البرز همچنان بر مدار مهاجرت و حاشیهنشینی/900 هزار حاشیهنشین در البرز زندگی میکنند
گروه استانها ـ استان البرز یکی از استانهای مهاجر پذیر کشور است که سالانه حدود 90 هزار نفر بر جمعیت مهاجر آن افزوده میشود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، استان البرز به دلیل نزدیکی به تهران و موقعیت خاص موجود یکی از استانهای مقصد مهاجرت در کشور است که در بین استانهای مهاجرپذیر کشور جا خوش کرده است.
بنا به گفته مسئولان استان این استان سالانه بین 80 الی 90 هزار نفر مهاجر از اقصی نقاط ایران در خود جای میدهد که باید دید این روند مهاجرت به البرز تا چه زمانی ادامه مییابد.
فقدان امکانات برای بهره برداری این حجم از ورودی به استان، البرز را برای ارائه خدمات مطلوب در حوزههای مختلف با مشکل روبرو کرده است.
در حال حاضر استان البرز علیرغم کارهایی که برای بهبود وضعیت سرانههای مختلف انجام داده است اما همچنان در بسیاری از این شاخصها جزء استانهای آخر کشور است.
مهاجرت با شرایط امکاناتی موجود استان البرز همخوانی ندارد
مهدی عسگری نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی در خصوص مهاجرت به استان البرز اظهار داشت: مهاجرت به استان البرز در حال حاضر تبعات منفی برای استان دارد.
وی با بیان اینکه طبق قانون هموطنان آزاد هستند در هر کجا که بخواهند زندگی کنند، افزود: اما پذیرش مهاجر باید متناسب با ظرفیت، توان اکولوژیستی و سرانههای موجود در هر منطقه باشد که امکان خدمات رسانی صحیح به ساکنین وجود داشته باشد.
نماینده مردم کرج با اشاره به اینکه هم اکنون مهاجرت با شرایط امکاناتی موجود استان البرز همخوانی ندارد، بیان کرد: مهاجرت باید مدیریت شود اما این مدیریت از مبدا باید صورتگیرد و این کارها از سوی دولت باید انجام شود.
عسگری با بیان اینکه باید دلایل مهاجرت بررسی و برنامهریزی در این راستا انجام شود،تصریح کرد: وقتی مهاجرین وارد استان میشوند یکی از موضوعاتی که پیش میآید بحث تشدید حاشیه نشینی است.
وی با اشاره به اینکه امسال یک مهاجرت درون شهری یعنی مهاجرت از داخل شهر به حاشیهها را نیز شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: این اتفاق برای وجود مشکلات اقتصادی بود که امسال شاهد آن بودیم.
در حال حاضر استان البرز 900 هزار نفر حاشیه نشین دارد، گفت: طبق آمار ارائه شده یک سوم ساکنین استان البرز حاشیه نشین هستند که عمده آنها در اطراف زندانهای استان سکونت دارند.
وی با بیان اینکه وجود زندانیهای غیر بومی در این استان یکی از دلایل مهاجرت و همچنین بروز حاشیه نشینی است، عنوان کرد: چهار زندان در استان وجود دارد که دو زندان آن مربوط به استان البرز نمیشود و زیر نظر سازمان زندانهای استان تهران مدیریت میشود.
وی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که در حال حاضر در اولویت کار نمایندگان قرار دارد بحث حاشیه نشینی است، بیان کرد: مردم در حال حاضر در سختی هستند و تیمی که ما برای بررسی وضعیت زندگی این ساکنان در حاشیه استان البرز اعزام کردیم برای شناسایی مشکلاتی است که گاها کوچک بوده و قابل رفع است.
یک چهارم جمعیت البرز در نقاط حاشیه استان البرز سکونت دارند
نورمحمد فردی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان البرز نیز در خصوص تاثیر منفی مهاجرت در استان البرز، اظهار داشت: در استان البرز 43 نقطه حاشیه نشینی، بافت فرسوده و سکونتگاهها و ناکارامدی میانی وجود دارد که بیش از 712 هزار نفر که یک چهارم جمعیت استان را شامل میشوند در این نقاط ساکن هستند.
وی با بیا اینکه عمده مشکلات این افراد فقر، بیکاری، اعتیاد و مفاسد اخلاقی است، افزود: این مشکلات سبب شده که حاشیه نشینی و همچنین آسیبهای اجتماعی به وجود بیاید.
فردی با عنوان اینکه استان البرز علاوه بر مهاجرین داخلی پذیرای اتباع خارجی است، بیان کرد: در حال حاضر 30 هزار دانش اموز اتباع خارجه در استان البرز در حال تحصیل هستند.
وی با اشاره به اینکه در این راستا دو اقدام از سوی دولت در حال انجام است، تصریح کرد: 5 میلیارد تومان اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی برای این مناطق حاشیه نشینی گرفته شد که از این مبلغ حدود یک میلیارد و 800 میلیون تومان از محل تملک دارایی برای تجهیز مدارس، پارکها، کتابخانهها و مراکز فرهنگی و اجتماعی تخصیص داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: حدود 3 میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات هزینه ای که بین 13 دستگاه دولتی از جمله آموزش و پرورش، فنی و حرفهای و زندانها با هدف توانمند سازی خانوادهها تخصیص یافته است.
معاون استاندار البرز،گفت:در حال حاضر وضعیت مهاجرت در استان بسیار بالا است و باید برنامه ریزی منسجم تر در این راستا انجام شود تا ساکنین این استان زندگی بهتری داشته باشند.
تبعات مهاجرت بی رویه به البرز ایجاد مشکل برای افراد بومی است
علی ابراهیمیان یکی از شهروندان استان البرز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مورد تبعات مهاجرت در استان البرز، اظهار داشت : استان البرز یکی از استانهای صنعتی کشور است.
وی افزود: مهاجرت بی رویه به استان البرز سبب مشکلاتی برای ساکنان و افراد بومی شده است.
ابراهیمیان با بیان اینکه مهاجرت به البرز بیشتر با هدف پیدا کردن شغل و تحصیل صورت میگیرد،تصریح کرد: مهاجران به استان البرز از استانهای دیگر بیشتر به دلیل افزایش قیمت اجاره و خرید مسکن مجبور به سکونت در شهرهای اقماری هستند.
وی با بیان اینکه در برخی از شهرستانهای صنعتی استان اجاره منزل به میزان اجاره کرج رسیده است،عنوان کرد: اقشار ضعیف و کارگران مهاجر چاره ای جز سکونت در مناطق حاشیه شهرها ندارند.
انتهای پیام/ش