خطیب زاده: ظریف فردا به بولیوی، کوبا و ونزوئلا میرود/ بیشتر از نتیجه انتخابات به اقدامات دولت بعدی آمریکا نگاه میکنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که ظریف از فردا برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید بولیوی به این کشور سفر میکند و بعد از آن به کوبا و ونزوئلا خواهد رفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که ظریف از فردا برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید بولیوی به این کشور سفر میکند و بعد از آن به کوبا و ونزوئلا خواهد رفت.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سعید خطیب زادده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران که به صورت مجازی برگزار شد، ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
*سفر ظریف به بولیوی، کوبا و ونزوئلا
این دیپلمات ارشد کشورمان گفت: ظریف وزیر خارجه از فردا عازم سفری به آمریکای لاتین خواهد بود و برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید بولیوی و بعد سفر به کوبا و ونزوئلا.
سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: بدهی انگلیس قطعی است و باید پرداخت کند.
دولت انگلیس هیچ بهانهای ندارد و باید هر چه زودتر برگرداند.
وی اتهامات واشنگتن درباره ایران در خصوص دخالت در انتخابات این کشور را بی ربط و بی اساس خواند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره پیروزی بایدن عنوان کرد: ما اصلا فردا را نگاه نمیکنیم به سیاستهای هر حزبی که پیروز شود در قبال ایران توجه میکنیم.
ما بیشتر از نتیجه به اقدامات دولت بعدی آمریکا نگاه میکنیم.
*هیچ بخش اقتصادی در هیچ سفارتخانهای تعطیل نشده
وی در پاسخ به سوالی درباره بازگرداندن رایزنهای اقتصادی از سفارتخانههای ایران در خارج از کشور عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در سفارتخانههای خودش بخشهای مختلفی دارد از جمله بخشهای اقتصادی و این بخشها از فعالترینها هستند و هیچ وقت تعطیل نشده و نخواهند شد.
خطیب زاده عنوان کرد: برخی اصلاحات درباره تعداد نیروها بوده که فقط مربوط به بخشهای اقتصادی نیست و بخشهای دیگر هم هست و اتفاقا بخشهای اقتصادی با قدرت جلو میرود و هیچ بخش اقتصادی در هیچ سفارتخانهای تعطیل نشده است.
*ما به دنبال حل و فصل هستیم نه آتش بس
خطیب زاده درباره سفر عراقچی به چهار کشور منطقه درباره مناقشه قره باغ بیان کرد: ایران طرحی را براساس ابتکارات منطقهای ارائه کرده و در حال پیگیری بوده و مبتنی بر یکسری اصول نظام بینالملل، رفع اشغال، پذیرفتن نظارتها و مرزهای بینالمللی و حقوق اقلیتهاست و تا حالا کارهایی که شده کافی نبوده و ما به دنبال حل و فصل هستیم نه آتش بس.
وی افزود: سفر عراقچی در همین راستا بود و در بالاترین سطح رایزنیهایی انجام شد و منتظر پاسخهایی هستیم که اگر دریافت کنیم میتوانیم در مسیر درستی کمک کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرد: نگرانیها و مواضع ایران روشن است و تلاش کردیم در چارچوب مصلحت منطقهای این کار را پیش ببریم و برداشتهای مثبتی از عکسالعملهایی که از پایتختها گرفتهایم، بوده است.
*پرونده سردار سلیمانی برای ایران مفتوح است
وی درباره پرونده ترور شهید سپهبد قاسم سلیمانی خاطرنشان کرد: درباره پرونده شهادت سپهبد سلیمانی بیانیه مبسوطی را صادر کردیم.
وزارت خارجه بخشی از پیگیری است.
پرونده قضایی باید در داخل و در قوه قضاییه شکل بگیرد.
از سخنگوی قوه قضاییه آخرین وضعیت را بپرسید.
خطیب زاده ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در سطح بینالمللی با جزییات کامل این موضع را پیگیری کرده است و در دستورکار پیگیری دارد.پرونده سردار سلیمانی برای ایران مفتوح است و آن را در عرصه بینالمللی پیگیری میکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه درباره احتمال بازگشایی سفارت بولیوی در تهران با توجه به سفر ظریف به این کشور عنوان کرد: این سفر نشان میدهد هر دو طرف آمادگی دارند روابط را به سمت متوازن خود بازگردانند.شاهد روابط جدیتری در دو کشور خواهیم بود
آخرین رایزنیها درباره بدهی کره جنوبی به ایران گفت: به کندی جلو میرود و راضی نیستیم و تسهیل در این امر ضروری است.
خطیبزاده خاطرنشان کرد: برخی کشورهای اسلامی به آرمانهای فلسطین خیانت کردهاند ولی این نافی زحمات دیگر کشورهای اسلامی نیست.
کشورهای اسلامی مواضع خوبی گرفتند و هر چه زودتر از این مسیر اشتباه دولت فرانسه و برخی کشورهای اروپایی خارج شوند بهتر است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات باهنر مبنی بر اینکه وزارت خارجه نقشی در ارتباط گیری با کشورها ندارند و مجلس معتقد است دیپلماسی باید به این نهاد سپرده شود، گفت: وزارت خارجه یک وزارتخانه حاکمیتی است.
البته سازوکارهای خودش را دارد و هماهنگی بین قوا و بخشهای مختلف نظام وجود دارد.
البته اظهاراتی که شما عنوان کردید ندیدم.
وی در ابتدای این نشست فرارسیدن ولادت حضرت رسول اکرم (ص) و هفته وحدت و میلاد امام جعفر صادق را تبریک گفت و بیان کرد: فردا ایام الله ۱۳ آبان است و میزان خصومت آمریکا نشانگر این است که تا چه حد واشنگتن لجوجانه بر سیاستهای خود پافشاری میکند و تا سلطه گر است مقاومت و ایستادن در مقابل آن است.
خطیب زاده افزود: ششم آبان سفر عباس عراقچی به منطقه برای پیگیری طرح صلح ایران درباره مناقشه قره باغ انجام شد و ۳۰ مهر گفتوگوی تلفنی ظریف را با رئیس جمهور جدید بولیوی صورت گرفت و ۲۹ مهر ماه نیز سخنرانی ظریف در نشست شورای امنیت درباره طرح خلیج فارس انجام شد.
این خبر در حال تکمیل است...