زندگیام لبریز از برکات و عنایات حضرت رضا(ع) است/ خدمت به زائران شمسالشموس توفیق است
گروه استانها- معتقد است تمام عالم محضر امام رضا(ع) است و هر قدمی که برمیدارد برای رضایت خاطر آن حضرت است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، هیچ نمونهای از شجاعت بهتر از این که امام حسین(ع) از لحاظ فداکاری و شهامت نشان داد در عالم پیدا نمیشود حتی غیر مسلمانان نیز نمیتوانند پاکی روحی را که این جنگ اسلامی تحت لوای آن انجام گرفت، انکار کنند و این واقعیت دارد که گریه و عزاداری برای امام حسین (ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) انسان را زود به مقصد میرساند.
در ایام پس از اربعین حسینی، اینک در آستانه دهه آخر ماه صفر قرار داریم که هرساله شاهد حضور خیل عظیمی از زائران پیاده به دیار شمسالشموس بود اما اینک زائران از این نعمت بیبهره هستند.
شیوع ویروس منحوس کرونا تغییراتی اساسی در سبک زندگی همه ما ایجاد کرده و مناسک مذهبی نیز از آن متاثر هستند و البته در این میان برنامههای حرم رضوی با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی دنبال میشود.
در این میان مداحان و مرثیهسرایان چراغ این محافل مذهبی هستند و با نوای خود شور و حال خاصی را در مراسم حرم منور رضوی ایجاد میکنند.
رضا قانع یکی از پیرغلامان در عرصه مداحی اهل بیت عصمت و طهارت است که 30 است در جوار حرم مطهر امام رضا(ع) به ویژه در ایام محرم و صفر برای صاحب عزا و نیز زائرانش روضه خوانی میکند.
برای آشنایی بیشتر با این ذاکر اهل بیت(ع) به گفتوگو با وی مینشینیم:
این خادم حرم منور رضوی ابتدا خود را این گونه معرفی میکند: بنده رضا قانع الاف محمدی متولد 1340 هستم.
چون پدرم مداح بود از کودکی در محافل روضه اهل بیت(ع) حضور داشتم ودر سن 17 سالگی رسما وارد عرصه مداحی شدم.
اولین مداحی بنده در محله خودمان بود.
قبل از اینکه به خدمت سربازی بروم در مجالس خانگی روضهخوانی میکردم و پس از آن در محافل عزاداری شهرستانهای دیگر هم از بنده دعوت میشد.
پدرم مداح اهل بیت(ع) بود و بسیار علاقه داشتند من هم وارد این وادی شوم و پس از آن هم برادرانم که مداح هستند مشوقهای دیگر بنده برای ادامه کار بودند و هم اکنون پسرم نیز با مداحی نوکری ائمه(ع) را میکند.
از وی در مورد تفاوتهای مداحی در حرم مطهر رضوی با سایر اماکن میپرسم که میگوید: 30 سال است که در آستان مقدس رضوی عرض ادب میکنم.
باید بگویم درست که همه محافل عزاداری و روضهخوانی در محضر معصومین(ع) هستیم اما در حرم که مداحی میکنیم زائر آقا علی بن موسی الرضا(ع) هستیم و ایشان مستمع اصلی و میزبان مجلس هستند.
از طرف دیگر در حرم امام رضا(ع) از همه اقشار و پیر جوان و مرد و زن حضور دارند، لذا باید طوی روضهخوانی کرد که به عمق جان این زائرین بنشیند و در شان و مقام اهل بیت(ع) باشد.مسلما اولین چیز رضایت خود حضرت از مداح است اما در کنار آن رضایت مستمع و زائر هم مهم است.
از این پیرغلام رضوی و حسینی میپرسم یک مداح چطور میتواند بصیرت را در جامعه ایجاد کند؟
که عنوان میکند: همه ائمه(ع) نور الواحد هستند اما حضرت سید الشهدا(ع) از موقعیت خاصی در بین ائمه(ع) و عامه مردم برخوردار است طوری که امام رضا (ع) فرمودند «هر که میخواهد گریه کند برای جدم حسین گریه کند» و این کلام حضرت نشان دهنده این است همه واقعه عاشورا و ماجرای کربلا از نظر توحیدی و معادی برای ما درس است.
شخصیت امام حسین(ع) و رفتار و کردار ایشان برای ما یک الگو است که یک مداح میتواند این مهم را بازگو کند.
شرایط کنونی ایجاب می کند که با درک وقایع آن زمان بصیرت را در خود ارتقا دهیم و یک مداح و روضهخوان بایستی بتواند این کار مهم را انجام دهد.
بصیرت افزایی بزرگترین رسالت یک مداح است.
اول باید خود مداح درک و شناخت درست از سیره ائمه اطهار(ع) داشته و اهل مطالعه باشد تا بتواند رسالتش را که ترویج سیره اهل بیت(ع) است را به درستی انجام دهد.
در گذشته در ابتدا مداح چند خط از سیره و روش زندگی آن معصوم بازگو میکرد تا مستمعین یک درکی نسبت به آن پیدا کنند و سپس شروع به روضهخوانی میکرد و بسیار هم این روش مورد استقابل مستمعین و عزاداران قرار میگرفت اما متاسفانه چند سالی هست که ما شاهد این نوع مداحی نیستیم و امید داریم دوباره این شیوه از سر گرفته شود.
انتهای پیام/282/ی