خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گویش همدانی به عنوان یک زبان غنی معرفی شود

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 26 آبان 1399 - 12:33
همدان - معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: گویش همدانی از حوزه گویش فراتر رفته و به زبان تبدیل شده و می‌تواند به عنوان یک زبان غنی معرفی شود.
كتاب،همدان،فرهنگ،عنوان،اصطلاحات،حوزه،جلد،جلسه،فروتن

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه معرفی، بررسی و نقد کتاب فرهنگ «اصطلاحات عامیانه همدان» تألیف محمدعلی نوریون، پیش از ظهر دوشنبه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برگزار شد.
مجید فروتن در این جلسه از کتاب به عنوان بزرگترین دستاورد بشر یاد کرد و گفت: هفته کتاب بهانه‌ای است تا این گنج ارزشمند بیشتر مورد توجه قرار گرفته و برای ارتقا سرانه مطالعه و توجه به کتاب به عنوان یک کالای اساسی، فرهنگ سازی شود.
فروتن برگزاری سلسله نشست‌های نقد و بررسی کتاب را یکی از راهکارهای توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه دانست و افزود: امروز به مناسبت هفته کتاب جلسه معرفی، بررسی و نقد کتاب فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدان که با تألیف استاد محمدعلی نوریون و به همت حوزه هنری همدان منتشر شده است، برگزار شد.
وی با بیان اینکه حوزه هنری در زمینه تهیه و تدوین دانشنامه همدان اقدامات ارزنده‌ای انجام داده است، عنوان کرد: امسال جایزه قلم هگمتانه به عنوان اولین دوره انتخاب کتاب سال استان، در همدان برگزار می‌شود که بخش قابل توجهی از آثار رسیده به دبیرخانه و همینطور آثار منتخب در ارتباط با دانش‌نامه همدان است.
فروتن با تأکید بر اینکه در این کتاب به زبان حوزه شنیداری، گفتاری و نوشتاری پرداخته شده، عنوان کرد: این کتاب در حوزه فرهنگ عامه همدان است و باید بگویم از گذشته تا کنون گویش همدانی از حوزه گویش فراتر رفته و به زبان تبدیل شده و می‌تواند به عنوان یک زبان غنی معرفی شود.
مؤلف فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدان هم در این جلسه با بیان اینکه این کتاب تا ۴ جلد ادامه دارد و تاکنون دو جلد آن منتشر و بسیاری از اصطلاحات ویرایش شده است، گفت: جلد اول این کتاب سال ۹۵ و جلد دوم آن سال ۹۸ منتشر شد.
محمدعلی نوریون هدف از تألیف این کتاب را پرداختن به اصطلاحاتی دانست که به مرور زمان به دست فراموشی سپرده شده‌اند و اظهار کرد: همدان فرهنگ دیرینه و غنی دارد، تغییر گویش‌ها و فرهنگ‌ها به مرور زمان امری طبیعی است بنابراین تلاش کردیم ضمن نزدیک کردن برخی اصطلاحات به معنای اصلی، به حفظ گویش همدانی کمک کنیم.