموزش های تخصصی لازم را دیده اند و با شرح وظایف خود به خوبی آشنا هستند.
انتهای پیام