سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ایجاد 20 شکاف برای انحراف مسیر سرریز آب «سد گلستان»/ هیچ خسارت جانی تا این لحظه گزارش نشده است

فارس | استان‌ها | سه شنبه، 28 اسفند 1397 - 16:34
استاندار گلستان با اشاره به سرریز شدن دو سد گلستان و بوستان در شرق استان گلستان دستور ایجاد حداقل 20 شکاف برای انحراف مسیر آب سرریز شده به سمت دشت و مزارع را صادر کرد.
آب،گلستان،استان،سد،گنبدكاووس،ايجاد،شكاف،استاندار،شرق،مديريت، ...

استاندار گلستان با اشاره به سرریز شدن دو سد گلستان و بوستان در شرق استان گلستان دستور ایجاد حداقل 20 شکاف برای انحراف مسیر آب سرریز شده به سمت دشت و مزارع را صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، پس از تداوم شدت بارندگی‌های دو روز اخیر و با اعلام سرریز شدن آب سدهای گلستان و بوستان در شرق استان گلستان ستاد مدیریت بحران استان گلستان با حضور استاندار و مدیران کل ستادی و دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان در فرمانداری ویژه گنبدکاووس برگزار شد.
سید مناف هاشمی در این جلسه با اشاره به اینکه فعلا به علت شکل گرفتن این کار، کوتاهی و عدم کوتاهی دستگاهی کار نداریم، اظهار کرد: مهم‌ترین مساله نجات جان مردم و مدیریت بحران با کم‌ترین هزینه و خسارت است که این موضوع را از همه مسؤولان استانی و محلی در شرق استان می‌خواهم.
وی با بیان اینکه از اقدامات خوب میدانی و اطلاع‌رسانی فرمانداری گنبدکاووس برای مدیریت بحران تا این لحظه تشکر می‌کنم، افزود: از این لحظه تمامی امکانات و وسائل نقلیه در اختیار تیم‌های عملیاتی و امدادی راهداری، آب منطقه‌ای و فرمانداری‌های شرق استان گلستان قرار بگیرند.
مجبوریم بین جان مردم و زمین‌های کشاورزی یکی را انتخاب کنیم
استاندار گلستان با تاکید بر اینکه اگر تنها راه حل کاهش حجم ورودی آب به شهر گنبدکاووس ایجاد فیوز و شکاف در مسیر حرکت آب است، این کار را به سرعت انجام دهید، گفت: حداقل 20 شکاف را برای انحراف مسیر آب به سمت مزارع و دشت‌ها ایجاد کنید زیرا باید از میان جان مردم و زمین‌های کشاورزی یکی را انتخاب کنیم.
هاشمی با اشاره به اینکه دستگاه‌های امدادی با هماهنگی کامل با فرمانداران و مسؤولان محلی برای ارائه خدمات و کمک به افراد حادثه دیده و یا گیرافتاده در آب اقدام کنند، ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی در تعیین محل ایجاد شکاف و هدایت آب به سمت مزارع به شرکت آب منطقه‌ای کمک کند.
وی با بیان اینکه بخشی از آب ورودی به پشت سدهای گلستان و بوستان از استان خراسان شمالی وارد استان ما می‌شود، تصریح کرد: طی تماس با استاندار خراسان شمالی و هماهنگی ایشان اقدام لازم برای مدیریت آب سد «شیرین دره» و کاهش آب ورودی به استان گلستان صورت گرفته است.
استاندار گلستان با تاکید بر اینکه تمامی پروژه‌های دولتی و خصوصی در سطح شهرستان‌های شرق استان باید تعطیل شود، اضافه کرد: همه امکانات بخش‌های خصوصی نیز باید در اختیار مسوولان شهرستان‌های شرق استان در راستای مدیریت بحران قرار بگیرد.
شرکت آب منطقه‌ای در تخلیه سد گلستان تعلل کرده است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان نیز در این جلسه با انتقاد از اشتباه محاسباتی رخ داده توسط شرکت آب منطقه‌ای در عدم تخلیه سد گلستان در روزهای گذشته و تعلل در تخلیه آن از بامداد امروز، افزود: اگر حتی از ساعت سه بامداد روند تخلیه آب سد گلستان شروع می‌شد الان در وضعیت بهتری قرار داشتیم.
میرمحمد غراوی با تاکید بر اینکه با این وجود ما مجوز ایجاد شکاف به هر تعدادی که لازم است با نظر کارشناسان آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی را صادر می‌کنیم، خاطرنشان کرد: سرعت عمل در اجرای عملیات یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید نسبت به آن دقت لازم صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه هماهنگی‌ها برای توزیع وسائل نقلیه سنگین و لودرها برای بازگشایی مسیرها و ایجاد شکاف صورت گرفته است، گفت: در این شرایط از همه دستگاه‌ها می‌خواهیم که با تمام توان برای کمک به مردم وارد صحنه شوند.
74 میلیون متر مکعب حجم آب پشت سد گلستان است
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گلستان با اشاره به اینکه آب ورودی به شهر گنبدکاووس از چندین جهت در حال ورود است، اضافه کرد: در حال حاضر بالغ بر 74 میلیون متر مکعب آب پشت سد گلستان است که حدود 20 میلیون لیتر بیش از ظرفیت آن است و در پشت سد بوستان نیز شرایط مشابهی را تجربه می‌کنیم که آب‌های سرریز آن به سمت گنبدکاووس حرکت می‌کند.
نظری با تاکید بر اینکه ما هیچ قدرت مانوری روی سد گلستان نداریم، خاطرنشان کرد: تنها اقدامی که می‌تواند مفید باشد ایجاد فیوزهایی در مسیر حرکت آب برای انحراف آن به سمت زمین‌های کشاورزی است که نیازمند مجوز ستاد مدیریت بحران هستیم.
وی با بیان اینکه باید حجم ورودی آی از بالا دست شهرستان گنبدکاووس کاهش پیدا کند، ادامه داد: با کاهش این حجم آب می‌توان به مرور با هدایت آبها به سد وشمگیر و سپس دریای خزر بخش عمده‌ای از مشکلات را مرتفع کرد.
انتهای پیام/83014/ق