رشد تعلیم و تربیت با کمک وقف/آمادگی حوزه برای همکاری در تدوین برنامه هفتم
مدیر حوزههای علمیه کشور و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اعتقاد و تاکید دارد که آموزش و پرورش، آموزش عالی و حوزههای علمیه را با بهرهگیری از ظرفیت وقف میتوان به قلههای بلند و جایگاهی رفیع رساند.

ایسنا/فارس مدیر حوزههای علمیه کشور و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اعتقاد و تاکید دارد که آموزش و پرورش، آموزش عالی و حوزههای علمیه را با بهرهگیری از ظرفیت وقف میتوان به قلههای بلند و جایگاهی رفیع رساند.
آیتالله علیرضا اعرافی پنجشنبه اول آبان در جلسه کمیته عالی موقوفات و منابع پایدار حوزههای علمیه فارس در شیراز، با بیان اینکه وقف در منظومه اندیشه کلامی، فقهی، حقوقی و ...
اسلام همواره جایگاه ممتازی داشته است، اهمیت وقف را روشن و جایگاه آن را بالا توصیف کرد.
عضو شورای نگهبان با تاکید براینکه اگر نهاد وقف آنگونه که باید مورد توجه قرار گیرد، در ابعاد مختلف تاثیرگذاری قابل توجهی را شاهد خواهیم بود، گفت: اگر ظرفیت موجود وقف را احیا کنیم، قادر خواهیم بود که عدالت اجتماعی را تامین کرد و فقر را زدود و بسیاری از آسیبها خصوصا در عرصه اجتماعی را کاهش داد و مراکز دینی را هم به نقطهی خوبی در اداره خودشان، رساند.
اعرافی با اشاره به مشارکتش در تهیه سند تحول آموزش و پرورش، عنوان یکی از مهمترین اسناد بالادستی بسیار مهم در تعلیم و تربیت، گفت: برای تحقق کامل این سند به پشتوانه قوی مالی و البته پشتوانه قوی مردمی نظیر وقف نیازمند هستیم.
او با بیان اینکه برای هر مدرسه باید یک وقف را به عنوان پشتیبان در نظر گرفت، خاطرنشان کرد: نهاد آموزش و پرورش باید علاوه بر بودجه دولتی، یک پشتوانه مردمی مانند وقف داشته باشد.
اعرافی خاطرنشان کرد: دانشگاهها هم علیرغم تخصیص بالا در بودجههای مصوب، با مشکلات مختلف مواجه هستند، مشکلاتی که در آینده هم ادامه دارد، اما برای رسیدن دانشگاه به قلههای مورد انتظار، نیازمند اعتبارات و بودجه مکمل در حوزه وقف هستیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به اهمیت حمایت وقف از مساجد، تاکید کرد: اگر قرار است مساجد آن کانونی که اسلام میپسندد باشد، باید مسیر تامین درآمد و حمایت مالی از آن نیز هموار و مشخص شود.
اعرافی با طرح این پیشنهاد که مجلس در تدوین برنامه هفتم توسعه، موضوع حمایت وقف از آموزش و پرورش، دانشگاه، حوزه و مساجد را مد نظر قرار دهد، از آمادگی کامل حوزههای علمیه برای همفکری و کمک در تدوین این برنامه خبر داد.
وی با بیان اینکه حوزه در ذات خود، خادم مردم است، گفت: هر جا حوزه علمیه حضوری موثر داشته باشد و به درستی عمل کند، ایمان و معنویت بیشتر و آسیبهای مختلف اجتماعی و فرهنگی کمتر خواهد شد.
اعرافی خاطرنشان کرد: احیای موقوفات با حفظ نیات واقفین و مسائل شرعی، امکان توسعه و رشد بسیاری از بخشها را فراهم کرده و فرهنگ وقف را نیز در جامعه گسترش خواهد دارد.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به پتانسیل استان فارس در حوزه وقف، گفت: استانی که بزرگترین مغزهای علمی به ویژه در فلسفه، کلام، اخلاق، فقه و بسیاری از حوزههای دیگر را پرورش داده، متفکرانی که نه تنها استانی بلکه ملی و حتی فراملی و بینالمللی بودهاند، انتظار است که با بهره گیری از ظرفیتها، پایه حوزه، دانشگاه و آموزش و پرورش را بیشتر تقویت کند.
او با بیان اینکه حوزههای علمیه میتواند در کنار مجلس و دولت قدمهای بزرگی برای کاهش آسیبهای اجتماعی و تقویت عرصه تعلیم و تربیت در سطوح مختلف بردارد، گفت: در استان فارس علیرغم گستردگی و تعداد زیاد مدارس، تنها ۲۵۰ مدرسه طرح امین دارد.
اعرافی با یادآوری اینکه طرح امین یکی از اقدامات مشترک حوزه علمیه و آموزش و پرورش بوده و زمینه حضور یک طلبه در مدارس را فراهم میکند، گفت: این اقدام به ارتقاء سطح ایمان و معنویت دانش آموزان کمک خواهد کرد.
انتهای پیام