کشف آثار معماری دوره اشکانی در محوطه تاریخی ویرانشهر فاروج
معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی گفت: دومین فصل کاوش و گمانهزنی باستانشناسی در محوطۀ ویرانشهر فاروج، به کشف بقایای معماری دورۀ اشکانی منجر شده است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی گفت: دومین فصل کاوش و گمانهزنی باستانشناسی در محوطۀ ویرانشهر فاروج، به کشف بقایای معماری دورۀ اشکانی منجر شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی، علی مستوفیان با بیان اینکه مطالعات باستانشناسی در این محوطه تاریخی بهعنوان بخشی از فعالیتهای مشترک دانشگاه تهران با موزه لوور پاریس تعریف و از سال گذشته آغاز شده است اظهار کرد: این کاوشها امسال نیز از مهرماه گذشته با سرپرستی مشترک دکتر میثم لباف خانیکی و دکتر روکو رانته در حال انجام است.
وی با بیان اینکه دو ناحیه از محوطه تاریخی ویرانشهر کاوش شده است، تصریح کرد: شواهدی از استحکامات دفاعی بارو و سازههای معماری در محدودۀ داخلی این سکونتگاه اشکانی آشکار شد.
معاون میراث فرهنگی خراسان شمالی افزود: ویرانشهر، محوطهای محصور به مساحت ۱۴ هکتار است که پیشازاین بهعنوان استقرارگاه ساسانی معرفی شده بود، اما کاوشهای اخیر نشان داد این سکونتگاه در دورۀ اشکانی تأسیس شده و تا اواسط دورۀ ساسانی مسکونی بوده است.
مستوفیان عنوان کرد: کاوشهای فصل جاری تا اواسط آبان ماه امسال ادامه خواهد داشت و تمهیدات لازم برای حفاظت از این محوطۀ ارزشمند تاریخی در دست اقدام است.
وی گفت: تداوم فعالیتهای علمی و کاوشهای باستانشناسی در محوطه ویرانشهر در فصلهای آینده و ترسیم چشمانداز با رویکرد ایجاد سایت موزه تاریخی تأثیری جدی در شکلگیری و تقویت هویت فرهنگی منطقه، حضور پژوهشگران و علاقهمندان، رونق گردشگری و ایجاد اشتغال پایدار برای جوامع محلی به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/ح