عبور از تحریم با لکوموتیو ایرانی/ ۵۰ درصد صرفهجویی ارزی با اعتماد به توان داخلی
مدیر امور طراحی مهندسی لکوموتیو پارس۳۳ با بیان اینکه تولیدکنندگان حملونقل ریلی در شرایط فعلی بهشدت به حمایت دولت برای تأمین نقدینگی کافی برای تولید نیاز دارند گفت: در حال مذاکره برای ساخت ۱۵۰ رام مترو هستیم.

مدیر امور طراحی مهندسی لکوموتیو پارس۳۳ با بیان اینکه تولیدکنندگان حملونقل ریلی در شرایط فعلی بهشدت به حمایت دولت برای تأمین نقدینگی کافی برای تولید نیاز دارند گفت: در حال مذاکره برای ساخت ۱۵۰ رام مترو هستیم.
به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، تحریمهای ناجوانمردانه و محدودیتهای اقتصادی و ایجاد مشکلات تجاری در جهت به زانو درآوردن کشور در برابر خواستههای ناحق دشمنان، انگیزه محققان و فناوران کشور را دوچندان کرد تا با تلاشهای شبانهروزی، مسیر خودکفایی و استقلال کشور را در زمینه بومیسازی و توسعه حملونقل ریلی در کشور هموارتر کنند.
شرکت واگنپارس، یکی از بزرگترین شرکتهای سازنده تجهیزات ریلی کشور که پیش از این سابقه اجرای بسیاری از طرحهای بزرگ ساخت تجهیزات ریلی را با همکاری شرکتهای خارجی در کارنامه خود ثبت کردهبود، هفته گذشته با اتکا به دانش طراحان و مهندسان ایرانی موفق به رونمایی از لکوموتیو «پارس۳۳»، لکوموتیو باری ساخت ایران شد.
سیامک نخستین، مدیر امور طراحی مهندسی این مجموعه درخصوص سابقه اجرایی این شرکت در ساخت لکوموتیو قطارهای مسافربری و باربری به روزنامه جام جم میگوید:
ما از حدود ۲۰ سال پیش تجربه ساخت لکوموتیو را به صورت پروژههای همکاری و انتقال فناوری با شرکتهای لکوموتیوسازی خارجی آغاز کردهبودیم.
آخرین تجربه همکاری ما نیز به حدود ۱۵ سال پیش با شرکت آلستوم فرانسه باز میگردد که ۸۰ درصد مراحل ساخت لکوموتیو در کشور انجام شد.
بههمین جهت ظرفیت ساخت لکوموتیو در کارخانه واگنپارس ایجاد شدهبود.
در سالهای اخیر که وضع تحریمهای ظالمانه علیه کشور، قراردادهای خارجی را با مشکلات زیادی روبهرو کرد، این فرصت برای تولیدکنندگان داخلی بهوجود آمد که با استفاده از توان خود بتوانند برای رفع نیازهای کشور اقدام کنند.
بومیسازی با اتکا به تجربههای گذشته
سال گذشته شرکت البرز نیرو براساس شناختی که از سابقه فعالیتهای شرکت ما در زمینه لکوموتیوسازی داشت، برای ساخت ۱۰ دستگاه لکوموتیو باربری با ما وارد مذاکره شد.
براساس قراردادی که پیرو این مذاکره منعقد شد، واگنپارس متعهد به ساخت سازه، مونتاژ، تست و تحویل ۱۰ دستگاه لکوموتیو تا پایان سال ۱۴۰۰ شد.
تا پایان امسال سه دستگاه دیگر میسازیم
مواد خام مورد نیاز برای ساخت سازه لکوموتیوها در داخل کشور تأمین شد.
در حال حاضر مراحل ساخت سازه لکوموتیو بر اساس طراحی بومی مهندسان شرکت تکمیل شدهاست.
اولین نمونه این لکوموتیوایرانی که پارس۳۳ نامگذاری شدهاست، مونتاژ قطعات و همچنین تست و تایید را نیز پشت سر گذاشته و هفته پیش از آن رونمایی شد.
پیشبینی میکنیم که تا پایان امسال سه دستگاه دیگر از تعهدات ما نیز آماده تحویل به کارفرما شوند.
پارس۳۳، لکوموتیو حمل بار است و توان جابهجایی ۲۵۰۰ تُن بار را دارد.
ظرفیت بالای این لکوموتیو میتواند نقش بهسزایی در پیشبرد حمل بار از مسیر ریلی در کشور ایفا کند.
شکوفایی تولید تجهیزات ریلی در گرو حمایت دولتی
تولیدکنندگان حملونقل ریلی در شرایط فعلی بهشدت به حمایت دولت برای تأمین نقدینگی کافی برای تولید نیاز دارند.
اگر دولت بتواند تسهیلات ارزانقیمتی را برای اجرای قراردادها در اختیار تولیدکننده قرار دهد، قطعا چرخه تولید حملونقل ریلی با شتاب بیشتری به جریان خواهد افتاد و شاهد رشد بیشتری در تولیدات داخلی خواهیم بود.
دولت تسهیلاتی را از طریق تبصره ۱۸ قانون بودجه در نظر گرفته، اما در عمل این حمایت پاسخگوی نیاز تولیدکنندگان بزرگی مانند واگنپارس نیست.
به همین خاطر هنوز این مشکل در مسیر تولید پابرجاست.
تحریمها، فرصتی برای نمایش توانمندی تولیدکنندگان داخلی
تحریمها در سالهای اخیر، واردات و به طورکلی تبادلات اقتصادی با کشورهای خارجی را با مشکلات زیادی روبهرو کردهاست.
این موضوع بهویژه در مورد خرید خارجی دستگاههایی مانند لکوموتیو و تجهیزات ریلی به نحوی پیش رفته که واقعا واردات چنین تجهیزاتی نهتنها صرفه اقتصادی ندارد بلکه مشکلات متعددی برای دورزدن تحریمها و فراهمکردن شرایط واردات ایجاد خواهد کرد.
این در حالی است که ظرفیت تولید تجهیزات ریلی نهتنها در شرکت ما بلکه در چند مجموعه داخلی دیگر وجود دارد.
۵۰ درصد صرفهجویی ارزی با اعتماد به توان داخلی
استفاده از توان داخلی میتواند در شرایط کنونی اقتصادی کشور موجب صرفهجویی ارزی قابلتوجهی شود.
از سوی دیگر سرعت آمادهسازی سفارش بهمراتب بالاتر خواهد بود.
اجرای قرارداد همکاری ساخت لکوموتیو میان البرز نیرو و واگنپارس تا ۵۰درصد هزینه واردات ۱۰ لکوموتیو به کشور صرفهجویی ارزی بههمراه داشته که رقم بسیار قابل توجهی است.
در حال مذاکره برای ساخت ۱۵۰ رام مترو هستیم
واردات قطعات با سختیهایی همراه است، اما مسیر تأمین را برای رفع نیاز کشور در حال حاضر با واسطههایی مهیا کردهایم.
اکنون مشغول مذاکراتی برای عقد قرارداد ساخت و تأمین ۱۵۰ رام مترو با متروی تهران و قم هستیم که تا این لحظه بهخوبی پیش رفتهاست.
انتهای پیام/