خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مطالبات دختران انقلاب؛ هویت سازی و الگوسازی زنان موفق و مسلمان

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 19 آبان 1399 - 09:00
ساری- جنس مطالبات زنان و دختران انقلاب خاص و متفاوت است، آنان درپی الگوسازی زنان موفق و مسلمان هستند تا برای دختران و مادران فردای این سرزمین هویت سازی کنند.
زنان،موفق،مسلمان،زن،كشور،الگوسازي،جمعيت،بانوان،دختران،مهر،مس ...

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مطالبات دختران دانشجو و بسیجی مازندران خاص است آنان درپی الگوسازی از زن مسلمان و مؤمن هستند که تاکنون چندان دغدغه دیگر بخش‌ها نبوده است و برای این کار با موانعی مواجه هستند.
نبود آرشیوی از زنان موفق و مسلمان در کشور و استان، پرداختن و ارائه کلیشه‌ای و تکراری از چهره زن ایرانی و مسلمان، روند روبه رشد پیرسالی و کم توجهی به فرزندآوری و کم توجهی به مسائل دختران از جمله دغدغه‌های انان است.
کوثر صادقپور دبیر کانون مطالعات زنان دانشگاه مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در مسائل زنان باید خودزنان ورود پیدا کنند اما در مسئله زنان نبود آرشیوی از زنان موفق و الگوسازی آن سبب شده که آسیب‌های زیادی هویت زن مسلمان زده است.
وی با بیان اینکه غرب تمام تلاش‌های خود را برای الگوسازی زن غربی به کار برده است، افزود: اما در کشور خودمان با توجه به ظرفیت‌ها و وجود زنان موفق مسلمان در زمینه الگوسازی به شدت عقب هستیم.
نمایش چهره کلیشه‌ای و تکراری از زنان
وی تصریح کرد: چرا در رسانه‌های دیداری و شنیدار کشور از ارائه چهره موفق از زنان مسلمان ایرانی عاجز ماندیم و سریال‌هایی ساخته می‌شود که چهره کلیشه‌ای و منفعل از زنان نشان داده می‌شود که غالباً درگیر مثلث عشقی هستند.
صادقپور یادآور شد: این درحالی که در سال‌های اخیر از رسانه سریال خارجی نظیر جواهری در قصر و یا پزشک دهکده پخش می‌شود که نشان دهنده زنان مثبت، فعال، باانگیزه و موفق خارجی است، همچنین رسانه‌های مکتوب با نشان دادن و الگوسازی مخرب از هنرپیشگان که مخاطبان زیادی دارند از آنان به عنوان ابزاری برای فروش محصولات استفاده کردند.
این دانشجوی بسیجی یادآور شد: متأسفانه نتوانستیم الگوهای اصلی نظیر حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) را به درستی در سبک زندگی و کرامت زن الگوبرداری و آنان را برای هویت دخترانمان کاربردی کنیم.
متأسفانه نتوانستیم الگوهای اصلی نظیر حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) را به درستی در سبک زندگی و کرامت زن الگوبرداری و آنان را برای هویت دخترانمان کاربردی کنیم
این فعال دانشجویی تصریح کرد متأسفانه در کتاب‌های آموزشی دختران از زنان و دختران شهدا یاد نکردیم و و قصد داریم در کانون مطالعات زنان به شناسایی زنان موفق استان با توجه شاخصه‌های الگوی زن مسلمان بپردازیم.
صادقپور تصریح کرد: باید ظرفیت بانوان را شناسایی و معرفی کنیم و نگاه دنیا را به زنان موفق و مسلمان جذب کنیم زیرا بسیاری از زنان مسلمان جهان به ما می‌نگرند ولی در زمینه الگوسازی بسیار ضعیف هستیم.
دانشجوی بسیجی دیگری با اظهار اینکه در چهار بعد علمی، اجتماعی، خانوادگی و فردی شاخص‌های زنان موفق را تهیه کردیم، به خبرنگار مهر گفت: داشتن تحصیلات علمی، حضور در مشاغل مؤثر و مفید، آگاه به مسائل بودن، پشتگرمی مردان در مسائل مختلف از جمله شاخص‌ها است.
هانیه رضایی زن مؤمن مسلمان و انقلابی را از جمله ویژگی و شاخص‌های بانوان موفق یاد کرد و گفت: در این شاخص‌ها باید ببینم که زن مسلمان و مؤمن چگونه فرزندانش را تربیت می‌کنند.
همچنین موسی زاده مسئول هسته جمعیت شهید شجاعیان دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پشت سرگذاشتن چهل سالگی انقلاب اسلامی به دغدغه دیگری از جنس پیرسالی جمعیت اشاره کرد و گفت: آژیر خطر پیرسالی در استان و کشور به صدا درآمده و گوش مسئولان این آژیر را نشنیده است.
مسئولان آژیر پیرسالی را نشنیدند
وی با عنوان اینکه مقام معظم رهبری همواره نسبت به تکثیرنسل تاکید کرده‌اند، گفت: وظیفه مسئولان است که کشور را به سمتی حرکت دهند که جمعیت افزایش یابد اما اگر از بعد ساختار جمعیتی بنگریم درمی یابیم که در آینده کشور با فاجعه عظیمی مواجه خواهد بود.
وی افزود: در شرایط کنونی کاهش ۷۰ درصدی نرخ فرزندآوری در کشور و استان فاجعه آمیز بوده و نرخ رشد جمعیت با افت زیر یک درصد رسیده است، آیا مسئولان درجریان هستند که در صورت ادامه روند کنونی کشور بسیار زودتر به مرحله پیری می‌رسد و این بحران اقتصادی و امنیتی و اجتماعی را درپی دارد.
موسی زاده با تاکید براینکه بحران پیری جمعیت بسیار خطرناک است، گفت: با ورود به این بحران وارد سیاه چاله‌ای می‌شویم که تا صدسال آینده نمی‌توان از آن بیرون آمد.
موسی زاده اصلاح سبک زندگی و تغییر رویه اقتصادی را امری مهم برشمرد و گفت: سن ایمن باوری به ۱۸ تا ۳۵ سال یاد می‌شود ولی اکنون سن باوری به ۲۵ تا ۲۹ سال رسیده است.
وی از ضعف نظارت کافی بر داروهای سقط جنین انتقاد کرد و با این پرسش که مسئول نظارت بر بازار این داروها کیست، ادامه داد: مسئولان باید نگاه واقع بینانه تر به هزینه‌های درمان ناباروری داشته باشند و سازمان‌های مربوط باید در این زمینه پاسخگویی داشته باشند.
موسی زاده با اشاره به رشد آمار سزارین افزود: آمار سزارین بیش از ۵۰ درصد است و بررسی‌ها نشان می‌دهد در زمینه جایگاه خانواده باید حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشیم.
وی گفت: تجربه ناخوشایند قوانین نظیر تسهیل ازدواج جوانان گه به زمین مانده است و باید برای اجرایی شدن آن تلاش کرد.
فاطمه قاسمپور رئیس فراکسیون زنان مجلس که به مازندران سفر کرده بود، نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شاخص‌های زنان موفق و مسلمان باید معرفی وشناسایی شود، گفت: مادری که در تربیت فرزندان موفق است جزو این دسته از بانوان موفق محسوب می‌شود.
وی معرفی زنان در تراز انقلاب اسلامی و ایفای نقش در حوزه‌های خانوادگی و اجتماعی را از جمله شاخص‌ها برشمرد و گفت: باید زنان موفق استان‌ها معرفی و شناسایی شوند.
بیش از نیمی از جمعیت مازندران را بانوان و دختران تشکیل می‌دهد و توجه به مطالبات برزمین مانده این قشر برای رسیدن بانوان به جایگاه والایشان نیازمند عزم ملی، تدوین قوانین جامع و کاربردی و داشتن ضمانت اجرایی تا حقوق بر زمین مانده زنان ایفا شود.