خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 15 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حفظ بناهای تاریخی آذربایجان غربی ۲۰۰میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

مهر | استان‌ها | جمعه، 16 آبان 1399 - 15:00
ارومیه- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد ریال برای مرمت و نگهداری بناهای تاریخی استان مانند مساجد و پل‌های تاریخی اعتبار نیاز است.
تاريخي،مرمت،بناهاي،اروميه،جباري،حفاظت،آثار،استان،تكاب،نقده

جلیل جباری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه امسال ۷۰ بنای تاریخی استان با اعتباری بالغ بر ۱۴۰ میلیارد ریال در حال مرمت و بازسازی است، افزود: پل‌های تاریخی ممیند نقده، میرزارسول میاندوآب، باراندوز ارومیه، مسجد جامع تکاب، حمام میرزارسول مهاباد، مغازه‌های تپه قالاباشی نقده، بازارهای تاریخی ارومیه و خوی از مهمترین آثار تاریخی در حال مرمت استان است.
وی ادامه داد: برای حفاظت و نگهداری بناهای تاریخی نیاز به بودجه کلانی است که با توجه به شرایط اقتصادی کشور تأمین هزینه آن به تنهایی توسط دولت امکان‌پذیر نیست و جا دارد سمن‌ها، مردم و سایر دستگاه‌ها نیز در این امر مشارکت داشته باشند.
جباری اضافه کرد: هم اکنون ۵ شهرستان ارومیه، ماکو، تکاب، خوی و سلماس بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی دارای بافت تاریخی هستند که مدیریت شهری برای حفاظت از آنها باید برنامه‌ریزی کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۰ بنای تاریخی که در مالکیت سایر دستگاه‌ها و بخش خصوصی قرار دارد در معرض خطر بوده و نیازمند مرمت و بازسازی است.
جباری خاطرنشان کرد: ساختمان صدا و سیما و کاروانسرای نفت ارومیه از مهمترین بناهای تاریخی است که در معرض خطر تخریب قرار دارند که این اداره کل با همکاری دادستان مجوز مرمت این بناها را اخذ کرده و بزودی کار مرمت این آثار شروع می‌شود.
وی یادآور شد: طبق ماده ۹۸ قانون برنامه ششم توسعه مالکان بناهای تاریخی باید برای حفاظت از این بناها از محل اعتبارات خود بودجه‌ای را در نظر بگیرند و در صورت بی‌توجهی به این وظیفه دادستانی می‌تواند مالکان بناهای تاریخی را به خاطر این کوتاهی محکوم کند.
آذربایجان‌غربی به دلیل آثار تاریخی و باستانی متنوعی که دارد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است به گونه‌ای که یک هزار و ۶۵۰ اثر ثبت ملی شده و دو اثر ثبت جهانی شده در این استان وجود دارد.