صلح افغانستان محور رایزنی کارشناسان منطقه
کارشناسان کشورهای مختلف در نشستی ویدیویی دستیابی به صلح بلندمدت و پایدار در افغانستان را بررسی کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، کارشناسان کشورهای مختلف در نشست ویدئویی دستیابی به صلح بلندمدت و پایدار در افغانستان را بررسی کردند.
در این نشست ویدئویی کارشناسان مراکز بزرگ کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی، خاورمیانه، آمریکا، انگلستان، اتحادیه اروپا، استرالیا، ژاپن و همچنین نمایندگان سازمانهای بین المللی شرکت کردند.
کارشناسان در این نشست در مورد برقراری سریع صلح در افغانستان، تحکیم اجماع منطقهای و بین المللی در این مسیر تبادل نظر کردند.
«اکرمجان نعمت اف» معاون اول رئیس انستیتوی مطالعات استراتژی و بین مناطقی وابسته به ریاست جمهوری ازبکستان در این نشست با اشاره به اهمیت کلیدی حل و فصل اوضاع «کابل» برای امنیت و توسعه پایدار در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی، بر لزوم ایجاد شرایط مناسب برای شکل گیری، اجماع پایدار منطقهای مبنی بر دستیابی به صلح بلندمدت در این کشور تاکید کرد.
به عقیده معاون اول رئیس انستیتوی مطالعات استراتژی و بین مناطقی، طرحهای فرامنطقهای اقتصادی و بازرگانی، حمل و نقلی- لجستیکی و انرژی مبنی بر افزایش نقش کابل به عنوان حلقه اتصال بین آسیای مرکزی، آسیای جنوبی و خاورمیانه میتوانند عوامل همگرایی کشورهای منطقه باشند.
این کارشناس اظهار داشت: ازبکستان در این زمینه علاقهمند به اجرای طرحهای ساخت خط ریلی «مزار شریف- کابل- پیشاور» و «مزار شریف- هرات» با دسترسی به بنادر اقیانوس هند است و همچنین از طرحهای توسعه به هم پیوستگی انرژی کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی از جمله صادرات انرژی برق و گاز از طریق افغانستان به پاکستان و سپس به هند حمایت میکند.
نعمت اف خاطرنشان کرد: اجرای عملی این طرحها از یک طرف، به بازسازی اقتصاد و تحکیم پایه اجتماعی در پروسه صلح آمیز در این کشور کمک خواهد کرد و از طرف دیگر، همکاریهای متقابل کشورهای منطقه که علاقمند به رشد رفاه و امنیت مردم خود، دستیابی به صلح سریع در کابل را تقویت میکند.
معاون اول رئیس انستیتوی مطالعات استراتژی و بین مناطقی وابسته به ریاست جمهوری ازبکستان در پایان تاکید کرد: هر از یک طرح اجرا شده در افغانستان میتواند موفقیت تاریخ، امید برای زندگی صلح آمیز در کشور باشد.
انتهای پیام/ح