خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طرح الگوی کشت در کرج اجرایی شد

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 23 مهر 1399 - 09:56
کرج - مدیر جهاد کشاورزی کرج گفت: در تولید محصولات کشاورزی طرح الگوی کشت را اجرایی کرده‌ایم و در حال اجرای سیاست‌های کلان وزارت کشاورزی برای برنامه‌ریزی کشت و کار کشاورزان هستیم.
استاندارد،كشاورزي،جهاد،كيفيت،محصولات،توليد،كشت،ارتقاي،توليدي ...

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل صارمی صبح چهارشنبه در بازدید از اداره‌کل استاندارد استان البرز با اشاره به ضرورت تعامل دو نهاد استاندارد و جهاد کشاورزی اظهار کرد: باید برای ارتقای کیفیت محصولات باغی، گلخانه‌ای و کشاورزی شهرستان، اتاق فکری متشکل از کارشناسان جهاد کشاورزی و اداره استاندارد تشکیل شود.
وی بیان کرد: در تولید محصولات کشاورزی طرح الگوی کشت را اجرایی کرده‌ایم و در حال اجرای سیاست‌های کلان وزارت کشاورزی برای برنامه‌ریزی کشت و کار کشاورزان هستیم تا بتوانیم در تولید محصولات علاوه بر خودکفایی و اصلاح روش‌های کشت، ضریب اطمینان نرمالی هم برای محصول مازاد بر تولید داشته باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی کرج ادامه داد: در بحث کیفیت کالا بحث استاندارد مطرح است و محصولات باید به طرف رقابتی شدن و در نتیجه ارتقای سلامت به ویژه در مورد حد مجاز آلاینده‌ها پیش بروند.
وی خاطرنشان کرد: از این پس کارشناسان جهاد تلاش خواهند کرد با اطلاع از استانداردها به‌عنوان ابزار کنترل کیفی، گام‌های بهتری در زمینه نظارت بر کیفیت غذای تولیدی بردارند.
صارمی با اشاره به لزوم برندسازی محصولات کشاورزی برای ارتقای کیفیت تولیدات، ایجاد رقابت بین بهره‌برداران و در نهایت افزایش سلامت و ایمنی غذا امری ضروری دانست و گفت: بر این مبنا یک واحد تولیدی از بهره‌برداران جهاد کشاورزی شهرستان کرج به عنوان پایلوت برای دریافت نشان انتخاب شود تا الگویی ترویجی برای سایر بهره‌برداران باشد.
استاندارد خط کیفیت میثاق کشوری است
فتانه شکرالهی، مدیرکل استاندارد استان البرز نیز در این دیدار عنوان کرد: زمینه‌های کاری مشترک جهاد کشاورزی و استاندارد عمدتاً در خصوص نشان حد مجاز آلاینده‌ها، نشان حلال و نیز مشاغل خانگی است.
وی افزود: دو نوع نشان استاندارد شامل اجباری و تشویقی وجود دارد که مورد اول مربوط به کالاهایی است که مشمول استاندارد اجباری هستند و بدون آن قابل عرضه در بازار مصرف نیستند.
دومی مربوط به درخواست‌های داوطلبانه برای دریافت نشان برای بازارپسندی و افزایش ضریب اطمینان مردم نسبت به کالاست.
شکرالهی با بیان اینکه استاندارد نشانی است که اعتبارآفرینی می‌کند و مصرف‌کننده با آرامش خاطر اقدام به خرید کالا می‌کند، تصریح کرد: زمان متوسط دریافت این نشان در صورت فراهم بودن زیرساخت‌ها حدود یک ماه است که در این راستا باید فرایند کنترل کیفی در واحد تولیدی فراهم و قابل قبول بوده و سیر تولید دارای فاکتورهای استمرار کیفیت باشد.
وی در پایان از استاندارد را به‌عنوان خط کیفیت میثاق کشوری نام برد و بر همکاری‌های بیشتر با جهاد کشاورزی در خصوص ارائه استانداردها و تغییر روند آنها در صورت نیاز تأکید کرد.