مرگهای واقعی، محدودیتهای کاغذی!/ مسئولان در اجرای «محدودیتهای کرونایی» بازنگری کنند
حرف از اعمال محدودیت برای مهار کرونا بسیار است، اما فاصله بین نوشتن و اجرای این محدودیتها بسیار است.

به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، روزنامه جام جم در گزارشی به بیاثر بودن محدودیتهای اعلامشده توسط دولت برای مهار کرونا پرداخته است که بخشهای مهم آن در ادامه میآید.
روزهای سیاه کرونا ادامه دارد.
فارغ از اینکه مسوولان وزارت بهداشت میگویند ماجرای افزایش مرگ و میرهای کرونا حداقل تا سه هفته دیگر ادامه دارد چیزی که باعث نگرانی شده نه تداوم این افزایش مرگها که بیتاثیری احتمالی محدودیتهای اعمال شده است.
محدودیتهایی که بسیاری از کارشناسان معتقدند باید با نظارت دقیق اعمال شود نه اینکه روی کاغذ و در سطح خبر بماند.
خبری مبنی بر تعطیلی شهر به گوش نمیرسد
شایعه تعطیلی دو هفتهای تهران حالا نزدیک به یک ماه است که شنیده میشود.
مدیران شهری و کارشناسان بحران و البته پزشکان معتقدند باید شهر تهران دو هفته تعطیل شود تا شاید از روند سرعت انتشار ویروس بتوان تا حدودی جلوگیری کرد، در همه این یک ماه اما هنوز خبری از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر تعطیلی شهر به گوش نمیرسد.
همان محدودیتهای اعلام شده از دو روز پیش هم بدون نظارت درست رها شده است، در حالی که قرار بود دیروز محدودیت مشاغل گروه دو در تهران اعمال شود این کار هم صورت نگرفت تا محدودیتهای اعمال شده به همان دورکاری ۵۰درصدی کارمندان محدود بماند و بس.
اوضاع وخیم است
۴۱۹ کشته و شناسایی بیش از ۸۰۰۰ مبتلای جدید در یک روز در حالی اتفاق میافتد که ۲۷ استان کشور در وضعیت قرمز به سر میبرند.
۶۴۰۰ بیمار کرونا در تهران بستریاند که ۱۷۰۰نفرشان در آیسییوها هستند.
این تمام قصه نیست و آنطور که از حرفهای مسوولان میتوان متوجه شد وضعیت بدتری هم در راه است.
فرشاد علامه، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید تقریبا همه تختهایی را که در بیمارستانهایمان برای کرونا اختصاص داده بودیم، پر شدند و دائما در حال اضافه کردن تخت از بخشهای دیگر هستیم.
پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری هم میگوید تعداد مراجعان به اورژانسها افزایش یافته و بیماری در حال چرخش سریع است.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران هم دیروز اعلام کرد یکی از نگرانیهای کادر سلامت تامین ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی در زمستان است.
محدودیت، اراده میخواهد
شریف مطوف، کارشناس مدیریت بحران معتقد است «در این ماجرا اراده انجام به کار و اقدام انجام به کار دو مقوله جداگانه است و از آنچه برمیآید میتوان به آشکاری متوجه شد که ارادهای برای انجام کار وجود ندارد.» او به جام جم میگوید: «حتی وقتی خودشان هم از اعمال محدودیتها در تهران میگویند به آن باور ندارند و به همین دلیل نظارتی روی آن صورت نمیگیرد.
این نبود باور مسوولان به مخاطبان هم سرایت پیدا کرده است و آنها هم به این نکته آگاه شدهاند که مسؤولان ارادهای در اعمال محدودیتها ندارند.»
چه کسی باید تعطیل کند؟
حرف از تعطیلی تهران که میشود دوگانه اقتصاد و سلامت هم آشکار میشود.
برخی معتقدند نبود تعطیلی پایتخت تنها به دلیل ضربه اقتصادی است که دولت متحمل میشود.
حالا اما حدود یک ماه است که شایعه تعطیلی پایتخت به گوش میرسد و رنگ واقعیت نمیگیرد.
هر بار محدودیتهای جزئی جایگزین تعطیلی تهران میشود.
محدودیتهایی که با واسطه نبود نظارت صحیح به درستی اجرا نمیشود.
اما چه کسی تصمیم به تعطیلی تهران میگیرد؟
علی ربیعی سخنگوی دولت میگوید: « تشخیص همه تعطیلیها به عهده کمیته سلامت ستاد ملی مقابله با کروناست که ریاست آن به عهده وزیر بهداشت است.» درحالی تصمیمگیری برای تعطیلی تهران به عهده وزارت بهداشت گذاشته شده است که پیش از این مخالفت شورای عالی امنیت ملی دلیل تعطیل نشدن تهران عنوان میشده است.
در حالی که او میگوید: « اساسا شورای عالی امنیت ملی هیچ مصوبه ای در زمینه تعطیل شدن یا نشدن نداشته است، و این خبر شایعه، نگاه تقلیل گرایانه و جهتدار نسبت به تصمیمات است.» هر چند تعطیلی پایتخت همراه با رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی شهروندان میتواند تا حدود بسیاری چرخه سرایت را آهسته کند، اما آنطور که علیرضا زالی گفته تعطیلی تهران صرفا برای کنترل اپیدمی نیست بلکه برای فرصت احیا و ایجاد بازیابی توان کادر پزشکی است.
آنطور که فرمانده ستاد ملی مقابله با کرونای استان تهران گفته این تعطیلی به جز در مشاغل امدادی، حیاتی و توزیع مواد غذایی باید اجرا شود.
همچنین روزنامه وطن امروز در گزارشی با تیتر «صدای ستاد هم درآمد» به موضوع لزوم تعطیلی تهران در این روزها پرداخته است که بخشهای مهم آن در ادامه میآید.
به گزارش «وطن امروز»، وزارت بهداشت چند هفته قبل از اوجگیری دوباره مرگومیر کرونا در کشور درخواست تعطیلی متناوب تهران را به دولت ارائه داد اما دولتیها این درخواست را نپذیرفتند و به جای آن با اعمال محدودیتها موافقت کردند.
تعطیلی نصفه و نیمه در ۸۹ شهرستان، محدودیت تردد ۴ روزه در ۲۵ مرکز استان و دورکاری ۵۰ درصدی کارکنان دولت از جمله اقدامات دولت بود اما از نظر کارشناسان و متخصصان این اقدامات لازم است ولی کافی نیست و دولت باید در کنار این اقدامات، تعطیلی متناوب تهران را در دستور کار قرار دهد.
از طرفی با وجود اینکه رهبر حکیم انقلاب، وزارت بهداشت را محور تصمیمات کرونایی اعلام کردند اما دولت به درخواستهای مهم وزارت بهداشت توجهی نمیکند.
طبق اظهارات اعضای ستاد مقابله با کرونا از چند ماه قبل اعضای کمیته علمی ستاد و وزارت بهداشت، همچنین مسؤولان استانی تهران به علت بحرانی بودن اوضاع پایتخت درخواست تعطیلی را مطرح کرده بودند اما دولت در این ۲ ماه به این درخواستها توجه نکرد و آنها مجبور شدند این موضوع را رسانهای کنند.
حالا با تثبیت آمار روزانه مرگومیر کرونایی در بالای ۴۰۰ نفر، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران از ضرورت تعطیلی پایتخت میگوید.
درخواست تعطیلی
اعضای شورای شهر تهران در هفته جاری نیز خبر دادند استاندار تهران پیگیر تعطیلی تهران است.
همچنین متخصصان و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی تهران در جلسه کمیته سلامت استانداری تهران درخواست تعطیلی دادند و اعلام کردند تهران باید حداقل ۲ هفته تطیل شود.
مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا هم در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: ستاد خیلی وقت پیش و قبل از اوجگیری کرونا درخواست تعطیلی تهران را داده بود تا زنجیره انتقال قطع شود.
دولت باید در کنار برنامههایی مانند جریمه خودروهایی که سرنشینان آنها ماسک نمیزنند، بهانه تردد را هم بگیرد و در کنار محدودیتها، تعطیلی را در دستور کار قرار دهد.
تقریبا همه متخصصان و دستاندرکاران تعطیلی تهران را اجتنابناپذیر میدانند اما در کمال تعجب، دولت عملا با این نظر مخالفت میکند و مشخص نیست این لجاجت بر سر چیست؟
آیا این لجاجت ارزش جان باختن روزی ۴۰۰ نفر را دارد؟
انتهای پیام/