برش استانی سند برنامه های سواد آموزی سال ۹۸ کردستان تدوین می شود
سنندج - سرپرست معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان گفت: براساس برنامه زمانبندی شده برش استانی سند برنامه های سواد آموزی سال ۹۸ کردستان تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده تدوین می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، صدیقه عبدالهی شامگاه شنبه در نشست گروه بهبود کیفیت سواد آموزی استان کردستان به تشریح برنامههای سال ۹۸ این معاونت پرداخت و تدوین برش استانی سند برنامههای سواد آموزی در سال ۹۸ را یکی از مهمترین اقدامات عنوان کرد و با بیان اینکه این فعالیت باید تا پایان اردیبهشت ماه ۹۸ اجرایی شد، اظهار داشت: این سند مبنای کار سواد آموزی در سال ۹۸ خواهد بود.
وی جمعآوری آمار دقیق بی سوادان از طریق همکاری شرکای برون سازمان از جمله علوم پزشکی کردستان را یکی دیگر از برنامههای سال ۹۸ عنوان کرد و افزود: تلاش میشود تا از طریق سامانههای موجود، مشخصات بی سوادان جمعآوری و برای آموزش سواد، شناسایی و جذب شوند.
سرپرست معاونت سواد آموزی استان کردستان به حجم ابلاغی دورههای سواد آموزی در سال ۹۸ اشاره کرد و ادامه داد: تعداد چهار هزار و ۵۰۰ نفر در دوره سواد آموزی، سه هزار و ۵۰۰ نفر در دوره انتقال و هزار و ۸۰۰ نفر نیز در دوره تحکیم برای سال آینده پیش بینی شده است.
عبدالهی در ادامه سخنان خود گزارشی از فعالیتهای معاونت سواد آموزی در سال ۹۷ ارائه کرد و ریشه کنی بی سوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، توسعه مراکز یادگیری محلی سواد آموزی، تقویت و جلب مشارکت دستگاههای اجرایی، بهبود و توانمندی شایستگی آموزش دهندگان و نظارت بر برنامهها و فعالیتهای حوزه را از مهمترین اولویتهای این معاونت عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در تحقق پوشش حجم دورههای سواد آموزی عملکرد استان در سال ۹۷ بالای ۱۰۰ درصد بوده است، یادآور شد: عملکرد استان در دوره سواد آموزی ۱۰۱ درصد، در دوره انتقال ۱۰۹ درصد و در دوره تحکیم نیز ۱۰۴ درصد بود در حالی که میانگین کشوری دوره سواد آموزی ۹۳.۸ درصد، انتقال ۹۹.۴ درصد و دوره تحکیم نیز ۱۰۱ درصد بوده است.
سرپرست معاونت سواد آموزی استان کردستان بیان کرد: در مجموع عملکرد استان بالاتر از میانگین کشوری است و کردستان جزو سه استان برتر کشور در تحقق حجم ابلاغی و رشد برنامههای سواد آموزی بوده است.
عبداللهی همچنین گزارشی از فعالیت مراکز یادگیری محلی سواد آموزی در استان ارائه کرد و با بیان اینکه در سال ۹۵ تعداد چهار مرکز، در سال ۹۶ این مراکز به هفت مرکز افزایش و در سال ۹۷ نیز به ۱۳ مرکز توسعه یافت، گفت: توسعه مراکز یادگیری محلی سواد آموزی یکی از برنامههای اولویت استان در سال جاری و سال ۹۸ است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از اعتبارات و پرداختهای سال ۹۶ و سال ۹۷ ارائه کرد و افزود: در راستای توانمند سازی نیروی انسانی، دوره آموزشی ۱۶ ساعته آموزش بزرگسال با همکاری جهاد دانشگاهی در استان برگزار شده است.
سرپرست معاونت سواد آموزی استان کردستان یکی دیگر از اقدامات برجسته این معاونت را برنامه نماز کلید بهشت عنوان کرد و اظهار داشت: با همکاری مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور محتوای آموزشی برای سواد آموزان اهل سنت استان تدوین و به تعداد شش هزار نسخه چاپ و توزیع شد.