خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آلمان کشورهای روسیه و چین را به مانع‌تراشی بر سر تحریم‌های کره شمالی متهم کرد

ایسنا | بین‌الملل | چهارشنبه، 28 آبان 1399 - 10:42
آلمان کشورهای روسیه و چین را به مانع‌تراشی در مسیر فعالیت‌های یکی از کمیته‌های شورای امنیت برای تعیین اینکه آیا کره شمالی تحریم‌های سازمان ملل بر واردات نفت تصفیه شده به این کشور آسیایی منزوی را نقض کرده یا خیر، متهم کرد.
شمالي،كره،كميته،ملل،چين،روسيه،موضوع،سازمان،امنيت،شوراي

آلمان کشورهای روسیه و چین را به مانع‌تراشی در مسیر فعالیت‌های یکی از کمیته‌های شورای امنیت برای تعیین اینکه آیا کره شمالی تحریم‌های سازمان ملل بر واردات نفت تصفیه شده به این کشور آسیایی منزوی را نقض کرده یا خیر، متهم کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، شورای امنیت از سال ۲۰۰۶ میلادی با هدف مسدود کردن بودجه برنامه‌های اتمی و موشک‌های بالستیک پیونگ‌یانگ، تحریم‌هایی را علیه کره شمالی اعمال کرده است.
شورای امنیت هم‌چنین در سال ۲۰۱۷ میلادی یک محدودیت سالانه ۵۰۰ هزار بشکه‌ای را بر واردات نفت تصفیه شده کره شمالی اعمال کرد.
چین و روسیه تنها کشورهایی هستند که صادرات نفت تصفیه شده به پیونگ‌یانگ را به کمیته تحریم‌های کره شمالی شورای امنیت اطلاع داده‌اند اما به جای آنکه این آمار را در مقیاس بشکه ارائه کنند، آنها را در مقیاس تن اعلام کرده‌اند و این کمیته قادر نبوده تا درخصوص نرخ تبدیل توافق کند تا بتواند زمان رسیدن به این سقف تعیین شده را مشخص کند.
کریستوف هیوسگن، سفیر آلمان در سازمان ملل و رئیس این کمیته تحریم‌ها گفت: علی‌رغم تلاش‌های متعدد، موضوع دستیابی به یک توافق درخصوص نرخ تبدیل سه سال است که در برنامه قرار گرفته و روسیه و چین در مسیر این روند مانع‌تراشی کرده‌اند.
وی پس از مطرح کردن این موضوع در یکی از نشست‌های غیرعلنی و رسمی شورای امنیت گفت: اگرچه حل این موضوع نباید موضوع پیچیده‌ای باشد اما کاملا مشخص است که هیات‌های روسیه و چین این موضوع را سیاسی کرده‌اند.
این در حالی است که نمایندگی روسیه در سازمان ملل هنوز در این رابطه هیچ اظهارنظری نکرده است.
یکی از سخنگویان هیات چین در سازمان ملل اما گفت: قطعنامه سازمان ملل که این سقف و محدودیت را برای واردات نفت تصفیه شده از سوی کره شمالی اعمال می‌کند به طور ویژه مشخص نکرده که از چه واحد اندازه‌گیری باید استفاده شود و مذاکرات درباره نرخ تبدیل شامل موضوعات فنی پیچیده‌ای است و کاملا عادی است که طرفین مربوطه اختلاف نظرهایی داشته باشند.
این سخنگو، آلمان را به خاطر قطع مداوم تبادل نظرهای کنونی عمیق میان طرفین مربوطه حول محور این موضوع به سوء استفاده از جایگاهش به عنوان رئیس کمیته تحریم‌ها متهم کرد و گفت: چنین اقداماتی هرگز باعث نخواهد شد که این کمیته به دستیابی به یک توافق نظر نزدیک‌تر شود.
طی سه سال اخیر آمریکا و چندین تن از متحدانش کره شمالی را به نقض این محدودیت سوختی از طریق واردات غیرقانونی متهم کرده‌اند و خواستار توقف فوری تمامی ارسالات نفتی شده‌اند.
با این حال روسیه و چین بارها مانع کمیته تحریم‌ها از صدور چنین بیانیه‌ای شده‌اند.
این در حالی است که نمایندگی کره شمالی در سازمان ملل نیز هنوز به این اتهامات پاسخی نداده است.
انتهای پیام