لزوم اجرای قانون اصلاح شده انتخابات ریاست جمهوری در انتخابات آینده
سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی درباره تغییرات قانون انتخابات ریاست جمهوری مطالبی را مطرح کرد.

حدادی:
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی حدادی سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی شامگاه دوشنبه ۱۹ آبان ماه در برنامه تهران ۲۰ با موضوع انتخابات و تغییرات مدنظر در قانون انتخابات گفت: باید در ابتدا به اصل ششم قانون اساسی اشاره کنیم که کشور جمهوری اسلامی ایران باید با آرای عمومی مردم اداره شود.
ما بر همین اساس به دنبال اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در بخش عمومی شده و بررسیها را آغاز کردیم.
در صورت تصویب تغییرات مد نظر در قانون انتخابات، این تغییرات برای انتخابات ریاست جمهوری آینده نیز اعمال میشود.
وی ادامه داد: در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با یک نگاه عمیق و دعوت از فرهیختگان عزیز، مرکز پژوهشهای مجلس، اندیشکده شورای نگهبان و با جمع بندیهایی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که اصلاح قانون را داشته باشیم.
نخستین موضوع مورد نظر ما در اصلاح قانون انتخابات بحث تحصیلات بود که موجب وهن نظام بود، چراکه در قانون فعلی بی سواد هم میتواند برای ریاست جمهوری نامزد شود.
پیشنهاد ما افزایش سطح تحصیلات به کارشناسی ارشد و یا معادل حوزوی آن بود.
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: تغییر دوم در حوزه سن بود، در این مورد نیز آنجه به صحن آمد تعیین ۴۵ سال سن به عنوان حداقل سن بود، اما جمع بندی اعضای کمیسیون این شد که سن به ۴۰ تا ۷۰ سال برسد.
تمام نگاه ما در اصلاح قانون انتخابات این بود که مشارکت و حق مردم و حق داوطلبان را رعایت کنیم.
ما مناصب را هم در اینجا آوردیم، چون قبلا مناصب در قانون نبود و آن هم این بود که فردی که پس از رهبر انقلاب دومین مقام رسمی کشور را دارد نیز لحاظ شود.
وی افزود: مناصب سیاسی که باید افراد برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری داشته باشند باید در حد وزیر، نمایندگان مجلس، معاون روسای سه قوه، دبیر شورای عالی امنیت ملی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس دیوان محاسبات کشور، استانداران و شهرداران شهرهای با بیش از ۲ میلیون نفر، رئیس سازمانهای دولتی و موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی، فرماندهان عالی نیروهای مسلح با درجه سرلشکری به بالا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح ملی و مدیر حوزه علمیه کشور از تغییراتی است که قرار است رخ دهد.
حدادی با بیان اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کلیات این طرح در شور اول رای دادند، اظهار کرد: مواردی که در بالا گفته شد، جزئیات اصلاحاتی است که قرار است در قانون انتخابات ریاست جمهوری انجام شود.
این طرح در کمیسیون جمع بندی شده و به هیات رئیسه ارسال شده است و ما منتظریم که در هفته های آینده در صحن علنی بررسی خواهد شد تا در انتخابات پیش رو اجرایی شود.
وی در پاسخ به این که موضوع رجل سیاسی همواره مورد اختلاف بوده است، اظهار کرد: ما در اینجا طبق بند ۱۰ سیاستهای کلی نظام که رهبر انقلاب ابلاغ کرده اند توجه کردیم.
در این بند آمده است که ارتقای شایسته گزینی همراه با زمینه سازی مناسب برای انتخاب داوطلبان تراز شایسته جمهوری اسلامی ایران باید مورد توجه قرار بگیرد.
یعنی افراد باید دارای ویژگی متناسب با معیارها و شاخصههای عمومی و اختصاصی مدنظر نظام باشند.
در حال تکمیل...