خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توصیه‌هایی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز عید

فارس | استان‌ها | جمعه، 24 اسفند 1397 - 12:07
توجه به توصیه‌هایی در زمان خرید و نگهداری ماهی قرمز عید مخاطرات بهداشتی را کاهش می‌دهد.
ماهي،آب،قرمز،نگهداري،خريد،زمان،دامپزشكي،ظروف،ماهيان،زدن،زينت ...

توجه به توصیه‌هایی در زمان خرید و نگهداری ماهی قرمز عید مخاطرات بهداشتی را کاهش می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، در آستانه فرارسیدن سال نو، توصیه‌های فنی و بهداشتی زیر در زمان خرید و همچنین نگهداری ماهی قرمز توصیه می‌شود.
خرید ماهی قرمز باید از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد و در زمان خرید ماهی قرمز باید توجه کرد که ماهی باید دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد.
همچنین علائمی نظیر تاخوردن باله‌ها، لکه‌های پنبه‌ای مانند، زخم یا لکه‌های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز در اطراف دهان یا سطح بدن، بیرون زدن چشم‌ها به‌صورت یک‌طرفه یا دوطرفه و ریخته شدن پولک‌های ماهی نباید وجود داشته باشد.
نکات زیر در زمان نگهداری ماهی قرمز مدنظر داشته باشید:
به ازای هر قطعه ماهی باید یک لیتر آب در نظر گرفته شود.
از ظروف دهان‌گشاد برای نگهداری ماهی استفاده شود.
(فضای موردنیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب است).
بهترین PH آب 7.5- 6.8 و بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی 26-22 درجه سانتی‌گراد است.
تعویض مقداری از آب ماهی یک یا دو بار در هفته کافی است.
اگر از آب شرب شهری استفاده می‌شود، باید برای کلرزدایی آب مورداستفاده 24 ساعت در هوایی آزاد قرار داده شود تا کلر موجود در آب از بین برود و سپس این آب کلرزدایی شده را به آب ماهیان اضافه کرد.
برای تغذیه، از غذاهای آماده که در فروشگاه‌های مجاز عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده کنند.
ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند؛ استفاده از غذای آماده بهتر است؛ غذادهی باید یک یا حداکثر دو بار در روز و به‌اندازه‌ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.
از خرید ماهیان مریض و بی‌حال و دارای لکه‌های سفید و یا قرمز روی پوست بدن خودداری شود و در صورت مشاهده هرگونه تغییر رفتار و یا حرکت ماهی موردنظر، سریعاً از مابقی ماهی‌ها جدا و به یکی از مراکز دامپزشکی مراجعه کنید.
اگر سابقه بیماری پوستی یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری ماهی حتماً از دستکش استفاده کنید.
از دست زدن و بازی کردن کودکان با ماهی جداً خودداری شود، زیرا ممکن است عوامل بیماری‌زا احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کند.
برای ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام سه درصد یا پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و بتادین می‌توان استفاده کرد.
شهروندان می‌توانند در روز طبیعت ماهی‌ها را در مکان‌های مشخص‌شده توسط شهرداری‌ها رهاسازی کنند.
دکتر علی جاویدپور
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان دامپزشکی سمنان
انتهای پیام/2249/م