مسئولان در برنامه ریزی ها شرایط کشاورزان منطقه را مدنظر قرار دهند
سرایان- فرماندار سرایان از مدیران خواست برنامه ریزی ها به نحوی انجام شود تا ضمن در نظر گرفتن شرایط منطقه کشاورزان زحمت کش متضرر نشوند.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم رسولی مقدم ظهر سه شنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع شهرستان سرایان با اشاره به نقش آب در زندگی و حیات بشر گفت: مردم منطقه ما با مدیریت منابع آبی بخوبی نشان دادند قدردان این نعمت الهی هستند.
وی با بیان اینکه نباید فراموش کنیم که علاوه بر جنگ اقتصادی و اقلیمی شاهد قهر طبیعت هستیم گفت: کشاورزان و مردم منطقه موقعیت را کاملاً درک کردهاند و اگر امروز کشاورزی ما پویا و مؤثر در جامعه نقش ایفا میکند نتیجه همکاری کشاورزان با سیاستهای موجود و پشتیبانی دولت در استفاده بهینه از منابع آبی است.
وی افزود: زحمات و تلاشهای کشاورزان علی رغم تمام موانع و مشکلات در امر تولید و در این شرایط حساس ستودنی است.
وی با اشاره به مدیریت منابع آبی توسط مردم و درک کامل از شرایط افزود: اگر اینگونه نبود و به وضع گذشته ادامه میدادیم طبیعی بود که به مشکل برخورد میکردیم.
فرماندار سرایان از مدیران خواست تا برنامهریزیها به نحوی صورت گیرد تا ضمن در نظر گرفتن شرایط منطقه کشاورزان زحمت کش متضرر نشوند.
کاهش ۵۰ درصدی برداشت آب از چاههای کشاورزی
محمد رضا خزاعی مسئول نظام صنفی کشاورزی شهرستان سرایان نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت بحرانی دشت آیسک گفت: کشاورزان ما علی رغم میل باطنی و نه از سر دلخوشی بلکه دغدغهای که نسبت به آب داشتند و حتی اجبار ۵۰ درصد برداشت آب را کاهش دادند اما چرا همه فشار بر کشاورز؛ دولت چه اقدامی کرد و چه طور خسارت کشاورزان را جبران کرد؟
وی ادامه: زمانی که برداشت آب ۵۰ درصد کاهش یافت محصولات زراعی گندم؛ پنبه، جو و..
از چرخهی کشت حذف شد و فقط باغات انار و پسته و مزارع زعفران باقی ماند.
وی تصریح کرد: اکنون و با توجه به کشت موجود (باغات) کسر ۵ درصد برداشت آب به معنای ۱۰۰ درصد حذف و از بین رفتن کل محصول است و هر میزان از آب برداشتی کم شود محصول کشاورز منطقه کاملاً از بین خواهد رفت.
وی اظهار داشت: به عنوان مثال با کاهش ۵ درصدی برداشت آب آبیاری باغات انار از مدار ۱۲ به ۱۴ افزایش میباید که به شدت کیفیت انار تولیدی پایین آمده و قابل استفاده نخواهد بود یعنی عملاً بقیه آب را هم هدر دادهایم.
وی خواستار کنتور گذاری چاههای شرب خروجی از دشت شد.
رئیس شورای اسلامی شهر آیسک هم در این جلسه با بیان اینکه مردم خود بیشتر از مسئولین نسبت به آب دغدغه دارند چرا که معیشتشان به آن وابسته است افزود: اینکه مردم آب پشت بام منازل خود را در مخازنی جمعآوری میکنند و یا شهرداری آیسک با ایجاد مخازن و استخرهایی رواناب را جمعآوری و به مصرف فضای سبز میرساند نشان از دغدغه نسبت به مساله آب است.
غلامرضا صنعتی تاکید کرد: کشاورزان قبلاً برداشت آب را ۵۰ درصد کاهش دادهاند و کشت این عزیزان فقط به پسته و زعفران و انار خلاصه میشود اگر برداشت آب بیشتر از این کاهش داده شود دیگر چیزی برای کشاورز ما باقی نمیماند.
وی ابراز امیدواری کرد قولهای پیاپی مسئولین در خصوص دو شبکهای شدن آب فردوس و همچنین برگشت پساب فردوس به دشت بحران زده آیسک عملیاتی شود.