سرکشی کرونا در تربتجام
کرونا ویروس سرکشی که دیگر کوچک و بزرگ، زن و مرد نمیشناسد، بلندگوهای هشدار کرونا در بسیاری از شهرها به صدا درآمده و مردم را به رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از حضور در تجمعات و اماکن عمومی دعوت میکنند.

ایسنا/خراسان رضوی کرونا ویروس سرکشی که دیگر کوچک و بزرگ، زن و مرد نمیشناسد، بلندگوهای هشدار کرونا در بسیاری از شهرها به صدا درآمده و مردم را به رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از حضور در تجمعات و اماکن عمومی دعوت میکنند.
اگر چه تربتجام هم یکی از همان شهرهایی است که تا کنون ویروس کرونا بسیاری را در این شهر مبتلا کرده و جان بسیاری را گرفته است، اما همچنان برخی دستوارت بهداشتی آن طور که باید رعایت نمیشود.
مرگ ۲۲۰ نفر مبتلا به کرونا
در همین خصوص رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربتجام در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا در تربتجام شهرستان از وضعیت قرمز خارج شده و در وضعیت سیاه قرار گرفته است.
محمد افکار با اظهار نگرانی در سرکش شدن ویروس کووید ۱۹ در بسیاری از شهرهای استان خراسان از جمله تربتجام افزود: از ابتداء شیوع ویروس کرونا که یکم اسفندماه بوده تا کنون ۴۴۶۹ نفر در شهرستان تست کرونا دادهاند که تست ۲۵۳۸ نفر مثبت و تست ۱۸۷۳ نفر منفی بوده و وضعیت ۶۸ نفر دیگر در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه از مجموع ۲۵۲۸ مورد مثبت، ۲۲۶۹ نفرشان بهبود نسبی یافتهاند، افزود: تا کنون ۳۴۸ نفر در شهرستان فوت کردهاند که تست ۲۲۰ نفر مثبت بوده و اکنون ۴۰ نفر نیز بستری هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربتجام بیان کرد: با بستری شدن ۱۵ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته آمار بیماران بستری در بیمارستان شهرستان به ۷۴ نفر افزایش یافته و ۱۵ نفر که به دلیل وضعیت بسیار بد حالی که دارند در بخش ای سی یو بستری هستند.
وی مطرح کرد: از ابتداء شیوع ویروس کرونا در شهرستان تا کنون ۴۰۴۹ نفر ترخیص و ۳۴۸ نفر فوت کردهاند که تست ۲۲۰ نفر از فوت شدگان مثبت و ۱۲۵ نفر منفی بوده و وضعیت ۳ نفر در حال پیگیری است.
۳۶۰ نفر از کادر درمان و بهداشت گرفتار بیماری کرونا شدند
افکار کمبود نیروی انسانی پزشک، پرستار، کمک پرستار را یکی از مهمترین مشکلات در بیمارستان سجادیه تربتجام دانست و گفت: از ابتداء شیوع ویروس کرونا در منطقه جام ۳۶۰ نفر از کادر درمان و بهداشت گرفتار بیماری کرونا شدند.
وی گفت: از ابتداء آبان ماه که ویروس کرونا بسیار وحشیانه مردم را گرفتار کرد ۱۱۰ نفر از پرسنل فقط در فاصله ۱۸ روز گرفتار شدند و این موجب میشود خدماتدهی مطلوب به بیماران ارائه نشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربتجام با بیان اینکه یک سوم فوتیهایی که از ابتدا تا کنون داشتهایم در ۱۸ روز اخیر اتفاق افتاده است، مطرح کرد: با توجه به اینکه منطقه تربتجام از وضعیت قرمز عبور کرده مدام هشدارهای بهداشتی به مردم داده میشود، اما متأسفانه در سطح اجتماع پروتکلهای بهداشتی رعایت نمیشود و عادی انگاری شده است.
وی ادامه داد: برخلاف اینکه در یک روز ۱۰ فوتی داشتیم و این موضوع اطلاعرسانی هم شده، اما مردم همچنان بر عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و رفتن به اماکن شلوغ و عروسی و عزا تأکید دارند.
افکار گفت: با توجه به اینکه وقتی مردم در مکانهای پر تجمع حاضر میشوند کارخانه تولید ویروس کرونا افزایش مییابد که این موجب افزایش تلفات میشود بر شستن دستها، رعایت فاصله فیزیکی حداقل ۱.۵ متر و زدن ماسک بسیار تأکید میشود.
متوسط فوت روزانه در ۱۸ روز اخیر به ۴.۷ رسیده است
وی کارخانه تولید ویروس را مکانهای پرتجمع به خصوص مراسم عروسی و عزا دانست و مطرح کرد: اگر مردم در بانکها، شهرداری، دادگستری، دور همیهای خانوادگی، مراسم عروسی و عزا که مهمترین مکانهای شلوغ و پرتجمع هستند حضور پیدا کنند ماسک اثر خود را از دست میدهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربتجام بیان کرد: اگر مردم نخواهند پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند با زمستان سخت و روزهای بسیار خطرناکی مواجه خواهیم بود، اگر چه متوسط فوتی در مهرماه ۷ دهم در هر شبانه روز بوده ولی اکنون و در کمتر از یک ماه متوسط فوت روزانه در ۱۸ روز اخیر به ۴.۷ رسیده است.
وی این روند افزایش را بسیار خطرناک دانست و عنوان کرد: مشارکت مردم نقش بسیار مهمی در کاهش این ویروس دارد، از سویی دیگر کادر بهداشت و درمان کاری از دستشان برنمیآید و با کمبود نیرو و منابع مالی بسیاری مواجه هستیم.
افکار مطرح کرد: هرچند در شهرستان آزمایشگاه تشخیص پی سی آر نداریم، اما وزارت بهداشت قولهای مثبتی در رفع این مشکل داده است، ولی تا زمانی که این آزمایشگاه راهاندازی نشود با مشکل محدودیت تست گرفتن مواجه خواهیم بود.
پیک کرونا پس از پایان برداشت گلهای زعفران
وی در ادامه با اشاره به زمان جمعآوری گلهای زعفران گفت: هر فرد مبتلا به ویروس کرونا که گل زعفران جمع میکند موجب انتقال این ویروس به ۴ نفر دیگری میشود و از سویی گلهایی که جمع میشوند برای پاک کردن به روستاها و شهرهای دیگر فرستاده میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربتجام عنوان کرد: پیشبینی میشود پس از پایان برداشت گلهای زعفران با یک پیک کرونا در خراسان و شهرهای زعفران خیز مواجه باشیم.
وی گفت: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بارها درخواست کردهایم که بازار زعفران را به خارج شهر ببرند اما توجهی نمیشود.
بیشترین مراجعهکنندگان رده سنی ۳۱ تا ۴۵ سال دارند
افکار در ادامه با اعلام اینکه در گروه سنی کودکان علائم بیماری کرونا بسیار خفیف هستند اما ناقل هستند، تا کنون آمار فوتیها در گروه سنی ۷ تا ۱۸ سال در منطقه جام صفر بوده است.
وی عنوان کرد: اکثر افرادی که تا کنون فوت کردهاند سن بالا و بیماری زمینهای داشتهاند، بیشترین رنج سنی فوتشدگان ۶۱ تا ۸۰ سال ۴۳ درصد و ۸۱ سال به بالا ۲۹ درصد بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربتجام تصریح کرد: بیشترین مراجعهکنندگان تا کنون رده سنی ۳۱ تا ۴۵ سال هستند که به صورت سرپایی درمان میشوند، قبل از اینکه وارد مرحله بیماری شویم باید پیشگیری کنیم.
چه مصرف کنیم؟
وی علاوه بر داروهای ضد ویروس بر تغذیه سالم، استفاده از میوهجات و غذاهایی با طبع گرم بر استفاده از داروهای ویتامینهای C، D و همچنین زینک و به حداقل رساندن استرس تأکید کرد.
وی گفت: اگر مردم دستورالعملهای بهداشتی را به خوبی رعایت نکنند با زمستان سخت و خطرناکی رو به رو خواهیم بود و شاید نتوانیم خدمات مناسب و با کیفیت مطلوبتری را برای بیماران در روزهای آینده ارائه دهیم و این موجب میشود با افزایش جانباختگان مواجه شویم.
افکار در ادامه ضمن تقدیر از زحمات کادر درمان و بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربتجام گفت: نتیجه ۹ ماه زحمات شبانهروزی مدافعان سلامت در بیمارستان سجادیه تربتجام بهبودی بیش از ۲۲۶۰ بیمار کرونایی بوده است.
وی از شهروندان خواست؛ تفکر بیمارستان هراسی را کنار بگذارند و با داشتن علائم تب، سردرد مداوم، تنگی نفس و...
به مراکز درمانی مراجعه نمایید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربتجام اظهار کرد: متأسفانه برخی از بیماران آنقدر دیر به بیمارستان مراجعه میکنند که دیگر کاری از دست ما بر نمیآید به همین دلیل از مردم عزیز خواهشمندم با مراجعه به موقع به فکر سلامت خود و کادر درمان باشند.
مرگ روزانه چندین نفر از هموطنانمان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا یک تراژدی را برای کشورمان رقم زده؛ فاجعه هولناک و غمباری که کوتاهی در رعایت پروتکلهای بهداشتی و بیتوجهی مسئولان در اعمال نظارتها، سببساز چنین مصیبتی شده است.
کاهش حساسیتهای مردم و بیتوجهی نسبت به رعایت ضوابط بهداشتی، سفرهای غیرضروری و تفریحی، برگزاری مراسم مذهبی بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی در برخی مناطق کشور طی دو سه ماه گذشته اکنون کشورمان را وارد مرحله سوم شیوع این ویروس نفسگیر کرده و شمار مبتلایان جدید کووید – ۱۹ را چند رقمی نموده است.
با این حال عدهای همچنان بر طبل بیتفاوتیها میکوبند و با سهلانگاریها، آنچنان به استقبال از این ویروس مهلک کرونا رفتهاند که گویی نه فقط به یک خودکشی جمعی دست زدهاند بلکه با چنین رفتار مخاطرهآمیزی به دیگر کُشی هم اقدام میکنند.
انتهای پیام