خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 13 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رقابت ترکیه، قطر و عربستان ریشه اختلافات گروههای اهل سنت عراق

فارس | بین‌الملل | جمعه، 09 آبان 1399 - 14:52
یک کارشناس سیاسی عراقی با بیان اینکه گروههای اهل سنت این کشور دچار تشتت و اختلاف هستند، از رقابت سه کشور عربستان، قطر و ترکیه برای نفوذ میان آن‌ها سخن گفت.
اهل،سنت،رقابت،عراق،سياسي،دست،تركيه،رياست،كشور،ائتلاف

یک کارشناس سیاسی عراقی با بیان اینکه گروههای اهل سنت این کشور دچار تشتت و اختلاف هستند، از رقابت سه کشور عربستان، قطر و ترکیه برای نفوذ میان آن‌ها سخن گفت.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «عماد الموسوی» تحلیلگر سیاسی عراق گفت که یک رقابت و اختلاف وسیع میان ترکیه و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای به دست گرفتن رهبری گروههای اهل سنت عراق، وجود دارد.
او به وبگاه المعلومه گفت که استان‌های غربی و شمالی عراق شاهد درگیری قطری، سعودی و ترکی برای به دست گرفتن رهبری گروه‌های اهل سنت هستند و این کشورها از طریق نمایندگان خود در میان اهل سنت سعی در افزایش نفوذ خود دارند.
الموسوی نبود مرجعیت سیاسی در میان گروههای اهل سنت را عامل اساسی این شرایط دانست و گفت که در استان‌های الانبار، صلاح‌الدین و نینوی رقابت سه کشور نمایان است.
او اختلافاتی که اخیرا میان الحلبوسی و النجیفی شکل گرفته را مصداق رقابت مذکور دانست.
رقابتی که تلاش دارد محمد الحلبوسی را از ریاست پارلمان به زیر بکشد.
به خصوص اینکه بیش از ۳۵ نماینده پارلمان عراق اخیرا تحرکاتی را به سردمداری «اسامه النجیفی» برای برگزاری یک نشست جهت بررسی گزینه جایگزینی الحلبوسی آغاز کرده‌اند.
این کارشناس عراقی، نبود یک مرجعیت سیاسی در میان اهل سنت را عاملی دانست که می‌تواند، اردوگاه سیاسی این جریان را بیش از پیش به اختلاف بکشاند.
او عقیده دارد که در مراحل آتی باید شاهد غلبه محور ترکیه بر محور قطر و عربستان سعودی باشیم و در این رقابت، ترکیه دست بالا را دارد.
هفته گذشته «اسامه النجیفی» رئیس حزب «جبهه نجات و توسعه» از تشکیل یک جبهه پارلمانی متشکل از ۳۵ نماینده برای برکناری محمد الحلبوسی خبر داد.
(+) ریاست پارلمان عراق به طور سنتی در دست اهل سنت این کشور قرار دارد.
اواخر فروردین ماه گذشته نیز در پی شکاف ایجاد شده میان احزاب سنی حاضر در ائتلاف پارلمانی «القوی العراقیه» تحت ریاست «محمد الحلبوسی»، شماری از نمایندگان عضو ائتلاف از آن جدا شدند و به ائتلاف «نواب المدن المحرره» (اشاره به شهرهای آزاد شدن از دست داعش)، به ریاست خمیس الخنجر پیوستند.
انتهای پیام/