گام بلند جهش تولید با بیش از 68 هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در شهرکهای صنعتی گلستان/ 30 واحد تولیدی از رکود خارج شد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان با اشاره به ایجاد یکهزار و ۲۲۲ اشتغال جدید در سال جاری از افزایش ۱۰ برابری سرمایهگذاری در شهرکهای صنعتی استان خبر داد و گفت: در مدت ۶ ماه ابتدای امسال ۶ هزار و ۸۴۸ میلیارد تومان در شهرکهای صنعتی گلستان سرمایهگذاری شده است.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان با اشاره به ایجاد یکهزار و ۲۲۲ اشتغال جدید در سال جاری از افزایش ۱۰ برابری سرمایهگذاری در شهرکهای صنعتی استان خبر داد و گفت: در مدت ۶ ماه ابتدای امسال ۶ هزار و ۸۴۸ میلیارد تومان در شهرکهای صنعتی گلستان سرمایهگذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، احیای واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی استان گلستان گام بلند جهش تولید در راستای رونق اقتصادی، رشد سرمایهگذاری و اشتغالزایی است، تدوین برنامههایی که منجر به رشد ۴۰۰ برابری سرمایهگذاری طی ۶ ماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در استان گلستان شد و زمینه اشتغال یکهزار و ۲۲۲ نفر را فراهم کرد، تکمیل زیرساختهای شهرکهای صنعتی استان در مقایسه با سال گذشته رشد ۱۰ برابری پیدا کرد تا زمینه جهش تولید بیش از پیش مهیا شود، همچنین احیای ۳۰ واحد راکد در سال ۱۳۹۹ نمونه دیگری از تبلور تحقق شعار است، طراحی مرکز فوریتهای سرمایهگذاری در استان نیز مسیری برای تسهیل در تحول اقتصادی رقم زده است تا زمینهای برای شکوفایی بخش تولید باشد.
استان گلستان با ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی برای کسانی که دغدغه تولید و سرمایهگذاری دارند بستری فراهم کرده تا قهرمانان عرصه اقتصاد در آزمون تولید محک زده شوند ۲ هزار و ۴۱ هکتار اراضی برای فعالیتهای صنعتی در اختیار شهرکهای صنعتی قرار دارد که در این گوی میدان نام ۷۹۳ واحد بهرهبردار ثبت شده و ۲۱۹ واحد بهرهبردار غیرفعال هستند.
شرکت شهرکهای صنعتی به عنوان حامی صنایع کوچک، متوسط و بزرگ در تلاش است تا سرمایهگذاران و تولیدکنندگان واقعی با دغدغهخاطر کمتر و دلگرمی بیشتر پا به عرصه تحول اقتصادی بگذارند تا در گذر زمان شاهد رشد متوازن تولید و رونق اقتصادی در استان گلستان باشیم، در این راستا گفتوگویی با حجتالله خلیلزاده مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان ترتیب دادهایم تا با کم و کیف روند فعالیتهای تولیدی، اقتصادی، سرمایهگذاری و اشتغالزایی در سال جهش تولید بیشتر آشنا شویم، ماحصل این مصاحبه تفضیلی خالی از لطف نیست.
* ۴۰۰ درصد رشد سرمایهگذاری در گلستان/ ۱۲۲۲ شغل ایجاد شد
فارس: با توجه به سپری شدن هشت ماه از سال 1399 شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان در راستای تحقق شعار سال چه برنامههایی در راستای جهش تولید برنامهریزی و اجرا کرده است؟
خلیلزاده: در این راستا چند محور مورد تاکید بوده و تلاش میکنیم تا برنامههای جهش تولید محقق شود، در مجموعه شرکت شهرکهای صنعتی استان همواره سعی کردیم در زمینه جذب سرمایهگذار اهتمام و عزم جدی داشته باشیم و موفق شدیم اتفاقات خوبی رقم بزنیم.
شهرک شهرکهای صنعتی استان گلستان در سال جهش تولید در مقایسه با سال 1398 حدود ۴۰۰ درصد رشد سرمایهگذاری داشته که این مهم حائز اهمیت بوده است، در حوزه اشتغال نیز یکهزار و ۲۲۲ نفر در مقایسه با مدت ۶ ماه مشابه سال قبل که ۳۶۰ نفر بوده توانستیم در حوزه سرمایهگذاری جذب کنیم.
آنچه به نظر میرسد که باید به آن توجه کنیم تامین منابع مالی و مباحث مربوط به تکمیل زیرساختهاست که در مقایسه با سال گذشته هزینه انجام شده ۱۰ برابر بوده و یکهزار درصد در حوزه زیرساختها رشد داشتهایم و تامین مالی انجام شده است که در مقایسه با ۶ ماهه سال قبل در حوزه زیرساختها، محیط زیست، HSE ، خرید کامیونهای آتشنشانی، توسعه تصفیهخانهها و ایجاد زیرساختهای لازم برنامههای خوبی انجام شده و در دستورکار داریم.
* احیای ۳۰ واحد راکد طی ۸ ماه/ جهش تولید در شهرکهای صنعتی ۲ برابر شده است
در حوزه نرمافزاری که جزو برنامههای شرکت شهرکهای صنعتی است، برنامههای خوبی تدوین شده؛ همکاری مناسب و تنگاتنگ در دو کارگروه داریم، کارگروه عارضهیابی با محوریت معاونت اقتصادی استانداری گلستان و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، همکاری نزدیکی با سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان دبیر این کارگروه داشتیم و همکاری شخص استاندار به عنوان رئیس کارگروه نیز قابل تحسین است، برنامههایی که استاندار مدیریت میکند و حساسیتها را تشخیص میدهد و اولویتها را مشخص میکند، ما به عنوان مجری آنها را انجام میدهیم.
یکی از برنامههای اصلی ما بازگردانی واحدهای راکد به چرخه تولید بوده است، ما در خصوص تحقق جهش تولید صددرصد فعالیتهایمان را مضاعف کردیم، یک آمار ساده به شما بگویم، سهمیهای که برای استان گلستان در احیای واحدهای تولیدی در سال ۱۳۹۹ در نظر گرفتند حدود ۳۵ واحد بوده است که در هشت ماه امسال احیای ۳۰ واحد راکد محقق شده و امیدواریم با حمایتهایی که استاندار گلستان از این بخش داشته و دارند اتفاقات بهتری رقم بزنیم.
بعد از گذشت هشت ماه از سال و با توجه به شرایط سختی که بر کشور حاکم بود و دو ماه که به شدت درگیر مسائل ویروس کرونا بودیم و با یک سوم نیرو در دو الی سه ماه اول کار میکردیم و توان خود را بر روی تامین شویندهها، توزیع مواد و نیاز کشور گذاشتیم حتی خط تولید را تغییر دادیم و به تولید ماسک و شوینده اقدام کردیم و با توجه به اینکه شهرها وضعیت قرمز داشتند عملاً دو ماه را نتوانستیم با ظرفیت بالا برای خروج از رکود واحدهای تولیدی وقت بگذاریم اما در مدت ۶ ماه در مقایسه با سال گذشته ۳۰ واحد راکد را به چرخه تولید برگرداندیم و خوشبین هستیم تا پایان سال بیش از سهمیه اعلام شده و تا ۴۰ واحد راکد را احیا کنیم و این نشان میدهد که جهش تولید در شهرکهای صنعتی دو برابر شده است.
شرکت شهرکهای صنعتی استان توانست ۹۰ درصد برنامههای خود را در زمینه احیای واحدهای راکد به نتیجه برساند و نسبت به سرمایهگذاری و اشتغال از دست رفته گامهای بلندتری برداریم.
فارس: آیا زیرساختهای جهش تولید در شهرکهای صنعتی استان گلستان فراهم شده است؟
خلیلزاده: جهش تولید یک بسته حمایتی میخواهد، با انجام یک یا دو مولفه زیرساختهای جهش تولید قابل تحقق نیست، موضوع جهش تولید یک بحث اقتصادی خرد و یک بحث اقتصادی کلان دارد، در بحث اقتصاد خرد متولیان استان باید به صورت بومی، استانی و منطقهای برنامههای خودشان را در چارچوب اختیاراتی که دارند تدوین کنند و در چارچوب سیاستهای کلان نیز وقتی ما تحریم هستیم و بسیاری از واحدهای تولیدی در حوزه سیاستهای کلان کشور با مشکلاتی مواجه هستند یا حتی بعضاً ارتباطات سیاسی در اقتصاد کلان ما دخالت میکند طبیعتاً شرکت شهرکهای صنعتی به عنوان یک دستگاه نمیتواند بگوید زیرساختها را برای جهش تولید فراهم خواهد کرد.
اما شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان بیکار ننشسته و در قالب یک بسته و پکیجها برنامههایی ترسیم کرده است و در راستای تحقق شعار سال مسئولیتهای ذاتی خودش را به تناسب اهمیت انجام میدهد.
جهش تولید چند مولفه دارد و در مجموعه شهرکهای صنعتی باید به آن برسیم، اما برخی از واحدهای تولیدی جزو واحدهایی هستند که مشکلات درونی دارند و خیلی از اوقات نمیتوانیم آن مسائل را حل کنیم، واحدی که ماشینآلات آن دچار مشکل است و باید آن را از خارج کشور تامین کند طبیعتا ما سعی میکنیم کمک کنیم اما افزایش قیمت دلار و تحریمها باعث میشود که واحدهای تولیدی با این مسائل دست و پنجه نرمکنند و به سختی بتوانیم آنها را احیا کنیم.
اما یکسری از واحدها سرمایه در گردش میخواهند و به نوعی نیاز به تامین بسیاری از این مسائل در داخل استان حل میشود که اینها را راحتتر میتوانیم احیا کنیم.
* نقش مثبت تیم فراجناحی و فراقوهای در حوزه بازگردانی واحدهای راکد
مهمترین نقشی که در حوزه بازگردانی یا فعالیت مجدد واحدهای تولیدی میتوان متصور شد نقش یک تیم است که حمایتهای مربوط به این واحدها را انجام دهد، این تیم بعضا فراجناحی و فراقوهای با یک همکاری همه جانبه میطلبد که در چارچوب تحقق منویات مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید این واحدهای کوچک را دوباره احیا کنیم.
قوه قضاییه فعالیتهای خودش را آغاز کرده، دستگاههای نظارتی فعالتر شدند و نمایندگان مجلس حساسیتهایشان را به این واحدها بیشتر کردند و مدام پیگیر هستند، ما هم که طبیعتاً ذات اجرا و قوه مجریه هستیم در این زمینه فعالیت میکنیم نقش استاندار نیز در حوزه هماهنگی درونسازمانی، درونتیمی و درونگروهی بسیار تاثیرگذار بوده است.
اولین بار وقتی که رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران طی نامهای به استاندار گلستان و سایر استانداران کشور تکالیف اجرایی سال جهش تولید را اعلام کردند و به تناوب این اعلام؛ استاندار به عنوان مدیر این پروژه شدند و شرکت شهرکهای صنعتی نیز دستگاه اجرایی در مجموعه شهرکها و نواحی صنعتی هستند.
ابزار استاندار یک تیم و کارگروهی به نام کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید است و ایشان با حساسیت بیشتری این موضوع را پیگیری کردند، بازدیدهایی که از شهرکها انجام شد و صددرصد سرمایهگذارانی که تقاضای وقت از طریق بنده از استاندار گلستان کردند تا مشکلاتشان را بیان کنند، همه آنها را استاندار پذیرفت و در مدت هشت ماه توانستیم با همکاری همهجانبه ۳۰ واحد راکد را به چرخه تولید برگردانیم.
مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی در زمینه مسائل مالیاتی، تامین اجتماعی و تامین منابع مالی بود که در کارگروه تسهیل پیگیری و به نتیجه رسید، توجه به این موارد باعث شد تا کارگاههای راکد جان دوباره بگیرند که البته این کافی نیست و تحت هیچ شرایطی ما به این مقدار بسنده نمیکنیم چرا که سال جهش تولید است و ما ظرفیت و تمام انرژیمان را برای تحقق شعار سال خواهیم گذاشت.
* راهاندازی مرکز فوریتهای سرمایهگذاری در گلستان/ ۲۴ ساعته پاسخگوی نیاز سرمایهگذاران هستیم
بزرگترین برنامه شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان در سال جهش تولید که بتواند یک ساله انجام دهد این است که ما وقتی بحث تسهیل در فضای کسب و کار را برنامهریزی میکنیم چند بخش در آن دخیل میشود، طبیعتا تسهیل در فضای کسب و کار در مدت ۶ ماه یا هشت ماه جواب نمیدهد، باید قوانین اصلاح شود، سیستم پنجره واحد راهاندازی شود، تسهیل در صدور مجوزها انجام بگیرد که نتیجه این تلاشها خودش را در یک سال نشان میدهد.
در بخش نرمافزاری نیز اتفاق خوبی شکل گرفت، مرکز فوریتهای سرمایهگذاری در مرکز جذب سرمایهگذاری واقع در جاده ناهارخوران طراحی شد، این مرکز با محوریت سه دستگاه اصلی و متولی متشکل از سازمان صمت، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان جهاد کشاورزی فعالیت میکند، در حوزه جهش تولید اقتصاد و دارایی به عنوان متولی است و دستگاههای جانبی مانند تامین اجتماعی، شهرکهای صنعتی، دستگاههای خدماترسان نظیر آب، برق، گاز و تلفن در مرکز فوریتهای سرمایهگذاری حضور پیدا میکنند و خدمات ارائه میدهند.
همه ما در مرکز فوریتهای سرمایهگذاری تکلیف داریم ۲۴ ساعته پاسخگوی نیاز سرمایهگذاران باشیم هماهنگی بین دستگاهی در این مرکز تسهیل شده است تا پشتوانه و دلگرمی برای سرمایهگذاران باشد.
ما در حوزه سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذاری سال موفقی نسبت به دو سال گذشته داشتیم و این را آمار و ارقام به ما نشان میدهد که اتفاق خوبی است البته نتیجه جذب سرمایهگذار در سالهای بعد خودش را نشان دهد.
بخش دیگر اصلاح کلی فضای کسب و کار است، کلید واژه تولید در همه برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت دیده شده است و در راستای تحقق آن تلاشهای مضاعف میکنیم.
* افزایش بودجه شرکت شهرکهای صنعتی گلستان از ۳۴ میلیارد به ۶۲ میلیارد تومان
در خصوص تامین منابع مالی هر برنامهای که میخواهیم در سیستم دولتی ببینیم صرفاً با گفتار درمانی مشکل اقتصاد حل نمیشود، باید در دو بخش کار کنیم بخش پشتیبانی شامل منابع انسانی که تغییر نکرده و استخدام ممنوع است و با همین پرسنل باید در قالب فرهنگی، تشویقی و تاکیدی به سمتی برویم تا نسبت به جهش تولید حساسیت لازم را در آنها به وجود آید.
منابع مالی را باید تامین کنیم تا بتوانیم برنامهها را جبران کنیم، با توجه به اینکه نهایتا بودجه ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش مییابد و از طرفی تورم و گرانی به وجود آمده است، باید از همه ظرفیتها در راستای تحرک و تحول بیشتر استفاده کنیم.
سرجمع بودجههای شرکت شهرکهای صنعتی در سال گذشته ۳۴ میلیارد تومان برای سال ۱۳۹۹ پیشبینی شده بود و توانستیم این عدد را به ۶۲ میلیارد تومان برسانیم و حدود ۹۰ درصد بودجه افزایش پیدا کرد.
افزایش بودجه در میزان عملکرد نیز موثر بوده و روی کاغذ قرار نگرفته است ما عملا آنچه در بودجه قبلی پیشبینی شده بود را در شش ماه اول سال رسیدیم اما چه چیزی عامل این اتفاق شد؟
همین جهش تولید، برنامه برای تامین مالی با توجه به شرایطی که به وجود آمده باید تامین مالی بهتری میکردیم تا بتوانیم اتفاقات خوبی در زمینه تحقق شعار سال رقم بزنیم.
* تامین منابع برای جهش تولید محقق شد
در حال حاضر شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان جزو شرکتهای گروه سه در کشور است «۱۱ استان در گروه ۳ قرار دارند» که استان گلستان در حوزه تامین منابع مالی از سه الی چهار استانی که در گروه دو هستند و گرید آنها از گلستان بالاتر است جلوتر است و این مهم نشان میدهد که در زمینه جهش تولید در راستای تامین منابع برای اینکه ظرفیتهای لازم را برای تحقق شعار سال در حوزه زیرساختها فراهم کنیم قدم برداشتیم.
ما در مجموعه شهرکهای صنعتی چند تکلیف داریم یک وظیفه سخت افزاری و دیگری وظیفه نرمافزاری که در حوزه سختافزاری باید زیرساخت درست کنیم و آنها را به سمت فضای مستعد برای جذب سرمایهگذاری ایجاد کنیم و در حوزه نرمافزاری باید این حمایتها انجام شود، حمایت در حوزه مالی، نمایشگاهی، عارضهیابی، بازشناسی ایرادات و مشکلات واحدها، آموزش و پژوهش جزو این بخش است که وظیفه داریم انجام دهیم، شرکت شهرکهای صنعتی استان در این راستا موفقیتهای خوبی داشته و در همه این شاخصها حرف برای گفتن در کشور داریم.
* مجوز ساخت شهرک به بخش خصوصی داده میشود/ توسعه و ایجاد شهرکهای صنعتی جدید در گلستان
فارس: اقدام عملیاتی شرکت شهرکهای صنعتی در تامین زیرساختها برای جذب بهتر سرمایهگذار در استان چگونه بوده لطفا تشریح بفرمائید؟
خلیلزاده: از سال ۱۳۸۹ تاکنون یعنی بعد از گذشت ۱۰ سال هیچ زمین و فضایی برای کسب و کار جدید و توسعه انجام نشده بود و ما توانستیم طی دو الی سه سال گذشته فرآیند توسعه شهرکها را در گمیشان، علیآبادکتول و گنبدکاووس اجرا کنیم و اکنون طرحهای بزرگی در استان پذیرش میکنیم.
اگر این اتفاقات نمیافتاد استان در جذب سرمایهگذار نمی توانست موفقیت کسب کند، امسال برنامه داریم در حوزه جهش تولید؛ در زمینه تامین زیرساختها از بخش خصوصی هم کمک بگیریم به بخش خصوصی مجوز دهیم که شهرک بسازد و خودش واگذار کند، بخش خصوصی خودش در تامین حوزه زیرساختها کمک کند برای اینکه منابع مالی دولت محدود است و از طرفی خودمان توسعه شهرکها و ایجاد شهرکهای صنعتی جدید را در دستور کار داریم، توسعه ۱۰۰ هکتاری شهرک صنعتی گنبدکاووس را انجام دادیم، توسعه ۲۰ هکتاری شهرک صنعتی علیآبادکتول نیز انجام شد، ساخت شهرک صنعتی گمیشان را انجام دادیم تا این فضای جدید را اضافه کنیم.
در شاخص آزادسازی اراضی به اندازه ۱۴ سال عملکرد ارائه کردیم/ آزادسازی ۷۵ هکتار از دست سرمایهگذاران
ضمن اینکه عزم جدی شرکت شهرکهای صنعتی گلستان بر این است که در حوزه آزادسازی اراضی «کسانی که در شهرکهای صنعتی اراضی میگیرند و کار نمیکنند» را در اختیار متقاضیان و سرمایهگذاران جدید بگذاریم.
ما در شاخص آزادسازی اراضی در دو الی سه سال گذشته به اندازه ۱۴ سال پیش زمین آزاد کردیم ، تعیین تکلیف تمامی قراردادهای راکد تا سال ۱۳۹۶ که در این راستا ۷۵ هکتار از اراضی که دست سرمایهگذاران بود طی سه سال گذشته آزادسازی کردیم که برخی از آنها ۱۵ سال از زمان رکود آنها میگذشت.
در سال ۱۳۹۸ مقرر بود ۶۰ طرح غیر فعال راکد به میزان ۵ هکتار آزادسازی شود که حدود ۲۵ قرارداد منجر به آزادسازی شد و از ۶۰ طرح که تکلیف ما بود ۶۳ طرح را تعیین تکلیف کردیم و به میزان ۹.۱ هکتار یعنی دو برابر آنچه برای ما تکلیف کرده بودند آزادسازی اراضی اتفاق افتاد.
در سال ۱۳۹۹ تعداد ۶۳ طرح غیر فعال به میزان ۱۰ هکتار باید آزادسازی میشد که در ۶ ماهه اول تعداد ۴۵ طرح را تعیین تکلیف کردیم و ۶ هکتار آزادسازی اراضی انجام شد و تا پایان سال یک جلسه داوری داریم که حدود ۶۱ طرح را تعیین تکلیف میکنیم.
ما در طی سال گذشته و هشت ماهه امسال؛ ۳۶ واحد راکد را که بانکها درصدد تملک آن بودند و اجرائیه برای آنها صادر کردند ما مخالفت کردیم و از این کار جلوگیری شد و با حمایت استاندار توانستیم مصوبهای در کارگروه تسهیل بگیریم که هیچ بانکی حق اجرای صدور و جانشینی را ندارد.
* انعقاد 350 قرارداد جدید طی 5 سال/ شهرک صنعتی در جذب سرمایهگذار نه ساختاری دارد و نه وظیفهای
در مدت مسئولیت بنده از سال ۱۳۹۴ تاکنون ۳۵۰ قرارداد جدید در شهرکهای صنعتی داشتیم که ۳۱ درصد قراردادهای استان در حوزه سرمایهگذاری تا الان در شهرکهای صنعتی طی چهار سال مسئولیت بنده اتفاق افتاد.
شهرک صنعتی در خصوص جذب سرمایه گذار نه ساختاری دارد و نه وظیفهای؛ جذب سرمایهگذار توسط ادارات اقتصاد و دارایی، مدیرکل جذب سرمایه گذاری استانداری، میراث فرهنگی، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت باید انجام شود چراکه آنها در حوزه جذب سرمایهگذار متولی هستند و مجوز صادر میکنند و ما اگر در حوزه سرمایهگذاری فعالیتهای خوبی میکنیم به دلیل این است که باید شرکت شهرکهای صنعتی را به صورت خودگردان اداره کنیم، جذب سرمایهگذار برای ما در راستای تأمین منابع است، با جذب سرمایه گزارش بودجه شهرکهای صنعتی استان گلستان از ۳۴ میلیارد تومان به ۶۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
* رتبه ۱۴ شهرکهای صنعتی گلستان در تعداد واحدهای راکد
بر اساس آمار و تا روز سهشنبه ۳۱ خرداد امسال از مجموع ۷۹۶ واحد بهره بردار تعداد ۲۳۴ واحد راکد در شهرکهای صنعتی استان وجود دارد که ۲۹.۸ درصد جزو واحدهای راکد استان هستند که ما باید این آمار را به زیر ۲۰ درصد برسانیم البته این آمار در مقایسه با سایر استانهای شمالی از استان گیلان و مازندران بهتر است.
وضعیت رکود واحدهای صنعتی استان گلستان از استانهای گیلان و مازندران بهتر است و در کشور هم در زمینه تعداد واحدهای راکد رتبه ۱۴ را داریم.
گاهی چالشهای حوزه تولید منجر به رکود واحد میشود، عدم تأمین مواد اولیه، عدم تامین منابع نقدی، از دست دادن بازارهای تولید، اختلاف شرکا، به روز نبودن فرایند تولید، استفاده نکردن از تکنولوژی نوین، ضعف مدیریت و عدم دانش فنی لازم باعث میشود که یک خط تولیدی دیگر اقتصادی نباشد.
کارخانه باید هر سال هزینه تعمیر و نگهداری را بدهد تا در طول سالهای فعالیت دچار ضرر هنگفت نباشد ما تمام کارخانههایی را که بازدید میکنیم خیلی از مشکلات را بررسی و در صدد رفع آن برمیآئیم.
16 میلیارد تومان هزینه شهرکسازی در گلستان شد
فارس: عملکرد شرکت شهرکهای صنعتی در تامین منابع مالی و بهبود زیرساختها را تشریح بفرمائید؟
خلیلزاده: در ۶ ماه ابتدایی سال گذشته عملکرد شهرکهای صنعتی در تامین منابع مالی ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بود اما این عملکرد در ۶ ماهه نخست امسال به عدد ۲۸ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
در حوزه زیرساخت نیز شرکت شهرکهای صنعتی در زمینه شهرکسازی در سال ۱۳۹۸ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بود ولی در ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۹ این عدد به ۱۶ میلیارد تومان در زمینه شهرکسازی افزایش یافت.
کارخانههای 50 سال غیرفعال نباید عنوان واحد راکد را یدک بکشند/ سازمان صمت و جهاد کشاورزی ورود کنند
فارس: چه برنامهای برای احیای تمامی واحدهای راکد استان دارید و این واحدها در چه بازه زمانی قرار است به چرخه تولید برگردند؟
خلیلزاده: این یک بحث کارشناسی دارد دلایل رکود این واحدها با یکدیگر متفاوت است مثلاً برای ایجاد یک واحد 20 سال پیش پروانه بهرهبرداری صادر شده است و همان موقع کارخانه از کار افتاده و ما همچنان میگوئیم این کارخانه راکد است!
به نظر شما کسی که میمیرد نباید ثبت احوال گواهی فوت برایش صادر کند؟
کارخانهای که راکد شده نباید ۵۰ سال همچنان در آمارها قید شود.
ما اصطلاحی به نام مرگ کارخانهها را داریم که دیگر آن کارخانه و واحد تولیدی انتفاعی ندارد و ساقط میشود؛ بخشی از آمارها نیاز به اصلاح دارد که آنقدر سیستم یدک کشیده نشوند، مجموعه شهرک صنعتی مس,ول این اصلاح آمار نیست بلکه سازمان صمت و سازمان جهاد کشاورزی که متولی صدور پروانه بهرهبرداری هستند باید اصلاح این آمارها را انجام دهند.
* شرایط برای ایجاد شهرکهای تخصصی فراهم نیست
فارس: برای استقرار شهرکهای تخصصی در استان گلستان چه برنامههایی دارید؟
خلیلزاده: در حال حاضر پتانسیل استان گلستان را برای شهرک تخصصی کامل نمیبینم این تصمیم شخصی نیست بلکه بر اساس مطالعات انجام شده و از طریق گروه مشاوران به این نتیجه رسیدیم.
ایجاد شهرکهای تخصصی که از فرایندهای پیچیده خرید زمین، تغییر کاربری، انتقال سند مالکیت و ایجاد زیرساختها است باید قبول کنیم که زمان طولانی و هزینهبر دارد فعلاً باید به دنبال توسعه شهرکهای صنعتی باشیم که اراضی صنعتیمان را گسترش دهیم، کیفیت شهرکها را در ارائه خدمات بالا ببریم.
البته ما در بخش ایجاد شهرک تخصصی آب، شهرک تخصصی لبنیات و شهرک تخصصی ادوات کشاورزی در استان گلستان مطالعات انجام دادیم اما هنوز به نتیجه خوبی نرسیدیم و دیتاهای ما در این زمینه جواب نداد، از لحاظ کارشناسی هنوز شرایط برای ایجاد شهرکهای تخصصی فراهم نیست، مقرون به صرفه هم نیست.
سرمایهگذاری ما در استان به گونهای نیست که اعتماد داشته باشیم شهرک تخصصی میتوانیم راه اندازی کنیم که سرمایهگذار جذب شود.
فارس: اعتقاد به ظرفیتهای داخلی چه میزان در شهرکهای صنعتی نهادینه شده و این باور به چه اندازه به مدیران واحدهای تولیدی منتقل شده است؟
خلیلزاده: اعتقاد راسخ به ظرفیتهای داخلی دارم، ظرفیت داخلی در سه بخش «سن و جنس» که در هر دو تحصیلات و منابع مالی مستتر است، «حفظ شرایط موجود» که سرمایهگذاری انجام شده و اینکه ما به سمت سرمایهگذاریهایی پیش برویم که مواد اولیه و بازار آن در ایران باشد در حقیقت آن چیزی که در اقتصاد مقاومتی مطرح است «اقتصاد باید درونزا و بروننگر باشد» یعنی زایش سرمایه و اشتغال در داخل باشد و به صادرات و بازارهای صادراتی توجه داشته باشیم.
به بانوان سرمایهگذار هم توجه کردیم ۱۵ بانوی بهرهبردار در شهرکهای صنعتی استان گلستان داریم که بانک اطلاعاتی آنها در کنار سایر سرمایهگذاران جمع آوری شده است، بانوان سرمایهگذار در حوزه دانش بنیان و کشاورزی فعالیت میکنند.
شناسایی 219 واحد راکد از 793 واحد بهرهبردار در گلستان
فارس: آماری درباره تعداد شهرکهای صنعتی گلستان و سرمایهگذارانی که شرکت شهرکهای صنعتی طی این چند سال جذب کرده ارائه بفرمائید؟
خلیلزاده: ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی در استان گلستان داریم و به مساحت 2 هزار و 41 هکتار زمین صنعتی برای فعالیت در اختیار شهرکهای صنعتی قرار دارد.
725 واحد تولیدی استان جزو صنایع کوچک هستند که معادل ۹۲ درصد صنایع کوچک را تشکیل میدهند، 5.5 درصد واحدها جزو صنایع متوسط و سه درصد واحدها جزو صنایع بزرگ هستند.
۷۹۳ واحد بهرهبردار داریم که بر اساس آمار تا شهریورماه امسال ۲۱۹ واحد بهرهبردار معادل ۲۸.۶ درصد واحدهای تولیدی استان راکد هستند.
تاکنون یکهزار و 182 قرارداد بستیم که ۷۹۳ بهرهبردار تبدیل به کارخانه شدند، ۳۸۰ طرح در حال ساخت و ساز هستند از این تعداد ۱۴۳ طرح غیر فعال از ۳۸۰ طرح داریم که معادل ۳۸ درصد طرحهای ما راکد هستند.
انتهای پیام/83001/ق