داوطلبانه در کویر / رویش بذر همدلی در نقاط مرزی خراسان جنوبی
بیرجند- با تلاش دو ساله خیر مازندرانی و داوطلب هلال احمر، سه روستای محروم و مرزی خراسان جنوبی رنگ زندگی به خود گرفته و خدماتی ماندگار ارائه شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استانها: دیر صباحی است که مردمان خراسان جنوبی با مشکلات زیستی، آبی، بهداشتی و معیشتی که یادگار از خشکسالی به جای مانده، دست و پنجه نرم میکنند.
مشکلاتی که از بی آبی، فقر و خشکسالی آغاز شده و پای مسائل بهداشتی و بیماریهای پوستی را به برخی از روستاها مانند ذکری و گل نی باز کرده است.
اکنون دست کاتب در روستاهایی مانند ذکری، گل نی و کلاته بلوچ روایت دنباله داری را حک میکند.
حکایتی که با پادرمیانی رسانهها شروع میشود و با بازیگری خیران و انسانهای بزرگ در سریالی سراسر عشق و مهربانی به پیش میرود.
قصه از جایی آغاز میشود که خبر «بیماری پوستی» کودکان محروم روستاهای ذکری و گل نی از طریق رسانهها به گوش پایتخت نشینان میرسد.
برخی با شنیدن این خبر به واسطه رسالت ذاتی خود قدم در روستا گذاشته و در پی رفع مشکلات بر می آیند.
برخی دیگر هم با ندای دل و فارغ از جایگاه شأن دل به کویر زده و بر زخمهای کودکان محروم مرهم میگذارند.
حکایت یک دلداده
قصه مربوط به خیری از خطه مازندران است که به عنوان داوطلب هلال احمر و از هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در دوم خرداد ماه سال ۹۷ برای درمان بیماری پوستی کودکان قدم در روستاهای ذکری و گل نی میگذارد اما درمان را تنها به موارد پوستی خلاصه نکرده و در پی یافتن مشکلات بزرگتری از افراد روستا میرود.
این پزشک انسان دوست تاکنون هفت بار برای رفع مشکلات روستاهای ذکری، کلاته بلوچ و گل نی به خراسان جنوبی سفر داشته و خدماتی اعم از توزیع البسه، توزیع بسته معیشتی و حفر چاه آب در راستای تأمین آب شرب اهالی روستا به جای گذاشته است.
اگرچه افراد زیادی عمادی وار دل به مناطق محروم میزنند تا از کاروان خدمت به نیازمندان عقب نمانند اما باید با پای دل قدم برداشت تا بتوان با عزمی راسخ از دیاری شمالی بلند شده و سختیهای کویر شرقی را برای خدمت رسانی تحمل کرد.
آری باید عاشق بود تا حکایت سوختن شمع برای پروانه را درک کرد.
باید اهل دل بود تا بتوان از خدمات این پزشک بزرگ در سه نقطه محروم از درمیان سخن گفت.
امروز به واسطه تلاشهای این داوطلب هلال احمر، تصویر تاریک پشت چشمان طاهره، دختر ۱۲ ساله روستایی، به روزهایی روشن تغییر یافته و میتواند خوب ببیند.
امروز بیماری پوستی کودکان روستا عارضه یابی شده و بیماران با دریافت داروی رایگان روند درمان و پیشگیری از پیشرفت بیماری را طی میکنند.
امروز روستاییان با دریافت آموزشهای مختلف، راههای مقابله با بسیاری از بیماریها را به خوبی میدانند.
امروز زنان و مردان روستا از طعم شیرین آب چاه بهره برده و چشم انتظار تانکرهای آبرسان نیستند.
امروز افراد زیادی دعاگوی این پزشک خیر بوده و لحظاتشان را به نیکی از او یاد میکنند.
ساعتی را به بهانه روز جهانی داوطلب پای گفت و گو با این پزشک خیر، داوطلب هلال احمر و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مینشینیم تا از ۲۵ سال خدمتش سخن بگوید.
قصه از فضای مجازی آغاز شد
این پزشک خیرخواه در گفت و گو با مهر با بیان اینکه از سال ۱۳۸۶ داوطلب هلال احمر بودهام، افزود: همچنین ۲۵ سال به عنوان پزشک در محیطهای مختلف طبابت میکنم.
ناصر عمادی با بیان اینکه اولین سفرم به روستای «گل نی» در خراسان جنوبی در خرداد ماه ۱۳۹۷ بوده است، ادامه داد: طی پیامی در اینستاگرام متوجه بیماری پوستی کودکان روستای گل نی شدم و در فاصله کمتر از سه روز برای بررسی وضعیت به روستا سفر کردم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در روستاهای ذکری و گل نی بیان کرد: درمان مشکلات پوستی بیماران منطقه از اولین اقدامات انجام شده بود.
عمادی ادامه داد: در این راستا به همراه تیمی از همکاران و دستیاران پزشکی در روستاهای ذکری، کلاته بلوچ و گل نی، مشکلات پوستی کودکان از نزدیک معاینه و داروهای مورد نیاز توزیع شد.
گامی برای رفع مشکلات آبی روستاییان
وی آموزش روستاییان را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و بیان کرد: آموزش مراقبتهای پوستی، نحوه مقابله با کرونا و راههای پیشگیری این ویروس از جمله اقدامات انجام شده است.
عمادی با اشاره به مشکلات آبی منطقه اظهار کرد: بر اساس بررسیهای انجام شده، عدم دسترسی به آب پاکیزه و تمیز یکی از دلایل بروز بیماریهای پوستی در این مناطق به ویژه گل نی بود.
وی بیان کرد: بر اساس گفت و گویی با شرکت آب و فاضلاب و هلال احمر درمیان مقرر شد با حفر چاه، آب لوله کشی منطقه را تأمین کنیم.
این داوطلب هلال احمر افزود: در حال حاضر چاه آب گل نی حفر شده و امید است تا چند روز آینده مشکل آبی روستا رفع شود.
وی بررسی نوعی بیماری متابولیک در روستای کلاته بلوچ و ذکری از طریق نمونه گیری ادرار کودکان را یکی از مهمترین اقدامات انجام شده دانست و افزود: بر اساس این نمونه گیری، نور آفتاب، گرد و خاک، گرمای هوا، سرمای زیاد و عدم بهره مندی از کرم ضد آفتاب منجر به زخمهای پوستی در سر و صورت کودکان شده که داروی مورد نیاز توزیع شده است.
کمک ۶۵۰ میلیون ریالی برای رفع مشکلات
عمادی با بیان اینکه در مجموع ۴۵۰ میلیون ریال در زمینه دارو، توزیع البسه و بسته غذایی هزینه شد، افزود: همچنین ۲۰۰ میلیون ریال در راستای راه اندازی چاه آب روستای گل نی در نظر گرفته شده که در صورت نیاز، کمک بیشتری خواهم داشت.
این پزشک خیر با بیان اینکه تاکنون با رایزنیهای انجام شده، جراحی چشم دختر بچهای از روستا به طور رایگان انجام شده است، گفت: اگر مورد دیگری از اینگونه بیماریها در کلاته بلوچ، ذکری و گل نی باشد، روند درمان را پیش میگیریم.
عمادی که تاکنون هفت سفر برای بررسی وضعیت بهداشتی و درمانی روستاهای گل نی، کلاته بلوچ و ذکری به خراسان جنوبی داشته است، گفت: یک سفر در معیت دخترم و یک سفر در معیت پسرم آمدهام تا خانواده هم از مشکلات کودکان در مرزهای شرقی کشور مطلع شوند.
وی با بیان اینکه میخواهم فرزندانم متوجه وظیفه ذاتی شأن در برابر هم وطنان باشند، افزود: همچنین از دستیاران پزشکی ام خواستارم در هر شرایطی خدمت گذار هم وطنان در نقاط محروم باشند.
لذتی که ماندگار شد
عمادی اظهار کرد: مسئولیت پزشکان تنها در محدوده مطب یا بیمارستان نیست و گاهی باید خودشان به سراغ بیمار رفته و کنارشان بنشینند تا بدانند یک پزشک در هر زمان و هر مکان فارغ از نژاد و مذهب به نیازمندان خدمت میکنند.
وی لذت درمان زخمهای کودکان و کاهش آلام شأن را بزرگترین هدیه و برکت خداوند دانست و افزود: اگر به آداب اصولی، دینی و انسانی مان پایبند باشیم خداوند در زندگی برکت بی شماری نازل میکند.