خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آینده بازار زعفران در گرو رونق صادرات است؛ حداکثر نرخ هر کیلو طلای سرخ ۱۵ میلیون تومان

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | دوشنبه، 12 آبان 1399 - 13:55
عضو شورای ملی زعفران گفت: با وجود افزایش هزینه‌های تولید، نرخ زعفران با ۲ سال گذشته تفاوتی ندارد، اما با رونق صادرات قیمت به نرخ واقعی خود می‌رسد.
زعفران،قيمت،قاچاق،نرخ،حسيني،برداشت،فعلي،صادرات،گل

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه در پیک برداشت زعفران هستیم، اظهار کرد: در روزهایی که برداشت گل زیاد می‌شود، قیمت کاهش می‌یابد، اما به طور کلی قیمت‌ها نامشخص است.
او قیمت زعفران را تابع نرخ پایه خرید و فروش گل زعفران اعلام کرد و گفت: هم اکنون حداقل نرخ هر کیلو طلای سرخ ۸ میلیون تومان و حداکثر ۱۵ میلیون تومان است، اما در مجموع بازار زعفران به سبب حضور دلالان بی ثبات و غیرمنطقی است.
حسینی با بیان اینکه قیمت فعلی زعفران ماندگار نیست، گفت: نرخ فعلی زعفران بستگی به نوع و حجم عرضه گل زعفران دارد که متاسفانه علی رغم افزایش هزینه‌های تولید به سبب مازاد عرضه، قیمت نسبت به ۲ سال گذشته تفاوتی ندارد.
این مقام مسئول آینده بازار زعفران را تابع رونق صادرات دانست و افزود: با رونق صادرات و جبران عقب ماندگی کرونا، قیمت زعفران به نرخ واقعی خود می‌رسد.
او نسبت به قاچاق زعفران هشدار داد و گفت: قاچاق زعفران مربوط به امسال و سال گذشته نیست و پدیده شومی است که در همه کشورها اتفاق می‌افتد.
عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: زمانی که صادرات روان و بدون هیچ مانعی باشد، قاچاق به حاشیه می‌رود، هر چند در شرایط فعلی به دلیل بالا بودن هزینه‌های حمل و نقل، قاچاق صرفه اقتصادی ندارد.
او با اشاره به اینکه آمار دقیقی از تولید زعفران تا پایان فصل برداشت نمی‌توان اعلام کرد، بیان کرد: با توجه به تکثیر پیازچه زعفران و افزایش سطح زیرکشت، همه ساله تولید زعفران ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش می‌یابد.
حسینی در پایان با بیان اینکه تشکل‌های صنفی نقشی در بازار زعفران ندارند، تصریح کرد: تشکل‌های صنفی تنها پیگیر مطالبات و رفع موانع کشاورزان هستند و ماموریتی در خرید و فروش ندارند.
انتهای پیام/