خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پِرتلِه غذایی باستانی در ‌لرستان

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 29 اسفند 1397 - 10:13
‌یک کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: پِرتلِه غذایی بسیار قدیمی و باستانی در استان است.
شير،اضافه،قابلمه،غذا،گنجي

‌یک کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: پِرتلِه غذایی بسیار قدیمی و باستانی در استان است.
‌اعظم گنجی در گفت ‎ وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: پِرتلِه از جمله غذاهای ساده زود پخت و بسیار قدیمی و باستانی لرستان است.
وی اضافه کرد: این غذا با استفاده از شیر و گندم تهیه شده و معمولا در مراسم مذهبی سرو می‌شود.
گنجی با بیان اینکه در این غذا از گندم شیر، شیر تازه و نمک استفاده می‌ شود، ادامه داد: گندم شیر را کوبیده و ریز می ‎‌کنیم و سپس در قابلمه ای بزرگ ریخته و بعد از اضافه کردن حدود یک لیتر آب به آن، قابلمه را روی اجاق به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم قرار می ‌دهیم تا خوب پخته شود.
این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: شیر را در دو نوبت ۱۵ دقیقه ‎‌ای به مواد داخل قابلمه اضافه و هنگام این کار آن را مرتب به هم می ‌زنیم تا ته نگرفته و یا سر نرود.
وی بیان کرد: پس از گذشت نیم ساعت به مقدار دلخواه نمک به غذا اضافه کرده و در قابلمه را می بندیم.
گنجی اضافه کرد: در ادامه زیر غذا را کم کرده تا با حرارت ملایم خوب لعاب بیندازد و آماده سرو شود.
انتهای پیام‌