خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

یورش هوایی جنگنده های آمریکا به مواضع طالبان در «هلمند»

مهر | بین‌الملل | سه شنبه، 22 مهر 1399 - 01:27
سخنگوی نیروهای نظامی آمریکا در خاک افغانستان از حمله هوایی هدفمند به مواضع طالبان در ولایت هلمند افغانستان خبر داد.
طالبان،نيروهاي،آمريكا،هلمند،ولايت،افغانستان،درگيريها،نظامي،آ ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، همزمان با تشدید درگیریها میان نیروهای دولت افغانستان و گروه طالبان در ولایت هلمند، نیروهای نظامی آمریکا در این کشور به بهانه پشتیبانی از نیروهای تحت فرمان دولت کابل، حمله‌های هوایی علیه مواضع طالبان را آغاز کردند.
ظرف روزهای اخیر و در پی حمله نیروهای طالبان به پاسگاه‌های امنیتی در حومه شهر «لشگرگاه» مرکز ولایت هلمند، درگیریها در این منطقه آغاز شد که در پی این درگیریها، حدود هزار و ۵۰۰ تن از خانوارهای ساکن در این منطقه مجبور به ترک منازل خود شدند.
سرهنگ «سانی لیگِت» سخنگوی نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان روز دوشنبه در یک پیام توئیتری اعلام کرد که ایالات متحده ظرف دو روز گذشته برای دفاع از نیروهای متحد افغان خود «چندین حمله هوایی هدفمند را در ولایت هلمند» انجام داده است.
لیگت در ادامه این پیام توئیتری به نقل از ژنرال «اسکات میلر» فرمانده نیروهای آمریکا در افغانستان نوشت: «لازم است طالبان هرچه سریع‌تر عملیات‌های تهاجمی خود در ولایت هلمند را متوقف سازد و از اقدامات خشونت بار در سرتاسر کشور بکاهد.
این [شرایط کنونی] با توافق طالبان- آمریکا همخوانی ندارد و تضعیف کننده روند گفتگوهای صلح افغانستان است».
لازم به ذکر است که این یورش‌های هوایی نخستین اقدام نظامی مداخله جویانه آمریکا از زمان توافق با طالبان در ماه فوریه است.
طبق اسناد امضا شده میان آمریکا و گروه طالبان در دوحه قطر، خروج نیروهای نظامی خارجی از خاک افغانستان در ازای دریافت تضمین‌های امنیتی از گروه طالبان و تعهدسپاری این گروه به انجام گفتگو با دولت کابل جهت دستیابی به توافقی صلح آمیز صورت می‌گیرد.
حال با وجود ماه‌ها تأخیر در روند گفتگوهای بین الافغانی و آغاز مجدد این گفتگوها از ماه سپتامبر، درگیریها همچنان ادامه دارد.
«عمر زُواک» سخنگوی فرمانداری استان هلمند اعلام کرد که نیروهای طالبان حمله‌های هماهنگ خود را در بخشهای مختلف این ولایت طی یک هفته گذشته آغاز کرده اند.