خانهای که دورههای مختلف زمین را روایت می کند+عکس و فیلم
شهروند خوش ذوق«آبدانانی» از سال 80 با جمع آوری 2 میلیون سنگ، سنگ ریزه و سنگواره در اندازههای مختلف نمای خانهاش را تزیین کرده به طوری که در حال حاضر به مکانی جذاب و دیدنی برای همگان مبدل شده است.

شهروند خوش ذوق«آبدانانی» از سال 80 با جمع آوری 2 میلیون سنگ، سنگ ریزه و سنگواره در اندازههای مختلف نمای خانهاش را تزیین کرده به طوری که در حال حاضر به مکانی جذاب و دیدنی برای همگان مبدل شده است.
خبرگزاری فارس- ایلام؛ فاطمه فتاحی: در کوچه پس کوچههای شهرستان آبدانان در انتهای کوچهای تنگ، خانهای کوچک با نمایی خاص توجه همه را به خود جلب کرده است؛ خانهای که با سنگهای رنگارنگ به شکل خاصی تزئین شده و در میان این سنگها فسیلهای زیبایی نیز به چشم میخورد.
خانهای متفاوت که در دل شهر آبدانان بنا شده؛ یکی از ساکنان خوش ذوق این شهر پس از چندین سال تلاش مداوم این خانه را با سنگهای فسیلی تزیین کرده؛ بخشهای نمای بیرونی و داخلی این خانه و محوطه آن با سنگهای طرحدار فسیلی در رنگهای مختلف جلوه بدیع و چشم نوازی ایجاد کرده و در حال حاضر به یکی از زیباییهای شهر آبدانان تبدیل شده است.
در استان ایلام سنگهای بینظیری از دورههای مختلف زمین شناسی و تاریخ انسان اولیه وجود دارد که شاید نمونه آنها در هیچ کجای کشور یافت نشود؛ صاحب این منزل برای پیداکردن این سنگهای تزئینی بیشترکوهها، رودخانهها و بیابانهای این شهرستان و سایر شهرستانهای مجاور را به صورت پیاده طی کرده است.
بیشتر این سنگها که اغلب از انواع رسوبی- آذری و دگرگون شده هستند، اغلب در دامنه کوه کبیرکوه که در جوار این شهرستان قرار دارد تهیه شده، این خانه منحصر به فرد و خوش ساخت هماکنون به مکانی دیدنی برای مردم آبدانان به ویژه دانش آموزان و دانشجویان مبدل شده است.
از سال 80 شروع به جمع آوری سنگواره و سنگهای مختلف کردم
ماشاالله عبداللهی شهروند خلاق و خوش ذوق آبدانانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: به طبیعت، سنگها، درختها و...
علاقه خاصی دارم و به نوعی در من ایجاد آرامش میکنند؛ شهرستان آبدانان دارای طبیعت بکر و زیبایی است که سنگوارههای متنوع و فراوان دارد.
وی افزود: من از سال 80 شروع به جمع آوری سنگوارهها و سنگهای مختلف کردم؛ بیشتر سنگوارهها و سنگهای به کار رفته در نما خانه، از شهرستان آبدانان جمع آوری شده و از آنجایی که شهرستان دهلران سنگهای آذرین فراوان دارد بعضی از سنگها را نیز از آنجا جمع آوری کردم.
دوستانم از شهرهای مختلف برای من سنگهای رنگی به سوغات میآوردند
این شهروند خلاق آبدانانی ادامه داد: سنگهای فسیلی را نیز در دامنه کبیر کوه پیدا کردم، همچنین بعضی از دوستان نیز اگر به شهری سفر میکردند برای من سنگهای رنگی و زیبایی را به سوغات میآوردند؛ بعضی از فسیلهای که من در نمای خانهام به کار بردهام قدمت خیلی زیادی دارند، مانند سنگهای مرجانی که من از کبیر کوه پیدا کردم.
وی در ادامه گفت: 100 نوع فسیل یا سنگواره شامل سنگوارههای گیاهی که کمیاب هستند و سنگوارههای جانوری در نمای خانهام به کار رفته است؛ تمام نمای خانه با حدود 2 میلیون سنگ، سنگ ریزه و سنگواره در اندازههای کوچک و بزرگ تزیین شده است.
فسیلها بین 10 هزار تا بیش از 3 میلیارد سال قدمت دارند
روحالله خدادادی کارشناس زمین شناسی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: فسیل یا سنگوارهها بقایا یا آثار به جا مانده از حیوانات، گیاهان و سایر موجودات گذشته هستند که بعد از مرگ آنها در میان رسوبات باقی مانده و همراه این رسوبات در معرض پدیده سنگ شدگی قرار گرفتهاند.
وی افزود: فسیلها بین 10 هزار تا بیش از 3 میلیارد سال قدمت دارند و گفته شده قدمت قدیمیترین فسیل یافت شده به حدود ۳/۸ میلیارد سال پیش باز میگردد.
این کارشناس زمین شناسی ادامه داد: فسیلها در حقیقت تاریخچه گذشته زمین را به ما نشان میدهند و شناسنامه کره زمین هستند، مهمترین فسیلهایی که روزانه اکثر ما با آنها سروکار داریم و به راحتی از کنار آنها میگذریم سوختهای فسیلی هستند که از گذشته تا به امروز نقش بسیار اساسی را در زندگی بشر داشتهاند و جنگهای زیادی برای تصاحب اینگونه منابع در طول تاریخ بشر شکل گرفته است.
اکثر فسیلهای استان ایلام دوکفهایها هستند
وی ادامه داد: از کاربردهای دیگر فسیلها میتوان به روند تکامل زمین، تعیین سن لایههای سنگی زمین و آشنایی با رفتار و زندگی گذشتگان اشاره کرد.
خدادادی تصریح کرد: پهنه استان ایلام دارای لیتولوژی متفاوت و شامل سازندهای متنوع زمین شناسی است که در این پهنه تنوعی از فسیلهای مرجان، سرپایان، بیمهرگان، شکم پایان و خارپوستان را میتوان مشاهده کرد؛ اکثر فسیلهایی که به وفور در طبیعت استان قابل مشاهده است دوکفهایها و خصوصا لوفا بوده که متعلق به سازند گورپی است.
انتهای پیام/ 9708/خ