خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«پلاسمادرمانی» عامل بهبودی ۲۰ درصد بیماران کرونایی اردبیل/ مثبت شدن ۴۵ درصد تست‌های تصادفی سطح شهر

فارس | استان‌ها | سه شنبه، 27 آبان 1399 - 14:53
مدیر نظارت امور درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: از زمان آغاز بیماری ویروسی کرونا در استان اردبیل، بیش از ۲۰ درصد مبتلایان پلاسمادرمانی شدند.
اردبيل،كرونا،استان،بيماران،پيك،درصد،درمان،مقدم،مراجعه،اعتبار ...

روزبه مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل اظهار کرد: از زمان آغاز بیماری کرونا تا به امروز، بیش از ۲۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل پلاسمادرمانی شدند که این آمار بسیار قابل توجهی در سطح کشور است.
وی افزود: پلاسمادرمانی به ۲ شکل انجام می‌شود؛ طریقه اول در زمانی که بیماران در بخش‌های کرونایی بستری هستند پلاسما اخذ شده و درمان بیماران آغاز می‌شود و طریقه دوم هنگامی که بیمار پس از گذشت چندین روز از بهبودی و ترخیص از بیمارستان به پایگاه اهدای خون مراجعه می‌کند.
مدیر نظارت و اعتباربخشی امور درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: متاسفانه درصد اهدای پلاسما پایین است که از عموم بیماران بهبود یافته تقاضا داریم پس از طی دو هفته از بهبودی به مراکز اهدای خون مراجعه کنند که با این اقدام خود به شکل قطعی جان چند هموطن را نجات خواهند داد.
۱۹ فوتی در یک ۲۴ ساعت نداشته‌ایم
مقدم تصریح کرد: روز گذشته خبری مبنی بر این‌که ۱۹ بیمار مبتلا به کرونا در استان اردبیل فوت کردند، منتشر شد که این آمار برای ۲۴ ساعت قبل از آن نبود، بلکه در سه روز اخیر در زمینه ظرفیت‌ و دستگاه‌های آزمایشگاهی استان مشکلاتی پیش‌بینی شده وجود داشت که منجر شد تعدادی از تست‌های اخذ شده در ۷۲ ساعت قبل از آن، بعدا آزمایش شده و نتایج آن دیروز اعلام گردید.
وی بیان داشت: در حال حاضر کشورمان و استان اردبیل، پیک سوم کرونا را تجربه می‌کند و ۷۰ درصد مراجعین به بیمارستان‌ها بستری می‌شوند که در پیک دوم این آمار بین ۲۰ الی ۳۰ درصد بود.
علایم پیک سوم کرونا اکثرا تنفسی است
مدیر نظارت و اعتباربخشی امور درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: علت افزایش تعداد بستری مراجعین به اورژانس‌ بیمارستان‌های استان اردبیل در پیک سوم نسبت به پیک دوم می‌تواند مراجعه دیرهنگام افراد مشکوک و مبتلا به کرونا به بیمارستان‌ها با تشخیص خود و یا پزشکان عمومی باشد و یک نظریه دیگری وجود دارد که احتمالا ویروس جهش یافته است که البته این مورد در استان اردبیل به اثبات قطعی نرسیده است.
مقدم اظهار کرد: در زمان پیک اول کرونا در استان اردبیل، افراد با علایمی همچون تب، بدن‌درد، سرفه و...
به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کردند و در زمان پیک دوم این علائم به مراتب کمتر شد و در پیک سوم فعلی کرونا در استان، بیماران اکثرا فقط با علایم تنگی نفس به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند.
برگزاری مراسم و دورهمی خانوادگی؛ عامل اصلی شیوع کرونا
وی افزود: حدود ۴۰ درصد ابتلا به کرونا در استان اردبیل خانوادگی است و اکثرا مبتلایان هم عنوان می‌کنند که برای مدت نسبتا طولانی یا حتی کوتاه در مجالس عروسی و عزا و دورهمی‌های خانوادگی حضور داشتیم و بعد از چند روز علایم کرونا را شاهد بودیم.
مدیر نظارت و اعتباربخشی امور درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: میانگین سن بیماران فوتی مبتلا به کرونا در استان اردبیل بین ۶۰ الی ۷۰ است و بانوان استان بیشترین تعداد مبتلایان و آقایان هم بیشترین تعدادی فوتی‌ها را به خود اختصاص دادند.
مقدم بیان کرد: در حال حاضر جهت انجام هرچه بهتر اقدامات درمانی در رابطه با کرونا در شهرستان اردبیل، بیمارستان‌های فاطمی، امام خمینی(ره)، امام رضا(ع)، سبلان و بوعلی فعال هستند.
مثبت شدن ۴۵ درصد تست‌های تصادفی سطح شهر
وی تصریح کرد: اکسیژن یکی از نیاز‌های اصلی درمانی بیماران کرونایی است که از این جهت در سطح استان هیچ‌گونه مشکل و کمبودی نداریم و یک تانکر اکسیژن در بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل فعال بوده و تا پایان هفته جاری یک دستگاه تانکر اکسیژن دیگر هم فعال خواهد شد.
مدیر نظارت و اعتباربخشی امور درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: کلیه شیوه‌های درمانی و دارویی برای بیماران کرونایی که در سطح کشور و کلانشهرها مورد استفاده قرار دارد، در استان اردبیل هم برای درمان بیماران کرونایی به کار گرفته می‌شود.
مقدم اظهار داشت: در دو هفته گذشته از ۲۰۰ رهگذر چندین منطقه شهرستان اردبیل به شکل تصادفی تست PCR اخذ شد که در مرحله اول ۳۰ درصد و در مرحله دوم بیش از ۴۵ درصد تست‌ها مثبت بوده است که این آمارها با وضعیت موجود بیمارستانی تطابق دارد.