خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 27 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش اعتبار مقابله با پدیده گرد و غبار/ گرد و غبار‌ها بستگی به شرایط جوی دارد

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 21 آبان 1399 - 08:37
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: امسال اعتبار مربوط به پدیده گرد و غبار بسیار کاهش یافته است.
گرد،غبار،مقابله،طهماسبي،يورو،اعتبار،دبير،ستاد،پديده

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
علی محمد طهماسبی دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به گرد و غبار سال جاری در کشور، اظهار کرد: اعتبار مقابله با گرد و غبار در سال جاری خیلی کم و در مقایسه با سال گذشته به یک دهم رسیده است.
طهماسبی ادامه داد: سال قبل ۱۰۰ میلیون یورو برای مقابله با گرد و غبار کشور داشتیم، اما امسال در مصوبه ابلاغی به ۲۰ میلیون یورو رسیده است، که حدود ۱۱ میلیون یورو آن به بحث برق و توازن مناطق محروم اختصاص داده شده ست.
او با اشاره به اینکه تنها ۹ میلیون یورو معادل ۱۶۰ میلیارد تومان برای مقابله با پدیده گرد و غبار باقی مانده است، گفت: در تلاش هستیم با همین مقدار باقی مانده اقداماتی را که ۳ سال پیش با اعتبار بیشتر انجام می‌دادیم با کاهش هزینه کمتر در دستور کار قرار دهیم.
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار با بیان اینکه برای مقابله با گرد و غبار استان‌های کشور به قسمت‌های مختلف تقسیم می‌شوند، بیان کرد: استان هایی مانند؛ خوزستان، سیستان، خراسان جنوبی، کرمان، اصفهان و هرمزگان با توجه به اقلیم و شرایط آن و به دلیل اینکه وسعت زیادی از این استان‌ها به گرد و غبار حساس هستند، بیشترین اعتبار تخصیص داده می‌شود.
طهماسبی ادامه داد: استان‌های بوشهر، سمنان و یزد از جمله استان‌هایی هستند که غبار چندانی ندارند و استان‌های ایلام، کرمانشاه، همدان، تحت تاثیر گرد و غبار خارجی هستند که در دو سال اخیر این گرد و غبار‌ها به حداقل رسیده است.
او با بیان اینکه اعتبار مقابله با این پدیده به هر استان بر مبنای میزان غبار خیزی اختصاص داده می‌شود، گفت: گرد و غبار‌ها بستگی به شرایط جوی دارند و برخی از جریانان قابل پیش بینی نیستند، به صورت مثال در دو روز گذشته گرد و غباری در استان خوزستان داشتیم که بعد از ۲۰ دقیقه برطرف شد.
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار درباره میزان گرد و غبار در سال جاری، بیان کرد: از سال ۹۶ به بعد شرایط گرد و غبار بهتر بوده است و در مجموع وضعیت گرد و غبار در مقایسه با سال گذشته بهتر خواهد بود.
طهماسبی تصریح کرد: اقدامات مقابله با پدیده گرد و غبار بر اساس پیشگیری، مدیریت و سازگاری است، زیرا اثر بخشی و هزینه کمتری دارد، اما اقدامات مقابله‌ای هزینه بالایی خواهد داشت.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/