خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 20 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توافق پکن

مهر | بین‌الملل | جمعه، 07 آذر 1399 - 08:01
مقامات چین و کره جنوبی توافق کردند که برای رفع موانع از مسیر گفتگوها پیرامون خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره با یکدیگر همکاری کنند.
كره،جنوبي،شبه،جزيره،چين،وانگ،ئي،مون،خبرگزاري

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی شامگاه پنج شنبه با «وانگ ئی» وزیر خارجه چین دیدار و بابت «نقش و همکاری سازنده» پکن در فرآیند صلح شبه جزیره کره قدردانی کرد.
خبرگزاری رسمی کره جنوبی (یونهاپ) به نقل از مون جائه این نوشت: «دولت ما [کره جنوبی] از تلاش‌ها برای به پایان رساندن (رسمی) جنگ در شبه جزیره کره و دستیابی به یک خلع سلاح کامل هسته‌ای و صلحی پایدار با جامعه بین الملل، از جمله چین دست برنخواهد داشت».
خبرگزاری شین هوآ نیز گزارش داد که وانگ ئی در واکنش به سخنان مون گفته است که «موضوع شبه جزیره کره باید از طریق گفتگو حل و فصل شود».
بنا به گفته‌های وزیر خارجه چین، دستیابی به خلع سلاح هسته‌ای در شبه جزیره کره به شیوه‌ای «مرحله ای و هماهنگ» و با پرهیز از «جنگ و آشوب» امکان پذیر است.
این دیپلمات بلندپایه چین همچنین گفت که این دیدار بر اهمیت تلاش‌های شرکای استراتژیک برای پیشبرد صلح و ثبات تأکید می‌کند.
گفتنی است که وانگ ئی شامگاه چهارشنبه و پس از سفری دو روزه به ژاپن وارد سئول، پایتخت کره جنوبی شد.
این دیدارها در حالی صورت می‌گیرد که دولت‌های شرق آسیا خود را برای تغییر احتمالی در سیاست خارجی آمریکا تحت ریاست جمهوری «جو بایدن» دموکرات آماده می‌کنند.
لازم به ذکر است که کره جنوبی و ژاپن هر دو از متحدان ایالات متحده و میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاک خود هستند.