لوح زرین بهترین فیلم مستند جشنواره بینالنهرین در دستان کارگردان ایلامی
کارگردان جوان ایلامی با وجود کمبود امکانات و نبود بودجه توانسته لوح زرین بهترین فیلم مستند(باوانی) در جشنواره بینالنهرین ترکیه را از آن خود کند.

کارگردان جوان ایلامی با وجود کمبود امکانات و نبود بودجه توانسته لوح زرین بهترین فیلم مستند(باوانی) در جشنواره بینالنهرین ترکیه را از آن خود کند.
خبرگزاری فارس- ایلام؛ زهرا طیبی: جشنوارههای بینالمللی فیلم بهترین فرصت برای معرفی آثار و همچنین فرهنگ به دیگر کشورها است؛ ترکیه نیز سالانه با برگزاری چندین جشنواره مختلف و معرفی آثار ارزشمند، جایگاه مهمی در این عرصه دارد.
ترکیه با توجه به ویژگیهای فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی از دیرباز مورد توجه، کارگردانان، فیلمنامهنویسان و بازیگران قرار داشته و به گفته اکثر کارشناسان و هنرمندان در این جهت گامهای ارزندهای برداشته است.
سالانه بالغ بر ۳۰ نفر فارغ التحصیل هنر در رشته فیلمسازی در استان ایلام وجود دارد که با شور و شوق وارد این عرصه میشوند اما زمانی که با کمبود امکانات و نبود بودجه برای تولید فیلم کوتاه و نبود نیروی تخصصی در حوضه تولید مواجه میشوند به ناچار دل از این عرصه میکنند.
دانشمندان و هنرمندان مایه فخر شهر و همشهریان هستند و به شهر هویت میبخشند و نام پیشقراولان دین و علم و دانش و فرهنگ و هنر با افتخار بر پیشانی شهرها میدرخشد.
اگر قرار است شهر ما شهری انسان محور باشد و اگر قرار است در عرصه فرهنگ و هنر سخنی برای گفتن داشته باشد یا بخواهد شهری زیبا، دلنشین، پرنشاط و آرامش بخش بسازیم و در آن زندگی کنیم لازم است توجهی جدی به ساحت هنر و جایگاه هنرمندان، دانشمندان و شاعران سرزمینمان داشته باشیم.
مستند ٣٠ دقیقهای باوانی( جهیزیه) که به ازدواج آسان در فرهنگ و آیینهای محلی استان ایلام میپردازد؛ داستانی را روایت میکند که خانواده عروس در تهیه و فراهم کردن جهیزیه دخترشان به سادهترین شیوه ممکن عمل میکنند که جایزه بهترین فیلم مستند جشنواره بینالنهرین ترکیه را از آن خود کرده است.
موفق به دریافت لوح زرین بهترین فیلم مستند جشنواره بینالنهرین ترکیه شدم
سجاد احمدبیگی نویسنده و کارگردان ایلامی که موفق به دریافت لوح زرین بهترین فیلم مستند در جشنواره بینالنهرین ترکیه شده بود در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: جشنواره بینالنهرین ترکیه که هر ساله برگزار میشود، امسال به دلیل شیوع کرونا به صورت آنلاین در شهر دیابکر ترکیه برگزار شد و بنده موفق به دریافت لوح زرین بهترین فیلم مستند در این جشنواره شدم.
وی افزود: مستند باوانی به صورت داستانی است و به موضوع ازدواج آسان در سنتها و آیینهای استان ایلام میپردازد و تولید شبکه استانی ایلام است.
این کارگردان موفق ادامه داد: دیگر هنرمندان فیلمساز در استان جوایز مختلفی در جشنوارههای بینالمللی کسب کردهاند اما این جایزه از جشنواره اولین جایزه و لوحی هست که نصیب فرهنگ و هنر استانمان شده است.
وی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۰ به صورت حرفهای کار فیلمسازی را شروع کردم و تا به حال موفق به ساخت ۳ فیلم کوتاه(مستند عروس چیت ۱۳۹۱، داستانی برتلک باز ۱۳۹۳ و مستند داستانی باوانی ۱۳۹۵) شدهام که در چندین جشنواره داخلی و خارجی شرکت داده و هر کدام از فیلمها موفق به کسب عناوین و جایزه شدهاند.
احمدبیگی گفت: مستند باوانی پیش از این صاحب موفقیتهای دیگری در جشنوارههای مختلف نیز شده است که از جمله آن میتوان به رتبههای نامزد بهترین مستند در سومین جشنواره فیلم سلیمانیه عراق ۲۰۱۹، دیپلم افتخار بهترین تحقیق و پژوهش در دهمین جشنواره ژیار کردستان، منتخب دهمین جشنواره فلورانس ایتالیا ۲۰۱۹، منتخب جشنواره پروفیلم فست آمریکا ۲۰۱۸ بوده است.
وی ادامه داد: این مستند همچنین منتخب نهمین جشنواره cortex پرتغال ۲۰۱۸، کاندید بهترین تصویربرداری و بهترین صداگذاری در دهمین جشنواره فیلم ژیار کردستان، منتخب چهل و هفتمین جشنواره فیلم رشد در دومین جشنواره فیلم کلیبر تبریز، منتخب نخستین جشنواره فیلم کوتاه روستا و عشایری جشنواره ملی فیلم کوتاه آپادانا و دومین جشنواره فیلم کوتاه تدبیر اشاره کرد.
احمد بیگی با اشاره به مشکلات تولید فیلم کوتاه در استان گفت: هنر فیلمسازی در استان ایلام مظلوم واقع شده؛ ما سالانه در حوزه تولید فیلم کوتاه بسیار کم کار هستیم و به همین علت عرصه هنر فیلمسازی با توجه به سابقه حداقل ۳۰ سالهاش در استان متاسفانه هنوز نتوانسته جایگاه خودش را در عرصه ملی باز کند.
امید به اینکه مسوولین استان به خصوص مدیر کل ارشاد اسلامی استان ایلام توجه بیشتری به هنر فیلمسازی داشته و از این هنرمندان حمایت کند.
انتهای پیام/ 970877