نمودار عمودی کرونا در خراسان جنوبی/ مردم همکاری کنند
بیرجند- رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه نمودار کرونا در خراسان جنوبی عمودی شده و به طرف بالا حرکت میکند، گفت: امیدواریم با اعمال محدودیتهای فعلی شاهد شکسته شدن این پیک باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد دهقانی فیروز آبادی عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: تعداد بیماران حاد تنفسی و مبتلا به کرونا بستری در بیمارستانها طی هفته گذشته روند بسیار بالایی داشته است.
وی با بیان اینکه علی رغم تخت موجود برای بستری، با افزایش موارد بستری میزان خستگی کادر پزشکی بیمارستان هم افزایش مییابد، افزود: با ادامه این روند، آمار موارد بدحال و فوتی باز هم افزایش پیدا خواهد کرد و روز به روز فاصله ما با میانگین کشوری کمتر میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در صورت بیشتر شدن آمار، تختهای ویژه هم پاسخگو نخواهد بود و راه اندازی آن، هزینه زیادی را لازم دارد.
وی با بیان اینکه نمودار کرونا در خراسان جنوبی عمودی شده و به طرف بالا حرکت میکند، اظهار کرد: امیدواریم با اعمال محدودیتهای فعلی و ادامه این روند، شاهد شکسته شدن این پیک در استان باشیم.
گلایه از اصناف
دهقانی فیروز آبادی با بیان اینکه اجرای محدودیتهای ده گانه در مورد فعالیت برخی گروهها و ممنوعیت بعضی از مکانها مثل آرامستان ها در شهرستانهای قرمز هر هفته تمدید میشود، افزود: همچنین تا ۲۳ آبان ماه این محدودیتهای ده گانه در شهرستانهای مشکی و قرمز اعمال و تمدید میشود.
وی بیان کرد: گروه دوم محدودیتها در خصوص ۴۶ شهرستان بحرانی کشور اعمال شده که سه شهرستان بیرجند، قاین و طبس از خراسان جنوبی هم شامل این محدودیتها میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در این شهرستانها محدودیتهای فعالیت گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ از چهارشنبه شروع شده و تا ۲۳ آبان ماه ادامه خواهد داشت، اعمال میشود.
وی بیان کرد: گروه جدید محدودیتها که دیروز در ستاد ملی مطرح شده، هنوز رسماً ابلاغ نشده و قرار است ساعات کاری مشاغل، ساعت مشخصی باشد و بعد از آن بازه، اجازه فعالیت نداشته باشند.
دهقانی فیروز آبادی با بیان اینکه تاکنون استقبال صددرصدی از محدودیتها انجام نشده و به طور میانگین بین ۶۰ تا ۸۰ درصد محدودیت گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ اعمال شده است، اظهار کرد: انتظار میرود اصناف از همه محدودیتها تبعیت کنند که این امر اتفاق نیفتاده است.
اهدای ۲۷۰ واحد پلاسما توسط بهبودیافتگان
دهقانی با بیان اینکه یکی از روشهای درمان بیماران بدحال کرونا، پلاسما درمانی است، گفت: پلاسمای کسانی که دچار کرونا شده و بهبود یافتهاند بعد از ۲۸ روز گرفته و به افراد نیازمند که شرایط تنفسی بدتری دارند، اهدا میشود.
وی با بیان اینکه بر اساس آمار، از ابتدای شیوع کرونا ۲۷۰ واحد پلاسما اهدا و در بیمارستانها مصرف شده است، افزود: از این میزان پنج تا شش هزار نفر بهبود یافته از کرونا داشتیم.
دهقانی فیروز آبادی خواستار اهدای پلاسمای خون توسط بهبود یافتگان شد و افزود: اهدای پلاسما به هیچ عنوان خللی در سیستم ایمنی بدن ایجاد نمیکند بنابراین بهبودیافتگان نگران نباشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خواستار همراهی مردم در قطع زنجیره انتقال کرونا شد و گفت: از هم استانیها خواستاریم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند تا بتوانیم این پیک را بشکنیم.