صدور قبض آب دستی و نجومی در منطقه محروم رمشک/ مردم شوکه شدند
کرمان – طی روزهای اخیر صدور قبضهای دستی آب که مبالغی نجومی روی آن ها نوشته شده، مردم منطقه محروم رمشک را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است.

خبرگزاری مهر – گروه استانها: این روزها شیوع کرونا در کرمان به خصوص در مناطق جنوبی استان تأثیر منفی بر معیشت مردم گذاشته است از سوی دیگر این روزها توصیه گروههای بهداشتی بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شستشوی دست و صورت به صورت مکرر تکرار میشود اما در جنوب کرمان و در دهستان رمشک که یکی از محرومترین مناطق کشور است مردم درگیر یک اتفاق عجیب شدهاند.
صدور قبضهای دستی که گاه مبالغ قابل توجه و نجومی برای محرومان در آنها درج شده مردم را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
این در حالی ست که دهستان رمشک که حدود ۴۰ روستا دارد با مشکلات زیادی برای تأمین آب شرب مردم نیز مواجه است و در مناطقی که لوله کشی آب وجود دارد آب با افت فشار و یا قطعی مکرر مواجه است.
تنها منبع آب موجود در این شهرستان مربوط به مرکز رمشک و چند روستاهای اطراف است که به دلیل محدود بودن ظرفیتهای موجود آب به صورت یک روز در میان در دسترس مردم قرار میگیرد
تنها منبع آب موجود در این شهرستان مربوط به مرکز رمشک و چند روستاهای اطراف است که به دلیل محدود بودن ظرفیتهای موجود آب به صورت یک روز در میان در دسترس مردم قرار میگیرد و همین امر موجب میشود در طول هر ماه مردم دسترسی محدود ۱۵ روزه به آب شرب لوله کشی داشته باشند.
این در حالیست که سایر روستاهای رمشک با مشکلاتی برای تأمین آب شرب مواجه هستند و هر چند اقداماتی برای رفع مشکل آب روستایی در این مناطق انجام شده اما همچنان تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
اینجا مردم اکثراً محروم و از اقشار ضعیف جامعه هستند
خبرنگار مهر در رمشک برای پیگیری صدور قبضهای نجومی به جمع مردم این منطقه محروم رفت، مردم رمشک اکثراً از جمله اقشار آسیب پذیر و محروم هستند که شغل اکثر این افراد کشاورزی و دامپروری است و از بسیاری از امکانات اولیه زندگی شهرنشینان محروم هستند.
محمد ترکمانی یکی از ساکنان رمشک است که در گفتگو با مهر در خصوص صدور قبضهای آب به خبرنگار مهر گوید: ساکنان رمشک اکثراً دارای سرانه درآمدی بسیار پایین هستند و گذران زندگی در این وضعیت کرونایی که کسب و کارها راکد شده بسیار سخت است.
در ماه ۱۵ روز آب لوله کشی داریم
وی افزود: زمان برداشت محصولات کشاورزی که تنها زمینه معاش مردم است دلالان محصول ما را با قیمت اندک خریداری میکنند و در سال جاری با محدود شدن صادرات بسیاری از مردم ورشکست شدهاند و امکان پرداخت قسطهای وام کشاورزی و تأمین سم و کود را هم برای کشتهای بعد ندارند.
ساکنان رمشک اکثراً دارای سرانه درآمدی بسیار پایین هستند و گذران زندگی در این وضعیت کرونایی که کسب و کارها راکد شده بسیار سخت است
وی ادامه داد: مردم در این منطقه نه شغل اداری دارند و نه تاجر هستند که بتوانند درآمد ثابت داشته باشند ما قبل از کرونا امکان صادرات محصول را داشتیم و حداقل درآمد تأمین میشد اما این روزها بسیاری از مردم با شرایط بسیار سخت اقتصادی دست به گریبان هستند.
وی تصریح کرد: در حالی که قبلاً قبضهای آب دست مردم میرسید و یا پیامک میشد و مشترکان میتوانستند میزان مصرف و ارقام قبوض را مشاهده کنند چند روز قبل مأمور آب با مراجعه به مردم اقدام به صورت قبض دستی کرده است که مبالغ این قبضها اکثراً از ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان است این در حالیست که به دلیل محدودیتهای آب شرب در رمشک و روستاهای اطراف آنکه حدود چهار روستا میشود یک روز در میان به کلی آب قطع میشود بطوریکه یک روز رمشک آب دارد و یک روز روستاهای اطراف در چنین شرایطی چگونه قبض یک خانه روستایی ۵۰۰ هزار تومان میشود؟
چگونه ممکن است با این فشار اندک آب زمینهای کشاورز را با آب شرب آبیاری کنیم!
زهرا شعبانی نیز یکی از اهالی روستاهای رمشک است که به خبرنگار مهر میگوید: میگویند ما از این آب برای کشاورزی استفاده میکنیم به همین دلیل قبضها نجومی شده است، اول اینکه برای من روستایی، که درآمد ماهانهام به زحمت یک میلیون تومان میشود قبض ۵۰۰ هزار تومان نجومی است، سوالم از مسئولان این است که آیا در شهرهای کرمان و تهران هم قبض آب ۳۰۰ هزار تومان رایج است؟
وی افزود: زمینهای کشاورزی از روستا خارج است و چگونه میتوان یک کشتزار را با آب لوله کشی که فشار هم ندارد و اکثراً قطع است آبیاری کرد؟
مسئولان چرا به جای حل مشکل میگویند ما از آب شرب برای کشاورزی استفاده میکنیم.
در اوج تابستان و گرمی هوا هم چنین قبضهایی برای مردم صادر نشده بود و حالا که هوا متعادل است چرا باید مصرف آب به یکباره افزایش یابد و قبضی هم صادر نشود؟
فقط روی یک کاغذ شماره پرداخت و مبلغ را مینویسند و تحویل مردم میدهد!
برای من روستایی، که درآمد ماهانهام به زحمت یک میلیون تومان میشود قبض ۵۰۰ هزار تومان نجومی است، سوالم از مسئولان این است که آیا در شهرهای کرمان و تهران هم قبض آب ۳۰۰ هزار تومان رایج است
وی گفت: صدور قبضها باید شفاف باشد اگر دستگاه صدور قبض مشکل دارد چرا قبوض برای سرپرستان خانوارها پیامک نشده است؟
پرداخت قبضهایی که با رشد قابل توجه قیمت مواجه هستند و مشخص نیست بابت چه میزان آب صادر شده است باید مورد پیگیری مسئولان بخشهای نظارتی قرار گیرد.
مدیر امور آبفا قلعه گنج در این خصوص به به خبرنگار مهر در رمشک میگوید: در هر دوره صدور قبض مشترک میتواند از ۳۰ متر مکعب آب استفاده کند و اگر بیشتر شد صدور قبض پلکانی میشود.
بختیار دهقان پور میگوید: افزایش ارقام ناشی از عدم رعایت الگوی مصرف بوده و احتمالاً به دلیل استفاده از آب در بخش کشاورزی و آبیاری درختان بوده است.
وی ادامه داد: به دلیل حذف سامانه صدور قبض مأمور آب با مراجعه به مشترکان با لیستی که مشخصات کامل در آن قرار دارد و نوشتن شناسه قبض و پرداخت بر روی یک کاغذ این اطلاعات را در اختیار مشترکان قرار میدهد.
مدیر امور آبفا قلعه گنج میگوید: مأمور آب یک دستگاه کارتخوان به همراه دارد و اگر مشترک امکان پرداخت قبض را نداشته باشد مأمور برق مشخصات را به صورت دست نویس به آنها تحویل میدهد تا در فرصت مناسب پرداخت کنند.
این در حالیست که مردم تاکید میکنند که میزان قبوض آب نسبت به دوره قبل افزایش یافته و پیامک قبوض آب را نیز بعضاً دریافت نکردهاند.