ضرورت تشکیل کمیته فرهنگی تولید محتوای صحیح در حوزه کرونا
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم رونمایی از کتاب "بایدها و نبایدهای کرونا" که توسط انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتشر شده است، با بیان اینکه مسئولیت افراد در اجتماع برای جلوگیری از انتقال ویروس در قالب نکاتی کاربردی و به زبان ساده در این کتاب درج شده، گفت: متاسفانه آگاهیرسانی در حوزه کرونا صحیح نبوده و اظهارنظرهای ضد ونقیض متعددی در این باب ارایه میشود که عدم تشکیل کمیته فرهنگی تولید محتوای صحیح در کنار سایر کمیتههای ایجاد شده یکی از دلایل این مساله و از نواقص موجود است.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم رونمایی از کتاب "بایدها و نبایدهای کرونا" که توسط انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتشر شده است، با بیان اینکه مسئولیت افراد در اجتماع برای جلوگیری از انتقال ویروس در قالب نکاتی کاربردی و به زبان ساده در این کتاب درج شده، گفت: متاسفانه آگاهیرسانی در حوزه کرونا صحیح نبوده و اظهارنظرهای ضد ونقیض متعددی در این باب ارایه میشود که عدم تشکیل کمیته فرهنگی تولید محتوای صحیح در کنار سایر کمیتههای ایجاد شده یکی از دلایل این مساله و از نواقص موجود است.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی امام هادی با بیان اینکه طی 9 ماه گذشته و از ابتدای شیوع ویروس کرونا اخبار و اطلاعات گسترده و گاها ضد و نقیض متعددی از منابع مختلف در این ارتباط منتشر شده است، با تاکید بر اهمیت تولید محتوای صحیح و علمی برای آگاه سازی عموم جامعه، اظهار کرد: متاسفانه گاها اطلاعات غیر مستند و غیر تخصصی در ارتباط با راههای پیشگیری و درمان این بیماری در فضای مجازی و برخی رسانهها منتشر میشود که نه تنها کمکی به ارتقای سلامت افراد و جامعه نمیکند، بلکه مردم را سردرگم و گمراه نیز میکند.
وی با تاکید بر اینکه در رابطه با مسایل علمی و پزشکی و به خصوص در اپیدمیها باید افراد متخصص و صاحب صلاحیت اظهار نظر کنند، تصریح کرد: متاسفانه فهم دقیقی از شرایط موجود و اپیدمی کرونا به جامعه ارایه نشده؛ به عنوان نمونه هنوز اطلاعات مربوط به مرگ و میر ناشی از کرونا به طرز صحیحی داده نمیشود و همچنین نحوه مواجهه با این بیماری به درستی برای مردم توضیح داده نشده و شاید اینکه هنوز بخشی از مردم در این شرایط به سفر غیرضروری رفته و یا پوشش ماسک یا فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند، ناشی از همین مساله بوده که هنوز عمق فاجعه کرونا را درک نکردهاند.
برخی از اطلاعات منتشر شده در زمینه کرونا توهمات علمی است نه واقعیات علمی
دکتر امام هادی همچنین با بیان اینکه مردم با بمباران اطلاعات مواجه شدهاند که صحت و نادرستی آن نیز مشخص نیست، عنوان کرد: گاها بمباران خبری و اطلاعاتی میتواند مضر باشد، چراکه برخی از این اطلاعات میتواند توهمات علمی باشد تا واقعیات علمی، به عنوان نمونه مباحثی همچون بخور، قرقره آب نمک و غیره که غیر مستند در فضاهای مجازی و بعضا رسانهها منتشر میشود نه تنها درست نیست بلکه ایمنی کاذب ایجاد کرده و می تواند جان انسانها را به خطر بیندازد.
گردآوری ستورالعملهای کرونایی با زبان ساده و کاربردی در کتاب حاضر
وی با بیان اینکه در این کتاب که توسط سیامک اشرفی برزیده دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و منیر سیدصالحی معاون اجرایی معاونت دانشجویی این دانشگاه نگاشته شده، اطلاعات و دستورالعملهای مرتبط با کووید 19 با زبان ساده و به صورت کاربردی تهیه و در اختیار مخاطب قرار گرفته است، گفت: تعریف مختصر این ویروس نوپدید، دستورالعملها و گایدلاینها در تمامی زمینهها از شست و شوی دست تا ضد عفونی کردن لباسها وسطوح تا نحوه معاشرتهای کرونایی، چگونگی حضور ایمنتر در قطار، مترو، هواپیما و دهها مطلب کاربردی دیگر محتوای این کتاب را تشکیل داده است.
وی هدف از نگارش این کتاب را آشنا کردن مردم با اصول و پروتکلهای بهداشتی و حفاظتی در مقابله با کروناویروس عنوان کرد و گفت: رد تفکرات اشتباهی است که تاکنون در جامعه جا افتاده از دیگر ویژگیهای این کتاب است و طی آن مسئولیت افراد در مواجهه با ویروس کووید 19 با زبانی ساده و کاربردی بیان شده است.
وی با بیان اینکه اغلب گایدلاین های تهیه شده تا امروز دستورالعملهایی برای مسئولین و صاحبان مشاغل بوده است، تصریح کرد: این کتاب صد در صد برای استفاده عمومی و تک تک افراد جامعه تهیه شده و به نوعی بر اجتماعی سازی مطالب مرتبط با کرونا متمرکز شده است.
اهمیت کاهش مراودات و ترددهای فیزیکی با هدف قطع زنجیره انتقال بیماری
دکتر امام هادی با تاکید بر اهمیت قرنطینه و کاهش مراودات و ترددهای فیزیکی با هدف قطع زنجیره انتقال بیماری، تاکید کرد: از طرفی با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه نمی توان انتظار داشت که هیچ تردد و مراودهای در سطح جامعه رخ ندهد، لذا در این کتاب چگونگی حضور ایمن در جامعه، مترو، اتوبوس، ادارات، بانک و ...
به صورت کاربردی و شماتیک ارایه شده است.
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مطالب این کتاب با استفاده از مطالعات معتبر بین المللی و دستورالعمل های جهانی همچون WHO گرداوری، تالیف و تدوین شده است، گفت: نکته تمایز این کتاب، نگارش آن توسط یکی از دانشجویان نخبه و فعال فرهنگی دانشگاه و گردآوری مطالب به صورت کاملا تصویری و با بکارگیری تصاویر جذاب گرافیکی است که مطمئنا در جذب و تفهیم مطالب برای مخاطب بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
دستورالعملهای کرونایی در این کتاب بومی سازی شده
دکتر امام هادی با اشاره به بومی سازی مطالب به عنوان نکته حایز اهمیت بعدی این کتاب، تصریح کرد: کلیه مطالب کتاب "بایدها و نبایدهای کرونا" بر اساس معیارهای علمی و بومی جمع آوری شده که در نهایت میتواند برای جامعه و استفاده عموم بسیار ارزشمند و مفید باشد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه با بیان اینکه محتویات این کتاب به تایید ستاد ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران رسیده است، گفت: همچنین پیشگفتار کتاب توسط دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد کرونای تهران نگاشته شده و سرپرستی و نظارت بر تالیف کتاب نیز برعهده بنده بوده است.
ارتقای سواد سلامت جامعه از ضرورتهای مهم وغیرقابل اجتناب
در ادامه سیامک برزیده دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و نگارنده کتاب "بایدها و نبایدهای کرونا"، با بیان اینکه کربردی کردن و اجتماعی سازی علم همواره یکی از دغدغههای بنده بوده است، گفت: با شیوع کرونا به نوعی فرهنگ غالب جوامع تغییر کرده و همه ابعاد آن تحت تاثیر قرار گرفته است، از سوی دیگر کرونا نشان داد که فرهنگ سلامت جامعه تغییر کرده و ارتقای سواد سلامت جامعه از ضرورتهای مهم وغیرقابل اجتناب است.
وی گام نهادن در مسیر تالیف این کتاب را نتیجه برگزاری جلسات اتاق فکر معاونت دانشجویی دانست و ادامه داد: این کتاب با هدف ارایه مطالب مرتبط با کرونا به صورت کاملا کاربردی و تهیه یک مرجع صحیح و قابل دسترس برای عموم تهیه و تالیف شده است.
برزیده با اشاره به انتشار اخبار متعدد و بعضا جعلی و نادرست در ارتباط با بیماری کرونا، اظهار کرد: محتویات این کتاب از میان مراجع و رفرنسهای معتبر بینالمللی و همچنین نتایج مطالعات صورت گرفته در این حوزه گردآوری شده است.
وی با بیان اینکه مطالب تهیه شده کتاب بر اساس توزیع پرسشنامه در میان جامعه هدف یعنی عموم جامعه انتخاب شده است، گفت: بیش از 90 درصد مشارکتکنندگان و جامعه آماری نسبت به تهیه این کتاب به عنوان منبعی برای دستورالعملهای عمومی کرونایی اعلام نیاز کرده بودند.
نگارنده کتاب در پایان جمع آوری منابع، بومی سازی مطالب، تجارب بالینی و بهداشتی و در نهایت دستیابی به یک قالب و مجموعه کاربردی را برخی از مراحل تالیف کتاب معرفی کرد و ادامه داد: البته با توجه به نوپدید بودن بیماری و تغییر بسیاری از باورها و دستورالعملهای ابتدایی، تنها کلیات ثابتی که احتمال تغییر آن وجود ندارد در این کتاب گردآوری و ارایه شده است.
با وجود انفجار خبری، خلاء عدم آگاهی و سردرگمی بین مردم همچنان محسوس است
همچنین در ادامه منیر سیدصالحی معاون اجرایی معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دیگر نویسنده این کتاب، با اشاره به انفجار مطالب و اخبار حوزه کرونا در کلیه فضاهای مجازی و غیرمجازی، عنوان کرد: با وجود انفجار خبری، خلاء عدم آگاهی و سردرگمی بین مردم همچنان مشهود و محسوس است.
سیدصالحی با اشاره به بررسی موارد ضد و نقیض و در نهایت ارایه محتوای صحیح، معتبر و کاربردی در قالب "بایدها و نبایدهای کرونا" در این کتاب، تصریح کرد: طبق هماهنگی صورت گرفته با شهرداری تهران، این کتاب در سطح گسترده و در بین عموم جامعه از جمله در اماکن عمومی توزیع خواهد شد.
گفتنی است، کتاب "بایدها و نبایدهای کرونا" در قالب یک هندبوک کاربردی، با بیش از 20 دستورالعمل همچون نحوه صحیح شست و شو و ضدعفونی دستها و سطوح، چگونگی حضور ایمن در مترو، هواپیما، اتوبوس، رستوران و غیره تالیف و گردآوری شده؛ به گونهای که دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد کرونای تهران در پیشگفتار این کتاب آورده است: کتاب حاضر حاصل برخورد نزدیک کادر درمان هم به صورت بالینی و هم با توجه به مطالعات بومی و جهانی در مقابله با ویروس کرونا بوده و به عنوان مرجعی برای مشخص شدن نوع برخورد با بیماری کرونا به صورتی شیوا و عملگرا در دسترس عموم قرار گرفته است.
انتهای پیام