نابودی آرزوی جوانان بهبهانی برای خانهدارشدن/ مردم زمین خارج از محدوده نخرند
گروه استانها- گرانی مسکن در شهرستان بهبهان و افزایش بیحساب قیمت زمین در این شهرستان، داشتن سرپناه را به یک خواب رؤیایی برای جوانان بهبهانی تبدیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم در بهبهان، گرانی مسکن در بهبهان و افزایش بیحساب قیمت زمین در این شهرستان، سرپناه را به یک خواب رویایی برای جوانان تبدیل کرده است.
تحقیقات میدانی از وضعیت بازار مسکن در مناطق مختلف شهر بهبهان از وجود نوعی بی سر و سامانی در رهن و اجاره واحدهای مسکونی در این شهر خبر میدهد.
میزان نوسانات نرخ مصالح و سایر هزینههای ساختمانی و از طرفی روند رشد قیمتها در بازارهای مختلف و همچنین نوسانات ارز تأثیر خود را بر بازار مسکن (رهن و اجاره واحدهای مسکونی) گذاشته است به طوری که یک فرد با حقوق بسیار کم مجبور است یا در حاشیه سکونت کند و یا با قیمتهای بسیار بالا در یک خانه قدیمی با کمترین امکانات اجاره نشین شود.
نبود نظارت بر افزایش اجاره بها واحدهای مسکونی در بهبهان
یک شهروند بهبهانی که به گفته خودش بیش از 10 سال است اجاره نشین است، اظهار داشت: متأسفانه در شهرستان بهبهان که از امکانات دسترسی کمی هم برخوردار است نبود نظارت در سایه سهل انگاری مسئولان امر، مالکین؛ واحدهای مسکونی را با هر قیمتی که دوست داشته باشد، به مستأجر واگذار میکند.
وی افزود: کارمندان برون استانی پالایشگاه، آپارتمانها و منازل مسکونی بهبهان را با هر قیمتی خریداری میکنند و دیگر دست مستأجر نمیدهند و دهها دلیل دیگر دست به دست هم داده که بازار مسکن در این شهرستان بی صاحب باشد و جوانان را مجبور به خرید زمین بیرون از محدوده به امید الحاق به محدوده شهری میکند.
این شهروند بهبهانی در ادامه با اشاره به این که "تنها راه چاره خرید اراضی خارج از محدوده شهری است" بیان کرد: متاسفانه قیمت زمین در محدوده شهری حداقل 800 میلیون با متراز 120 متر مربع است که قاعدتا جوانی که سرمایه آنچنانی ندارد مجبور است دست به چنین کاری بزند و پول خود را در این کار بگذارد تا شاید یک روز صاحب زمین برای ساخت مسکن با نصف قیمت شود.
چرا کسی پاسخگوی زمینهای پلاک 5922 نیست
تعدادی از جوانان شهرستان با خرید زمین خارج از محدوده سودای خانهدار شدن با نصف قیمت در سر داشتهاند که حالا هم سرمایه رفته و هیچ کس هم خود را مسئول پاسخگویی نمیداند و اخیرا نیز دست به تجمع مقابل درب فرمانداری کردهاند تا شاید فکری به حالشان شود اما خودشان میگویند چند سال است که دستمان به جایی بند نیست.
محمدرضا یکی از صدها جوانی است که هم به وضع بازار مسکن گله دارد و هم درباره خرید این زمینها گفت: هیچ کس نمیتواند در بهبهان با شرایط عادی خانهدار شود و حتما باید دکتر، مهندس یا شغلهای با درآمد بالا داشته باشد که متاسفانه ما هیچکدام نیستیم و کابوس بیخانه بودن امانم را بریده است.
وی تصریح کرد: در این چند وقتی که ما زمین را با پلاک5922 خریدهایم چون خارج از محدوده شهری است مشکلات عدیدهای را متوجه ما کرده است و اصلا نمیتوانیم شروع به ساخت و ساز کنیم.
البته راهی هم غیر از خرید این زمینها که نسبتاً قیمت متعادلی داشت نبود و الان علیرغم تجمعهای چندباره و ارسال نامه به هیچ جوابی نرسیدهایم.
خودمان هم نمیدانیم چه خبر است؛ زور دلالها زیاد است!
سید محمد از مشاوران املاکی است که روزانه مراجعات زیادی برای رهن و اجاره دارد ولی خبری از فروش نداشته و اظهار داشت: بحث فروش چنین زمینهای به طرفین برمیگردد چون خریدار وقتی میبیند موقعیت خارج از محدوده است نباید تن به چنین معاملهای بدهد البته بعضیها مجبورند چون واقعا ملک گران و قیمتها روند خاصی ندارد.
وی افزود: متاسفانه وضعیت زمین در بهبهان از دیر باز مشکل داشته و با گران شدن نیز موضوع سختتر شده که متاسفانه در این موضوع اخیر نیز زمین چون خارج از محدوده شهری است طبق اعلام شهردار تا 10 سال آینده طرح جامع شهری تغییر نکرده و قرار نیست موقعیت جدیدی به شهر الحاق شود.
تا 15 سال آینده خبری نیست!
شهردار بهبهان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به این که تعاونیهای مسکن برخی ادارات نیز در فروش زمینهای خارج محدوده خلاف قانون است، عنوان کرد: با توجه به اینکه طرح جامع بهبهان در سال 96 تصویب و ابلاغ شده، لذا تا 15 سال آینده هیچ زمین خارج از محدوده ای به محدوده شهری بهبهان اضافه نخواهد شد.
وی افزود: کسانی که اقدام به خرید زمینهای خارج از محدوده میکنند اگر به این امید که زمینهای خارج از محدوده بزودی وارد محدوده شده یا پروانه ساختمانی برایشان صادر میشود اقدام به خرید کردهاند، اشتباه بزرگی کردند و باید از خرید زمین خارج محدوده خودداری کنند.
قانون در این باره چه میگوید/ دستگاهها فکری به حال سرمایه از دست رفته مردم کنند
به استناد ماده 3 آیین نامه استفاده از اراضی، احداث بنا و تاسیسات در خارج از حریم شهرها و محدوده روستاها مصوب 10/2/1391 هیأت وزیران « هر گونه ساخت و ساز در شهرکها، تابع ضوابط و طرح مصوب قانونی و طبق دستورالعمل مورخ 27/12/1386 ترویج شهرک سازی در کشور مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران میباشد.»
مردم باید برای جلوگیری از هدر شدن سرمایه و افتادن در دام سودجویان، قبل از معامله زمین در اراضی ضمن حضور اخذ استعلامات و طی روال قانونی از آینده زمین اطلاع کسب کرده و نباید دست به اقدامی بزنند که موجب ضرر چندصد میلیونیشان شود.
دستگاه قضا نیز باید برای سامان بخشیدن به بازار آشفته و درهم ریخته مسکن اقدام جدی کرده و اجازه ندهد قیمت بیش از این دستخوش حرکات سودجویان باشد تا با روند نزولی شاهد سرشکنی نرخ و رسیدن به قیمت واقعی باشیم.
گزارش از مهدی مستوی
انتهای پیام/332/س