خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طراح ضریح حضرت مسلم(ع) آسمانی شد+ تصاویر آثار

فارس | برگزیده | شنبه، 03 آبان 1399 - 13:10
«پرویز اسکندرپور خرمی» هنرمند نقاش، استاد دانشگاه و طراح ضریح‌های مسلم‌بن عقیل و حبیب بن مظاهر بر اثر ابتلا به کرونا دار فانی را وداع گفت.
اسكندرپور،تهران،سوره،طراحي،دانشگاه،كرونا،عقيل،خرمي،عاليات

«پرویز اسکندرپور خرمی» هنرمند نقاش، استاد دانشگاه و طراح ضریح‌های مسلم‌بن عقیل و حبیب بن مظاهر بر اثر ابتلا به کرونا دار فانی را وداع گفت.
به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، «پرویز اسکندرپور خرمی»، خادم ستاد بازسازی عتبات عالیات و استاد دانشگاه‌های سوره و تربیت مدرس به علت بیماری کرونا در ۶۱ سالگی درگذشت.
اسکندرپور افتخار طراحی و نظارت فنی ضریح‌ها، نیم ضریح‌ها، درها، فرش‌ها و آثار هنری به‌کار رفته در حرم‌های مطهر ائمه اطهار در کربلا، نجف، سامرا و دمشق را داشت و طراحی ضریح‌های حضرت مسلم‌بن عقیل(ع) در کوفه و حبیب بن مظاهر در کربلا بر عهده او بود.
ساخت ضریح حضرت مسلم با طراحی زنده‌یاد اسکندرپور در شهر کوفه از ۳۱ شهریور سال ۱۳۸۹ شروع شد و در ۲۶ شهرویور ۱۳۹۲ به بهره برداری رسید.
اسکندرپور برگزیده سومین دوسالانه نگارگری و مؤلف کتاب‌هایی همچون گل‌های ختائی و اسلیمی و نشان‌ها بود.
او مدتی هم رئیس موزه فرش ایران بود.
وی متولد ۱۳۳۸ در تهران بود که تحصیلات خود را در مقاطع لیسانس و فوق‌لیسانس نقاشی، از دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس، به اتمام رساند و در ادامه نیز موفق به اخذ دکترای پژوهش هنر از دانشگاه شاهد تهران شد و در مقاطع مختلف دانشکده‌های هنر دانشگاه‌های تهران، الزهرا و سوره تدریس داشت.
ستاد بازسازی عتبات عالیات، مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و دانشگاه سوره در بیانه‌‌هایی جداگانه، درگذشت این هنرمند متعهد را تسلیت گفته‌اند.
در پایان، برخی نگارگری‌های زنده‌یاد اسکندرپور را مرور مشاهده می‌کنیم:
انتهای پیام/