حواشی جلسه بررسی مشکلات شهر و روستاها؛ از ترک جلسه توسط استاندار تا داد و فریاد برای وقت سخنرانی
گروه استانها-جلسه بررسی مشکلات شورای شهر و روستاها با حضور مسئولان کشوری و استانی در استانداری کردستان، حواشیهایی بهدنبال داشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در سفر یک روزه مدیرکل امور شوراها و شهرداریهای وزارت کشور و رئیس شورای عالی استانها و هیئت همراه به استان کردستان مشکلات شهرها و روستاها توسط اعضای شورای شهر مطرح شد.
بیست و هفتمین جلسه شورای اسلامی که روز گذشته با حضور مسئولان کشوری و استانی و اعضای شوراها در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کردستان برگزار شد حواشیهایی بهدنبال داشت که خبرنگار تسنیم آن را روایت میکند.
در این جلسه تعداد محدودی از شوراهای شهر و روستای استان کردستان حضور داشتند که همه آنان از نبود وقت برای ارائه دغدغهها و مشکلاتشان معترض بودند، در زمان حضور شورای شهر مریوان در پشت تریبون استاندار جلسه را بهدلیل ارتباط زنده ویدئو کنفرانسی با رئیس جمهور ترک کرد.
شوراها با صدای بلند از استاندار و مدیرکل امور شوراهای وزارت کشور درخواست زمان برای طرح مشکلاتشان را داشتند که به دلیل سخنرانیهای طولانی و ضیق وقت این فرصت برای آنان فراهم نشد و چند نفر به نمایندگی همه به سخنرانی پرداختند.
عدم تحقق وعدههای دولتمردان سبب گلهمندی کردستانیها شده است
کریمی، رئیس شورای شهرستان سقز و عضو شورای اسلامی استان کردستان در این جلسه با بیان اینکه پایین بودن سرانه و شاخصهای راههای روستای در کردستان از میانگین کشوری به عنوان عوامل تأثیرگذار در توسعه یافتگی منطقه برکسی پوشیده نیست، اظهار داشت: مردم از نامناسب بودن راههای روستایی گلهمند و حل مشکلات این حوزه یکی از خواستههای به حق و همیشگی مردم است.
وی با بیان اینکه عدم تحقق بسیاری از وعدهها در ادوار و سفرهای مختلف مسئولان کشوری و استانی به روستاها سبب گلایه کردستانیها شده است، افزود: با شیوع بیماری کرونا در دنیا بخش نظام آموزش و پرورش متحول گردیده اما در کردستان بهدلیل فراهم نبودم زیر ساختهای ارتباطی و مخابراتی در روستاها، اکثر خانوادهها برای تحصیل فرزندانشان با مشکل روبهرو شدهاند.
عضو شورای اسلامی استان کردستان تاکید کرد: غفلت، روزشماری و عدم برنامهریزی در این راستا قطعاً آسیبهای اجتماعی و فرهنگی، خانوادگی و مذهبی به دنبال داشته که در کوتاه مدت هم قابل کنترل نیست.
وی تفاوت فاصله رشد غیرقابل قبول و جهشی بیمههای سلامت را یکی دیگر از مشکلات این مردم دانست و گفت: امروزه استفاده از خدمات بیمهای به عنوان عامل امنیت روانی ضروری است اما در سالهای گذشته تمدید دفترچههای سلامت با کمترین هزینه، امروزه به هزینههای گزافی تبدیل شده است.
کریمی بیان کرد: در بسیاری از شهرهای استان به دلیل نداشتن کنارگذر یا کمربندی ورود و تردد ماشینهای سنگین باعث آسیبهای جبرانناپذیری به زیر ساختهای ارتباطی و راههای ما شده و رفت و آمدهای غیر اجتناب به دلیل نبود کنار گذر، باعث تحمیل هزینه در زمینه بازسازی و بهسازی جادههای درون شهری به شهرداری میشود.
امیدواریم شهرداریها در تخصیص قیر رایگان برای بهسازی جادهها همراهی کنند.
عضو شورای اسلامی استان کردستان یادآور شد: شکاف زیاد اختصاص کمبود اعتبارات به شهرهای پایین 10 هزار نفر، تقلیل جایگاه شورا به عنوان منتخب مردم در دور پنجم ناشی از دیدگاه مسئولان و دولتمردان، عدم ردیف مشخص در بودجه امور کشور برای شوراها و مشخص نبودن متولی پرداخت به بخش شوراهای روستا، عدم توجه به اصلاح قانون انتخابات در سال 1400 مبنی بر توجه به سوابق اجرای افراد به ویژه شهرها، نبود جایگاه مشخص برای شورای استان و رئیس شورای عالی کشور در بدنه دولت استانداریها به عنوان مشاوران تخصصی، عدم تعیین درصدی از فعالیت پایانههای مرزی به شهرداریها، از دیگر مشکلات پیشرو و خواستههای جدی و اساسی شوراهای استان کردستان است.
ابهام در قوانین شهرداریها؛ کمبود نیرو در شهرداری سنندج!
جلال شریعتی، عضو شورای شهر سنندج و به نمایندگی از شورای شهرها در این جلسه به مسائل و مشکلات قانونی اشاره و اظهار داشت: اگر به دنبال رشد و توسعه هستیم به قانونی شفاف، جامع، کامل و سازگار احتیاج داریم.
وی با بیان اینکه قانون ابزار توسعه است، افزود: بدون وجود قانون یا قانونهای ناسازگار که دارای خلاءهای زیادی باشد، نمیتوان بسیاری از مشکلات را حل و فصل کرد؛ عدالت مدنظر جامعه کردستان و هم سطح استانهای همسایه و مجاور را خواهانیم چراکه بیعدالتی در سنوات گذشته تا کنون ادامه دارد.
عضو شورای شهر سنندج با عنوان اینکه در طول سه سال گذشته ارائه خدمات در این شرایط اقتصادی معادل چندین سال گذشته بوده است، گفت: بودجه شهرداری سنندج در سال 96 زیر150 میلیارد تومان بوده اما با افتخار در سال 98 با 432 میلیارد تومان و سال 99 با 450 میلیارد تومان بودجه بسته شد که قطعاً به بیش از 500 میلیارد تومان خواهد رسید و این از هماهنگی و انسجام میان مدیران شهری است.
شریعتی خاطرنشان کرد: مشکلات ما مشکلات قانونی است و اجرای آن در حل مشکلات، گسترش عدالت، افزایش بهرهوری و رسیدن به ایدههای مد نظر نیز بسیار مهم است.
وی با تاکید بر اینکه باید اختیارات تام به شوراها داده شود تا حامی خوبی برای اجرای قوانین باشند؛ خاطرنشان کرد: در آیئننامه اجرایی، شرح وظایف بسیاری از موارد اعم از «وضع قانون اراضی غیرمحصول، تشکیل انجمن و تعاونی، نقش شوراها در خدمات شهری»، پشتوانه اجرایی ندارد.
عضور شورای شهر سنندج به ابهام قوانین شهرداریها به عنوان یک مشکل اساسی اشاره و تصریح کرد: باید آئیننامه و شیوه نامههای جدیدی نوشته شود، حدود 110 نفر نیروی ساعتی در شهرداری سنندج بعد از 10 سال خدمت تغییر وضعیت داده شده اما نمیتوان به خوبی از آنها استفاده کرد و در برخی از موارد کمبود نیرو نیز وجود دارد، امیدوارم با تغییر وضعیت از خود نیروهای شهرداری استفاده کرد.
شریعتی افزود: شورا قانونگذار و دستگاه نظارتی هیئت تطبیق دارد، در صورت تصویب یک مسئلهای نباید دغدغه مغایرت قانونی داشته تا در تقویت و تسریع اقدامات شهرداری بسیار موثر باشد.
نماینده شوراهای شهرستان سنندج به دغدغه جدی مردم از عبور تانکرها در مرکز شهر مریوان که آسیب جدی به تأسیسات و زیر ساختهای شهری وارد کرده اشاره و یادآور شد: نبود دستگاههای خدماترسان اعم از کمیته امداد، شرکت برق، پزشک و بانک کشاورزی در شهرستان شویشه، هزینه بالای دفترچه بیمه روستایی از دیگر مشکلات و دغدههای مردم روستاها است.
آقای استاندار؛ برای اشتغال جوانان کردستانی چه کاری کردهاید؟
محمدی، عضو شورای شهرستان دیواندره نیز در این جلسه بیان کرد: تورم گرانی و بیتوجهی مسئولان به وضعیت زندگی مردم مشکلاتی ایجاد کرده که روز به روز سفرههای مردم ضعیف و تنگ دست کوچکتر میشود.
وی افزود: هر روز که از خواب بیدار میشویم با گرانی اجناس و خوراکیها مواجه میشویم، این مردم چه گناهی کردهاند که باید اینگونه چوب ندانمکاریهای مسئولان را بخورند.
عضو شورای شهر دیواندره با طرح سؤالی از استاندار کردستان بیان کرد: برای اشتغال جوانان این شهرستان و استان چه کاری کردهاید؟!، تمامی جوانان ما آواره شهرهای دیگر شدهاند، خدا را شاهد میگیرم که کسانی شبها را با شکم خالی سپری میکنند.
وی با بیان اینکه اجاره بها بالای خانهها هم به یکی دیگر از مشکلات مردم تبدیل شده و گرانی و افزایش قیمت مسکن و رهن در شهرستان دیواندره بیداد میکند ادامه داد: صفهای طولانی مردم برای شکر و برنج و ..
واقعاً مایه آبروریزی شده چرا تصمیم جدی برای آن در این ایام کرونا گرفته نشد.
محمدی به مشکلات شهرستان دیواندره اشاره کرد و افزود: بوی تعفن تصفیهخانه فاضلاب دیواندره در ورودی و خروجی این شهر، کمبود اعتبار دهیاریها و عدم پرداخت حقوق دهیاریها، نظام آموزشی نامناسب، بیاحترامی و نداشتن یک کارت شناسایی از جمله مشکلاتی بوده که روزانه با آن دست و پنجه نرم میکنیم.
مشکلاتی که در مریوان کسی به آن گوش نمیدهد!
عضو شورای شهرستان مریوان نیز به پایین بودن درآمد و اعتبارات تخصیصی شهرداریها اشاره کرد و گفت: افزایش چند صد درصدی هزینه شهرداریها در بخشهای مختلف هزینههای پروژههای عمرانی، خدمات به شهروندان در بخش پسماند، خدمات عمومی و پرسنلی، عدم پرداخت دستمزد و حقوق چندماه کارکنان شهرداری، فرسودگی ناوگان ماشینآلات عمرانی و خدمات شهرداری، بلاتکلیفی برخی از کارکنان شهرداری از نظر امورات استخدامی، عدم ساماندهی زباله، تخلفات ساختمانی، نابودی دریاچه زریبار، تردد ناوگان حمل و نقل مرز باشماق در سطح شهر از جمله مشکلات مهم شهرستان مریوان است که کسی به آن گوش نمیدهد.
به گزارش تسنیم؛ این جلسه نیز همانند دیگر جلسات استانی به پایان رسید و جز طرح مشکلات و هزینه برای بیتالمال، هیچ خروجی برای حل مشکلات شهر و روستاهای استان کردستان به دنبال نداشت.
انتهای پیام/484/ ت