خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جریانی که اعتقادی به عدالت نداشت امروز عدالتخواهی را به دلخواه خودش تقسیم‌بندی می‌کند

فارس | سیاسی | یکشنبه، 26 اسفند 1397 - 10:32
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه جریانی در کشور نگاهی ناامیدانه نسبت به آینده دارد اظهار داشت: همان جریانی که قبلا اعتقادی به عدالت نداشت، اکنون به تقسیم بندی دلخواه خود از عدالتخواهی می پردازد.
عدالت،دانشجويي،بيانيه،گام،انقلاب،نظام،اسلامي،مقام،صبوري،معظم ...

دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه جریانی در کشور نگاهی ناامیدانه نسبت به آینده دارد اظهار داشت: همان جریانی که قبلا اعتقادی به عدالت نداشت، اکنون به تقسیم بندی دلخواه خود از عدالتخواهی می پردازد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمدحسین صبوری دبیر اتحادیه جنبش‌ عدالت‌خواه دانشجویی در میزگرد « نسبت جنبش دانشجویی با بیانیه گام دوم انقلاب» که با حضور دبیران اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی در خبرگزاری فارس، برگزار شد، گفت:‌ این بیانیه متنی است که به مناسبت گذشت 4 دهه از یک نظام سیاسی توسط حاکم جامعه خطاب به مردم و به طور خاص جوانان منتشر شده است.
این بیانیه 2 بُعد دارد یکی ناظر به این 40 سالگی که گذشته است، یعنی اینکه ما در 40 سال گذشته چه کارنامه‌ای داشتیم و بُعد دوم آن ناظر به آینده است، یعنی سال‌هایی که در پیش رو داریم که می‌شود گام دوم مسیر.
وی ادامه داد: طبیعتا برای آغاز گام دوم نیاز است که به گام اول هم نگاهی داشته باشیم و آسیب‌های گام اول را اصلاح کنیم، به نقاط قوت گام اول تاکید داشته باشیم و در مسائلی که دارای ابهام است و تفاسیر متفاوتی از آن می‌شود مانند استقلال، آزادی، عزت و حتی عدالت به یک جمع‌بندی برسیم تا وقتی این واژه‌ها برده می‌شود بدانیم مفهوم آنها چیست.
صبوری تصریح کرد: این بیانیه را می‌شود با توجه به فضایی که در جامعه وجود دارد تحلیل کرد، فضایی که ما الان می‌بینیم این است که یک جریان نگاهی ناامیدانه نسبت به آینده دارد و می‌گوید ما در این 40 سال نقاط ضعف‌هایی را داشتیم پس مسیر اصلاح این وضعیت و رسیدن به اهداف بسته است و امیدی به اصلاح امور نیست و دیگر امیدی به مبارزه آزادی‌خواهی و فعالیت نیست.
وی خاطرنشان کرد: در مقابل جریان دیگری وجود دارد که می‌گوید ما در این 40 سال هیچ ضعفی نداشتیم و خیلی نیاز به اصلاح نداریم، در عمل نتیجه‌ای هم که در نهایت گرفته می‌شود همان نتیجه‌ای است که جریان اول می‌گیرد.
این فعال دانشجویی یادآور شد: احساس ما این است که وقتی تاکیدات و مطالبات مقام معظم رهبری به عنوان یک متن منسجم و پشت سر هم و سلسله‌واری درمی‌آید، مانیفست جمهوری اسلامی می‌شود.
یعنی متنی محوری که ما هم آسیب‌شناسی گذشته داشته باشیم و هم برای آینده برنامه‌ریزی کنیم.
دبیر اتحادیه جنبش‌ عدالت‌خواه دانشجویی در ادامه گفت: معیار عدالت برای جمهوری اسلامی، شاقول مشروعیت نظام است.
مقام معظم رهبری هم در بیانیه تاکید کرده‌اند که مشروعیت همه ما بر عدالت خواهی و جمهوری اسلامی اولویت در سیاست گذاری‌ها بحث و عدالت و مبارزه با فساد است.
وی افزود: مقام معظم رهبری در بیانیه وسوسه مال و مقام که در آغاز هر نوع فساد و کج‌روی است را غیرقابل اجتناب دانسته‌اند که در عدالت خواه‌ترین حکومتی هم که ما مثال می‌زنیم که همان حکومت حضرت علی (ع) است در میان مسئولان این وسوسه وجود داشته است.
صبوری ادامه داد: آن چیزی که اینجا محل بحث ما قرار می‌گیرد این است که آیا جمهوری اسلامی در بهمن 57 از یک انقلاب به یک نظام حاکم رسید یا خیر.
و قرار است که ما انقلاب را یک اتفاق سیال و دائمی بدانیم و منوط به ظرف زمانی و مکانی نکنیم.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: آن چیزی که میان جریانات مختلف محل بحث است این است که آیا نظام قرار است به عنوان یک حکومت معمولی و مانند بقیه حکومت‌ها باشد یا نه آنچه ما در متن هم می‌بینیم تفسیر نظام انقلابی را از حکومت اسلامی داشته باشیم.
دو واژه‌ای که در ادبیات آکادمیک معمول با هم تقابل دارند.
صبوری تصریح کرد: در متن بیانیه بحث نظام انقلابی را داریم که معتقد است نظام انقلاب اسلامی در سال 57 یک نظام سیاسی را سرنگون کرد و حاکم شد تا مسیری که برای انقلاب طراحی کرده را جلو ببرد یعنی انقلاب اسلامی قرار نیست در سال 57 متوقف شود.
دبیر اتحادیه جنبش‌ عدالت‌خواه دانشجویی گفت: ما الان باید ببینیم فعالیت جوانان و دانشجویان برای تحقق عدالت در اولویت هست یا نه؛ و اگر هست اولویت دست چندم است.
وی یاداور شد: در بیانیه گام دوم به صراحت بحث عدالت آمده، در قالب قوانین و سیاست‌گذاری‌های هم مسئله عدالت خواهی، رفع تبعیض و توجه به قشر محروم آمده است.
اما چرا اهدافی که داشتیم محقق نشده است و فاصله زیادی با آن اهداف داریم.
رهبر انقلاب در متن بیانیه تاکید کرده‌اند که ما در حرف و قانون و ..
مشکل نداریم، پس مشکل ما در نظارت و نقشی است که جریان دانشجویی جوان می‌تواند ایفا کند است.
این فعال دانشجویی با اشاره به تفاسیر مختلفی که از برخی واژه‌ها همچون عدالت می‌شود، یادآور شد: ما در مقاطع مختلف یک جاهایی توجیه‌های متفاوتی برای کم کاری‌ها می‌بینیم، مثلا زمانی در یک مقطع شعار مبارزه برای مستضعفین می‌شود شعار کمونیستی.
یک روز دیگر عدالت‌خواهی می‌شود ضد مصلحت.
یک روز می‌گویند شعار عدالت خوب است ولی اگر در منابع و سخنرانی‌ها از عدالت زیاد حرف بزنیم به معنای تضعیف جایگاه ولایت است.
تفاسیری که ما به صراحت در چند سال اخیر توسط خیلی چهره‌های مشهور شنیدیم.
دبیر اتحادیه جنبش‌ عدالت‌خواه دانشجویی تاکید کرد: امروز به صراحت می‌بینیم با توجه به شرایط جامعه نمی‌شود عدالت را نفی کرد.
الان گفته می شود عدالت خوب است اما عدالت خواهی را تقسیم می‌کنند.
عدالت خواهی مصداقی، عدالت خواهی کلی و یک عدالت خواهی هم داریم با عنوان عدالت خواهی مسئله محور و باز هم شاهد وابسته کردن واژه عدالت خواهی هستیم.
وی گفت: همان جریانی که عدالت خواهی را شعار کمونیستی می‌دانست، الان مدافع عدالت خواهی شد اما بازهم می‌بینیم که عدالت خواهی را آنگونه که خودشان تقسیم بندی کرده‌اند، مطرح می‌کنند.
صبوری در خاتمه با اشاره به نگاه ویژه مقام معظم رهبری به جوانان و اهمیت نقش جوانان در گام دوم انقلاب اظهار داشت: بنده معتقدم مقام معظم رهبری در متن بیانیه به صورت مستقیم خطاب و حتی امیدشان را به جوانان قرار داده‌اند.
انتهای پیام/