سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ارجاع 49 هزار پرونده به شوراهای حل اختلاف اردبیل

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 20 آبان 1399 - 12:04
معاون قضایی و رئیس شوراهای حل اختلاف استان اردبیل گفت: در شش ماهه امسال بیش از 49 هزار و 500 فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف استان اردبیل ارجاع شده است.
اختلاف،شوراهاي،سازش،صلح،استان،اردبيل،قضايي،رسيدگي،دعاوي،علوي ...

ایسنا/اردبیل معاون قضایی و رئیس شوراهای حل اختلاف استان اردبیل گفت: در شش ماهه امسال بیش از 49 هزار و 500 فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف استان اردبیل ارجاع شده است.
حجت‌الاسلام علوی 19 آبان در مراسم گرامیداست سالروز تأسیس شوراهای حل اختلاف در اردبیل اظهار کرد: از سال 79 و با هدف کمک به مجموعه قضایی در کاهش پرونده‌های ورودی و گسترش فرهنگ صلح و سازش به عنوان یک فرهنگ حسنه، شوراهای حل اختلاف در کشور و به تبع آن در استان اردبیل راه‌اندازی شد.
وی تصریح کرد: ما براساس سنت حسنه مکتب اسلام و توصیه ائمه اطهار (ع) در این مجموعه تلاش می‌کنیم تا با صلح و سازش به پرونده‌های تشکیل شده و دعاوی رسیدگی کرده و آنها را مخدومه اعلام کنیم.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان اردبیل گفت: براساس ماده 189 برنامه سوم توسعه کشور، سیستم قضایی با راه‌اندازی شوراهای حل اختلاف موافقت کرد و از آن زمان شاهد کاهش ورودی پرونده‌ها به مراجعه قضایی و رسیدگی به این پرونده‌ها در مجموعه‌های شوراهای حل اختلاف هستیم.
علوی استان اردبیل را پیشرو در شکل‌گیری شورای حل اختلاف معرفی کرد و افزود: قبل از سال 79 واحد مصالحه را در دادگستری استان اردبیل تشکیل شد تا زمینه شکل‌گیری شوراهای حل اختلاف از این طریق فراهم آمده و بسیاری از پرونده‌ها با صلح و سازش مخدومه شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در 17 حوزه قضایی استان اعم از شهرها و حتی روستاهای بزرگ شعب شوراهای حل اختلاف به صورت عمومی و تخصصی فعالیت خود را انجام می‌دهد که در این مدت سعی شده شعبات تخصصی و ویژه را در رسیدگی به محکومان مالی، کیفری و حتی قصاص نفس فراهم کنیم.
علوی به عملکرد شورای حل اختلاف در نیمه اول امسال اشاره کرد و ادامه داد: بیش از 49 هزار و 500 فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف ارجاع شده بود که از این بین 34 درصد پرونده‌هایی که ماهیت صلح و سازش داشتند با تلاش این شورا مخدومه شده و موفق شدیم تا صلح و سازش و مصالحه را در این پرونده‌ها برقرار کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون 12 نفر از محکومان قصاص نفس با تلاش مجموعه گروه‌های جهادی و ستاد دیه از چوبه اعدام رهایی پیدا کرده و با رضایت اولیای دم به آغوش خانواده‌های خود بازگشتند.
علوی اضافه کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و معیشت مردم،‌ مخدومه شدن 34 درصد پرونده‌ها با ماهیت صلح و سازش رقم مناسبی است و قطعا با بهبود شرایط اقتصادی بر این تعداد در سال‌های آینده و حتی نیمه دوم امسال افزوده خواهد شد.
وی اظهار کرد: تلاش ما بر این است تا با گسترش مجموعه شوراهای حل اختلاف به صورت تخصصی و تقویت نهادهای داوری و صلح و سازش، زمینه کاهش ورودی پرونده‌ها به مراجع قضایی را فراهم کنیم تا پرونده‌هایی که سبقه صلح و سازش دارند براساس رأفت امت اسلامی حل و فصل شده و دعاوی آنها مخدومه شود.
معاون قضایی و رئیس شوراهای حل اختلاف استان اردبیل تصریح کرد: عمده پرونده‌های ما مربوط به دعاوی مالی و حتی غیر مالی و پرونده‌های اختلاف خانوادگی است که با رضایت طرفین عمدتا به صلح و سازش منجر می‌شود.
حجت‌الاسلام علوی افزود: اگر این امر در شورای حل اختلاف به نتیجه نرسد، 12 پرونده در یک دعوای خانوادگی وارد مجموعه قضایی می‌شود که این امر بر تراکم کاری محاکم قضایی می‌افزاید.
وی در ادامه سخنان خود گفت: ما نسبت به حل مشکلات و اختلاف زندانیان، دعاوی مالکیت، ضرب و جرح، بدهکاران و حتی دعاوی با ماهیت مالی ورود پیدا می‌کنیم و در سال‌های اخیر سعی کردیم با راه‌اندازی شعب تخصصی در حوزه‌های بانکی، بازرگانی و پزشکی به سرعت به پرونده‌های وارده رسیدگی کنیم.
علوی خاطر نشان کرد:‌ اصحاب دعوی خود علاقمند هستند تا پرونده‌ها در شوراهای حل اختلاف مورد رسیدگی قرار گیرد که قطعا از سه حوزه ورودی پرونده‌ها را به این مجموعه شاهد هستیم که گاه از طریق دادسرا و واحد حقوقی و یا بنا به درخواست خود اصحاب دعوی پرونده‌ها به شورای حل اختلاف ارجاع داده می‌شوند تا در این مجموعه رسیدگی شده و عمده آنها با صلح و سازش خاتمه یابند.
وی در مورد گزینش افراد برای حضور در شوراهای حل اختلاف اضافه کرد: با استعلام و همچنین گزینشی که در این زمینه انجام می‌شود، سعی می‌کنیم بهترین افراد یک شهر یا روستا را برای حضور در شوراهای حل اختلاف که حسن شهرت دارند، برگزینیم تا زمینه حل مشکلات و رسیدگی به دعاوی با فرهنگ اسلامی و رأفت دینی فراهم آید.
علوی عمده پرونده‌های ورودی را در حوزه دعاوی ملکی دانست و بیان کرد: رسیدگی به پرونده‌های اختلاف خانوادگی در رتبه بعدی قرار دارد که سعی می‌شود در اکثر این پرونده‌ها با دعوت از طرفین کار با صلح و سازش به پایان برسد.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان اردبیل اظهار کرد: شوراهای حل اختلاف استان اردبیل از لحاظ رسیدگی و مخدومه کردن پرونده‌ها رتبه 11 کشور را دارد و در نیمه اول امسال بیش از 49 هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف مورد رسیدگی قرار گرفته و مخدومه شده است.
وی در پایان گفت: 719 نفر در استان اردبیل در قالب شوراهای حل اختلاف فعالیت می‌کنند که با پرداخت مبلغ اندک به این نیروها در حقیقت سعی و تلاششان بر این است تا به عنوان منادیان صلح و سازش زمینه و بستر کاهش دعاوی و پرونده‌های قضایی در استان فراهم آید.
انتهای پیام