خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری با آگاه‌سازی فرزندان

مهر | استان‌ها | شنبه، 25 اسفند 1397 - 14:39
خرم‌آباد- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر لزوم آگاه‌سازی نوجوانان و جوانان در رابطه با حوادث چهارشنبه سوری گفت: در مواجه با حوادث این حوزه نیز باید نکات ایمنی را آموزش دهیم
آتش،حوادث،سوختگي،درجه،پزشكي،سوري،چهارشنبه،ناحيه،آگاهي،حفظ،مو ...

به گزارش خبرنگار مهر، عباس پزشکی ظهر امروز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به حوادث چهارشنبه سوری در کشور و تلفات و مصدومان ناشی از این حوادث اظهار داشت: بیشتر افراد مصدوم شده در حوادث چهارشنبه سوری طیف جوان و نوجوان هستند.
ارتقای فرهنگ ایمنی، آگاهی و آموزش
وی با بیان اینکه بحث پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری بر مبنای ارتقای فرهنگ ایمنی، آگاهی و آموزش باید صورت گیرد، تصریح کرد: خانواده‌ها نوجوانان و جوانان باید این آگاهی را کسب کنند؛ از والدین می‌خواهیم آگاهی بدهند به کودکان خود، عواقب کار و رفتار را به کودکان بگوییم تا آن رفتار در فرد خاموش شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر اینکه باید مثال‌های عینی که سنوات گذشته برای مصدومان حوادث چهارشنبه سوری ایجاد شده بود را به فرزندان خود نشان دهیم تا او قیاس کند و به نتیجه برسد، افزود: والدین باید عواقب را گوشزد کنند و شهروندان در صورت مشاهده خرید و فروش مواد انفجاری موضوع را به نیروی انتظامی اطلاع رسانی کنند تا مقدمات بروز حوادث جبران ناپذیر از دسترس بچه‌ها به دور باشد.
شماره تلفن ۱۵۵ اورژانس، ۱۲۵ آتش نشانی و ۱۱۰ پلیس را به خاطر داشته باشیم
پزشکی با اشاره به اینکه شماره تلفن ۱۵۵ اورژانس، ۱۲۵ آتش نشانی و ۱۱۰ پلیس را به خاطر داشته باشیم تا در هنگام حوادث اطلاع رسانی و اقدام به موقع انجام شود، ادامه داد: نکته مهم در برخورد با حوادث آتش سوزی و انفجار، حفظ خونسردی اطرافیان است؛ در عین حال در مورد مصدومی که در صحنه هست از مواد غیربهداشتی بر روی سوختگی استفاده نکنیم.
لزوم حفظ خونسردی در مواجه با حوادث
وی با تاکید بر حفظ آرامش و امنیت صحنه حادثه، ادامه داد: افراد حتماً خونسردی خود را حفظ کنند و دو مرکز امدادی اورژانس و آتش نشانی را در جریان بگذارند؛ دیگر افراد را از محل حادثه باید دور کنیم و به هیچ وجه وارد ساختمان آتش گرفته نشویم.
معاون درمان علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه با رعایت جوانب ایمنی باید افراد مصدوم را از محل دور کنیم و کار احیا در محلی خارج از محوطه خطر انجام شود، گفت: سوختگی‌ها سه دسته درجه یک، درجه دو و درجه سه هستند که سوختگی درجه یک در واقع سوختگی سطحی بوده و تنها لایه سطحی پوست درگیر آن است.
پزشکی با بیان اینکه در سوختگی درجه دو تاول را داریم که به هیچ وجه نباید به تاول دست زد، خاطرنشان کرد: اگر لباس فرد مصدوم به ناحیه دچار سوختگی شده چسبیده است به هیچ وجه نباید لباس را از سطح سوخته شد کشید.
چگونه محل سوختگی را شستشو و پانسمان کنیم
وی افزود: ناحیه سوخته شده را با آب سرد ۱۰ درجه شستشو دهیم بعد با آب ولرم ۲۰ درجه مجدداً آن را شستشو دهیم و اگر پماد سوختگی در دسترس است ناحیه مذکور را با پماد پوشش دهیم و با گاز استریل تمیز ببندیم؛ از یخ و آب یخ در محل سوختگی نباید استفاده کرد چون باعث اسپاسم عروق می‌شود و خون رسانی به آن ناحیه قطع می‌شود لذا عمق آسیب را افزایش می‌دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر اینکه اگر جسم خارجی وارد چشم یا دیگر اعضای بدن شده است نباید به آن دست زد و آن را خارج کرد تا پزشک این کار را انجام دهد، ادامه داد: در مورد آسیب چشم باید حالت سر را به نحوی قرار دهیم و شستشویی باید انجام شود که آب از یک طرف وارد چشم شود و از طرف دیگر خارج شود.
پزشکی در مورد خطرات آتش روشن کردن در نزدیک ماشین، انداختن اسپری‌ها در داخل آتش، آتش زدن لاستیک و ایجاد آتش در نزدیک ایستگاه‌های ترانسفورماتور هشدار داد و گفت: مواد آتش بازی بی خطر نداریم، حتی در صورتی که مراقبت کامل شود؛ لذا از مردم می‌خواهیم از مواد آتش زا استفاده نکنند تا چهارشنبه سوری بدون حادثه‌ای را پشت سر بگذاریم.