بوی خوش جهاد در اردوی دانشجویان بجنوردی/ بررسی اقدامات کرونایی
بجنورد- دانشجویان خراسان شمالی پس از شیوع کرونا فعالیت های جهادی خود را تعطیل نکردند و با شناسایی نیازهای روز جامعه سعی بر رفع آنها دارند و کارنامه قابل قبولی از خود به جای گذاشتند.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: وقتی کرونا آمد تمام فعالیتها و برنامهها را به کل تغییر داد.
همه در شوک بودند و اضطراب شدیدی بین مردم به وجود آمده بود.
دانشگاهها، حوزههای علمیه، اکثر بازارها، تالارها و بسیاری از مجموعههای ریز و درشت دیگر تعطیل شده بودند اما آنچه تعطیل نشد، فعالیتهای جهادی دانشجویان بود.
فعالیتی که در اوج کرونا نیز ادامه داشت و فقط سر و شکل آن تغییر کرد.
تشکلهای دانشجویی و گروههای جهادی خراسان شمالی پیش از شیوع کرونا برنامههای جهادی خود را در روستاهای دور دست تعریف میکردند اما با آغاز کرونا، فعالیتها دگرگون شد.
آنها در شرایطی که کشور با کمبود ماسک مواجه بود با فوریت خط تولید ماسک و دستکش راه اندازی کردند.
سپس به سمت مواسات و کمکهای معیشتی به مردم آسیب دیده از کرونا رفتند و در این بین کمک به کادر درمان نیز فراموش نشد.
از این رو به مناسبت فرا رسیدن روز دانشجو نگاهی به فعالیت گروههای جهادی دانشجویی خراسان شمالی از ابتدای شیوع کرونا تا امروز میاندازیم.
گام اول را دانشجویان برداشتند
هنوز کسی با کرونا کنار نیامده بود که دانشجویان جهادی دانشگاه پیام نور بجنورد آستینها را بالا زدند.
از ابعاد کرونا و نحوه اثرگذاریاش کسی خبری نداشت اما این به معنی دست روی دست گذاشتن دانشجویان پای کار دانشگاه پیام نور نبود.
آنها از روزهای اول ورود کرونا به خراسان شمالی و بجنورد اقدام به ضدعفونی کردن بخشهای مختلف شهر کردند.
مرتضی رحمانی، عضو هیئت دانشگاه پیام نور بجنورد در این خصوص گفت: با همفکری اعضای هیئت فاطمه الزهرا (س)، تصمیم گرفتیم مناطق حاشیه شهر بجنورد که به دلیل حجم بالای فعالیتها ممکن است خدمات کمتری را دریافت کنند ضدعفونی کنیم.
رحمانی ادامه داد: از این رو حدود ۳۰ خادم با کمک ادوات شخصی مانند تراکتور و تعدادی سمپاش دستی هر شب یک از محلههای حاشیه شهر بجنورد را ضدعفونی میکردند.
آرام آرام فعالیتهای جهادی سر و شکل بهتری پیدا میکرد به همین دلیل کارگاههای تولید دستکش، ماسک و سایر اقلام بهداشتی مورد نیاز کادر درمان توسط دانشجویان بسیجی راه اندازی شد.
از تولید ماسک تا محافظ صورت
در همان اسفند ماه عصمت باغچقی، مسئول امور جهادی خواهران بسیج دانشجویی خراسان شمالی در گفتگو با مهر گفت: به همت دانشجویان دانشگاههای خراسان شمالی روزانه حدود ۲ هزار ماسک تولید میشد و در اختیار شهروندان حاشیه شهر و مراکز بهداشتی قرار میگرفت.
باغچقی با اشاره به نیاز مبرم افراد نیازمند به ماسک ادامه داد: حدود ۲ هزار فرد نیازمند را شناسایی کردیم و ماسکها را به دست این افراد رساندیم، این ماسکها توسط دانشگاه علوم پزشکی استان نیز تأیید شده بود.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز وارد میدان شدند.
آنها با راه اندازی خط تولید محافظ صورت این کالا را که در استان تولید نمیشد، در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دادند.
مسئول بسیج دانشجویی این دانشگاه در این خصوص بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در خراسان شمالی و نیاز به تجهیزات و اقلام بهداشتی، گروه جهادی مبارزه با کرونا متشکل از تیمهای جهادی تمام دانشگاههای استان اقدام به راه اندازی کارگاه تولید محافظ صورت پزشکی کرد که این محصول برای استفاده پزشکان و پرستاران در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفت.
وی افزود: در مجموع حدود ۲۰۰ دانشجو در این قرارگاه فعال بودند که در قالب تیمهای مختلف به ارائه خدمت میپرداختند.
اتصال دانشجویان جهادی و بانوان خانه دار
دانشجویان جهادی در ادامه با یک برنامهریزی مناسب توانستند بانوان خانه دار را نیز پای کار بیاورند.
رضا ثنائیان، دانشجوی جهادی استان با توضیح این طرح گفت: در این طرح ما مواد اولیه استاندارد و مرغوب را تهیه میکردیم و به درب منازل که از پیش ثبت نام کرده بودند میدادیم و روز بعد ماسکها را تحویل میگرفتیم.
ابتدا این حرکت را از ۱۵ منزل آغاز کردیم، اما روز به روز این اقدام توسعه پیدا کرد.
این دانشجوی جهادی تصریح کرد: در این طرح روزانه نزدیک به ۲ هزار ماسک تولید میشد.
وی از ساخت حدود ۱۴ هزار ماسک توسط پویش تولید ماسک در خانه خبر داد و افزود: این ماسکها پس از تولید به دانشجویان جهادی دانشگاه علوم پزشکی تحویل داده میشد و آنها پس از استریلیزه کردن آنها با دستگاه مخصوص، بسته بندی کرده و به بیمارستان و یا ادارات متقاضی میرساندند و مبلغ اندکی برای خریداری دوباره لوازم اولیه اخذ میکردند.
ثنائیان در پایان گفت: همواره از پدر و مادران خود شنیدهایم در زمان جنگ بانوان در منازل خود لوازم مورد نیاز جبهه را تهیه میکردند؛ دیدن این صحنهها در سال ۹۹ دقیقاً تداعی کننده زمان جنگ برایم بود.
۳۰۰ هزار دستکش تولید شد
این دانشجوی فعال دانشگاه آزاد از راه اندازی خط تولید دستکش نیز خبر داد و بیان داشت: به همت دانشجویان بسیجی دانشگاه آزاد بجنورد روزانه حدود ۵ تا ۶ هزار دستکش یک بار مصرف تولید میشد.
ثنائیان ادامه داد: این دستکشهای تولیدی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی قرار میگرفت تا بر طبق نیاز بین مردم و یا کادر درمان توزیع کنند.
این مجموعه پس از دو ماه فعالیت با ساخت ۳۰۰ هزار دستکش کار خود را پایان دادند.
تغییر حوزه خدمت / پیش به سوی مواسات
اشباع بازار از ماسک و دستکش باعث شد تا دانشجویان منطقه دیگری را برای جهاد خود انتخاب کنند.
این بار جهادگران به سراغ خانوادههای آسیب دیده از کرونا رفتند تا با اهدای بستههای معیشتی به آنان اندکی از درد آنها را تسکین دهند.
در این بین گروههای کوچک و بزرگ بسیاری فعال شدند به طوری که هر دانشگاه، هر کانون خیریه و یا هرجمع دانشجویی سعی داشتند با جمعآوری کمکهای مردمی، بستههای معیشتی تهیه و به دست مردم برسانند.
بسیج دانشجویی استان در این خصوص در چندین مرحله اقدام به توزیع بسته معیشتی کرد.
به عنوان نمونه در یکی از این مراحل مهدی ساری، مسئول گروه جهادی بسیج دانشجویی خراسان شمالی گفت: در مرحله سوم از رزمایش همدلی، بسیج دانشجویی خراسان شمالی ۴۰۰ بسته مواد غذایی به ارزش یک میلیارد ریال را بین خانوادههای نیازمند استان توزیع کرد.
ساری ادامه داد: در این مرحله اکثر بستههای مواد غذایی بین خانوادههای روستایی اهدا شد البته تعدادی نیز به شهرستانهای اطراف ارسال شد.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: در ۲ مرحله دیگر از این رزمایش حدود ۲۰۰ بسته مواد غذایی دیگر به دست محرومان استان رسیده بود.
سید محمد حسن مرتضوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نیز گفت: ۲۰۰ بسته مواد غذایی به ارزش ۴۰۰ میلیون ریال به خانوادههای مستضعف و آسیب دیده از کرونا اهدا شد؛ از این تعداد ۵۰ بسته نیز به دانشگاه آزاد شیروان ارسال شد تا در این شهرستان توزیع شود.
هزاران وعده غذای گرم توزیع شد
توزیع غذای گرم در حاشیه شهر نیز از دیگر فعالیتهایی بود که با محوریت دانشگاه پیام نور بجنورد اجرا میشد.
این مجموعه در دهه اول محرم ۱۸ هزار وعده غذای گرم بین نیازمندان بجنورد توزیع کرد.
همچنین در ایام عید غدیر نیز ۱۰ هزار غذای دیگر توزیع شد.
فعالیت دانشجویان دانشگاه پیام نور بجنورد همچنان نیز ادامه دارد و این گروه به صورت هفتگی ۵۰۰ وعده غذای گرم پخت و توزیع میکند.
کانونهای دختران نور، جمعیت امام حسن بسیج دانشجویی، کانون خیریه باران دانشگاه بجنورد و کانون خیریه دانشگاه فرهنگیان از دیگر گروههایی بودند که در این زمینه فعالیت داشتند.
توزیع بستههای لوازمالتحریر از دیگر اقدامات گروههای جهادی به شمار میآید.
دانشجویان هم گام با کادر درمان
از دیگر فعالیتها ویژه دانشجویان کمک به کادر درمان بود.
دانشجویان در دو مرحله اقدام به ثبت نام و حضور در بیمارستانهای کرونایی استان به منظور خدمت رسانی کردند.
در مرحله دوم این طرح ۱۷۰ جهادگر برای حضور در بیمارستانها اعلام آمادگی کرده و به کمک کادر درمان شتافتند.
بسته به میزان تخصص و حرفه دانشجویان در اقدامات مختلفی از آنان استفاده میشد.
تمام این فعالیتها باعث نشد دانشجویان در میان مردم حضور نداشته باشند و اقدامات خدمت رسانی خود را انجام ندهند.
دانشجویان جهادی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد با برگزاری اردوی جهادی در حاشیه شهر بجنورد به مردم این منطقه خدماتی ارائه دادند.
این موارد گوشهای از فعالیت دانشجویان به شمار میآمد.
فعالیتهایی که هدفی جز خدمت به مردم در آنها دیده نمیشود.