خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 05 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید دو رده سلولی نامیراشده با ویژگی‌های سندرم تخمدان پلی کیستیک

ایسنا | دانش و فناوری | یکشنبه، 18 آبان 1399 - 14:41
محققان بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی موفق به تولید دو رده سلولی نامیراشده از سلول‌های گرانولوزای نرمال و گرانولوزایی با ویژگی‌های سندرم تخمدان پلی کیستیک شدند.
بانك،ناباروري،جانوري،ژنتيكي،زيستي،ذخاير،انساني

محققان بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی موفق به تولید دو رده سلولی نامیراشده از سلول‌های گرانولوزای نرمال و گرانولوزایی با ویژگی‌های سندرم تخمدان پلی کیستیک شدند.
به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرضا دانشور آملی، مدیر بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در خصوص این خبر گفت: سلول‌های گرانولوزا ازجمله سلول‌های حایز اهمیت در فرایند باروری می‌باشند و هرگونه اختلال در متابولیسم آن می‌تواند منجر به ناباروری شود.
کما اینکه علت اصلی ایجاد سندرم تخمدان پلی کیستیک، اختلال در فرایندهای آنزیمی سلول‌های گرانولوزای این بیماران است که از شایع‌ترین علل ناباروری در زنان محسوب می‌شود.
وی افزود: مطالعات بنیادی در جهت بررسی مسیرهای متابولیسمی این سلول‌ها می‌تواند به درک و بررسی درمان‌های دارویی کمک کند.
اغلب پژوهشگران در این حوزه از سلول‌های اولیه گرفته‌شده از بیمارانی که در پروسه درمان ناباروری قرار دارند، استفاده می‌کنند.
کار با این سلول‌های اولیه با توجه به طول عمر پایین و محدودیت پاساژ پذیری آنها سخت است.
براساس پژوهش انجام‌گرفته، دو رده سلولی فوق‌الذکر توسط محققان بانک سلول‌های انسانی و جانوری تولید و در کلکسیون این بانک نگهدار می‌شود.
به گزارش مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی، نتایج این پژوهش در ژورنال سیتوتکنولوژی به چاپ رسیده است.
انتهای پیام