خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 17 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

میزان افزایش دمای جهان طی ۱۰ میلیارد سال اندازه گیری شد

مهر | دانش و فناوری | پنجشنبه، 22 آبان 1399 - 13:34
بررسی‌های مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا نشان می‌دهد متوسط دمای جهان از ده میلیارد سال قبل تا به امروز ده برابر افزایش یافته است.
دماي،جهان،زمين،كيهاني،گازهاي،دريافتي

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، زمین تنها سیاره‌ای در جهان نیست که دمای آن به تدریج در حال افزایش است و یافته‌های محققان نشان می‌دهد کل جهان به تدریج و با سرعتی اندک در حال گرم‌تر شدن است.
ستاره شناسان دانشگاه اوهایو با همکاری محققانی از ناسا و کشورهای اروپایی موفق به برآورد متوسط دمای گازهای کیهانی در اعصار و دوره‌های زمانی مختلف از ده میلیارد سال قبل تاکنون شده‌اند و به این جمع بندی رسیده‌اند که جهان امروز ده برابر جهان ده میلیارد سال قبل گرما دارد.
بررسی این موضوع با استفاده از نور دریافتی از سیارات بسیار دوردست انجام شده که برخی از آنها میلیون‌ها و چه بسا میلیاردها سال نوری با کره زمین فاصله دارند و نوری که در حال حاضر از آنها به زمین می‌رسد مربوط به سال‌های بسیار دور است.
سپس دمای گاز کیهانی مربوط به چنین نورهایی با دمای گازهای کیهانی بسیار نزدیک تر به کره زمین مقایسه شده است.
تحقیقاتی که در این زمینه با استفاده از تجهیزات پیشرفته محاسباتی و ستاره شناسی صورت گرفته، نشان می‌دهد با بررسی میزان قرمزی نور دریافتی می‌توان فاصله گاز کیهانی از زمین را نیز مشخص کرد.
دانشمندان معتقدند علت افزایش دمای جهان این بوده که هستی به گونه‌ای تکامل یابد تا زندگی در نقاط مختلف آن ممکن شود.
در عین حال متوسط دمای جهان هنوز بسیار پایین و برابر با منفی ۲۷۰.۴ درجه سانتیگراد است که اندکی بیشتر از صفر مطلق محسوب می‌شود.