روزنامه روس: جامعه آمریکا دچار دو دستگی شده/ ترامپ قصد تسلیم شدن ندارد
رأی دهندگان آمریکایی که بیشترین مشارکت در انتخابات طی 100 سال اخیر را داشتند، در انتخاب رئیس جمهوری آینده کشورشان دچار دو دستگی جدی شدهاند و هرچه اعلام نتیجه نهایی بیشتر طول بکشد، شکاف اجتماعی در آمریکا عمیقتر میشود.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا»، چاپ مسکو، در تحلیلی نوشته است: در ایالات متحده، آخرین آراء مربوط به انتخابات ریاست جمهوری در حال شمارش است.
با این حال، به نظر میرسد که "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری فعلی آمریکا با وجود شواهدی که گویای شکست وی است، قصد تسلیم شدن نداشته و بدون انتظار برای شمارش آرای نهایی، خود را برای اعتراض به پیروزی رقیب دموکرات خود - جو بایدن، آماده کرده است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید.
(کلیک کنید)
با توجه به مشخصات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، می توان ادعا کرد که این انتخابات از لحاظ درجه دو قطبی شدن جامعه ایالات متحده، شدت مبارزات انتخاباتی، تعداد توهینها و اظهارات تند هر یک از طرفهای مخالف، کاملاً بی سابقه و منحصر به فرد بوده است.
جو متشنج حاکم بر انتخابات آمریکا با روند رو به افزایش آلودگی به ویروس کرونا، که صدمات عظیمی به این کشور وارد کرده، تشدید شده است.
از زمان آغاز این همه گیری تاکنون، بیش از 9.5 میلیون مورد عفونت در ایالات متحده شناسایی شده است.
طبق گزارش رویترز، فقط در تاریخ سوم نوامبر (روز انتخابات عمومی)، بیش از 102 هزار نفر آلوده شدند.
با این وجود، میزان مشارکت مردمی در انتخابات بیشترین میزان آن در طول بیش از 100 سال گذشته در این کشور بود.
طبق اطلاعات دانشگاه فلوریدا، 160 میلیون نفر از مردم ایالات متحده در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مشارکت داشتند.
از این تعداد، حدود 100 میلیون نفر از طریق پست رای دادند که در دوره رأی گیری زودهنگام، این رقم هم به یک رکورد تبدیل شده است.
در شرایط بحرانی مردم آمریکا به انتخابات اهمیت بیشتری میدهند
به گفته کارشناسان، همه اینها گواه بر این واقعیت است که ایالات متحده در یک بحران جدی سیاسی - اجتماعی قرار گرفته است.
برای اینکه زمانی که ثبات سیاسی و اجتماعی نسبی در ایالات متحده حاکم باشد، میزان مشارکت شهروندان در انتخابات کم رنگتر شده و بسیاری از مردم به این مبارزات سیاسی توجه زیادی ندارند، ولی برعکس، وقتی کشور با بحران مواجه و متزلزل میشود، انتخابات اهمیت بیشتری پیدا میکند.
تعلیق اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری نشان میدهد که جامعه آمریکایی تا چه اندازه پراکنده و دچار شکاف شده است.
طرفداران دونالد ترامپ جمهوریخواه، عمدتا ساکنان ایالاتی هستند که در مرکز کشور واقع شده و مردم آنها با مجتمعهای کشت و صنعت ذرت و صنایع فولاد و نفت آمریکا مرتبط هستند.
از نظر آنها، چهل و پنجمین رئیس جمهور دنبال کننده خط مشی بازگشت به عرصه شکوفایی تولید داخلی و مشاغل به ایالات متحده است و خواستار ادامه ریاست جمهوری وی هستند.
در حالیکه رأی دهندگان به جوزف بایدن دموکرات، ساکنین بسیاری از ایالتهای سواحل شرقی و غربی آمریکا و همچنین یک قشر نسبتاً قدرتمندی از دریافت کنندگان کمکهای اجتماعی در این کشور هستند.
به عقیده این افراد، سیاست ترامپ به معنای زوال وضعیت اجتماعی آمریکاست و رای دادن به بایدن، تلاشی برای آموختن این درس است که قدرت مردم از کاخ سفید بالاتر است.
دو قشر کاملاً متفاوت از جامعه آمریکا به بایدن و ترامپ رای دادهاند
محورهای گسل در جامعه آمریکا، نه تنها در عرصه جغرافیایی این کشور، بلکه در سطح اجتماعی، نژادی، قومی و حتی جنسیتی نیز کاملاً قابل مشاهده و بارز است.
اگر ترامپ انتخاب شهروندان سفیدپوست میانسال است که در حومه شهرها و مناطق روستایی زندگی می کنند که از وضعیت مالی مناسبی برخوردارند، این نمایندگان اقشار دارای درآمد پایین و متوسط و بطور کلی طبقه متوسط جامعه آمریکا، ساکنان کلان شهرهای لیبرال و اصلاح طلبان اجتماعی هستند که به جو بایدن رای دادهاند.
این گروه شامل افراد جوان، روشنفکر و طبقه متوسط تحصیل کرده و البته بخش عمدهای از آمریکاییهای غیر سفیدپوست هستند.
اختلافات بین نامزدهای پست ریاست جمهوری در فضایی به عنوان سیاست اقتصادی - اجتماعی نیز نهفته است.
ترامپ از مالیات کم و مداخله متوسط دولت در اقتصاد حمایت میکند، در حالیکه بایدن قصد دارد مالیات شرکتها و افراد ثروتمند را افزایش دهد، حداقل دستمزد را افزایش داده و مراقبتهای بهداشتی را در دسترس همگان قرار دهد.
اولویت وی، اقتصاد فاقد کربن تا سال 2050 است.
در شرایط دو دستگی شدید اجتماعی و عدم اطمینان از نتیجه انتخابات، تعدادی از سازمانهای غیردولتی، هر دو طرف را به خویشتنداری فرا خوانده و از گزارش تخلفات انتخاباتی بدون مدارک مستدل خودداری میکنند.
مدافعان حقوق بشر در موسسه «خانه آزادی» (Freedom House) هم از مردم خواسته است که در جریان شمارش آرای انتخاباتی از فرمول بندی که ممکن است "تردیدهای بی پایه و اساس در خصوص مشروعیت انتخابات را بوجود آورده و منجر به ایجاد خشونت میشود، خودداری کنند.
البته این در حالی است که آمریکاییها، از هر دو طرف رقیب، از همان روز انتخابات به خیابانها آمدند تا علیه نتایج انتخابات شورش کنند.
داغترین وضعیت در واشنگتن دی.سی مشاهده شده، جایی که همانطور که معلوم است، رئیس جمهور فعلی اصلا مورد پسند مردم نیست و 92.2 از رای دهندگان این شهر به جو بایدن رأی داده و تنها 5.6 درصد ساکنین واشنگتن به ترامپ رای دادند.
و هرچه شمارش آراء بیشتر طول بکشد، شکاف اجتماعی و فعالیتهای خیابانی افزایش خواهد یافت.
و اگر پرونده انتخابات به دیوان عالی ایالات متحده برسد، ممکن است این روند باز هم به تأخیر بیفتد و این به معنای آن است که تا مشخص شدن نتیجه اصلی انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا هنوز راه درازی باقی است.
و نتیجه آن هرچه باشد، عواقب آن در تعمیق شکاف جامعه و سیاست آمریکا برای مدت زمان طولانی همچنان احساس خواهد شد.
انتهای پیام/