خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اعطای "دسترسی کنسولی" به دو کانادایی بازداشتی در چین بعد از ۲ سال

ایسنا | بین‌الملل | یکشنبه، 20 مهر 1399 - 11:22
همزمان با ادامه اختلافات بین چین و کانادا، چین برای نخستین بار از ماه ژانویه، به دو کانادایی بازداشت شده در این کشور دسترسی کنسولی داده است.
كانادا،چين،دولت،روز،كنسولي،بازداشت،آمريكا،منگ

همزمان با ادامه اختلافات بین چین و کانادا، چین برای نخستین بار از ماه ژانویه، به دو کانادایی بازداشت شده در این کشور دسترسی کنسولی داده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه گاردین، دولت کانادا روز شنبه اعلام کرد که به "دومینیک بارتون"، سفیر کانادا در چین، در روز جمعه دسترسی کنسولی مجازی به "مایکل اسپاوور" و در روز شنبه دسترسی کنسولی مجازی به "مایکل کووریگ" داده شده است.
دولت کانادا در بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت کانادا شدیداً نگران بازداشت خودسرانه دو کانادایی از دسامبر ۲۰۱۸ از سوی مقامات چین بوده و همچنان خواستار آزادی فوری آن‌هاست.
کانادا همچنان در حال فشار آوردن به پکن برای آزادی کووریگ و اسپاوور است که در دسامبر ۲۰۱۸ به دنبال دستگیری "منگ وانژو"، مقام چینی شرکت هوآوی و دختر مؤسس این شرکت از سوی دولت کانادا، دستگیر شدند.
پلیس کانادا منگ را در ونکووئر و بنا به درخواست استرداد آمریکا، ۹ روز پیش از آن که کووریگ و اسپاوور توسط دولت چین دستگیر شوند، بازداشت کرد.
آمریکا به دنبال استرداد منگ به اتهامات کلاه‌برداری است و پرونده استرداد او در دادگاه‌های کانادا است.
دستگیری او شدیداً به روابط بین چین و کانادا آسیب رساند.
نه کووریگ، دیپلمات سابق و نه اسپاوور، سرمایه‌گذار، هیچ‌کدام در بحبوحه همه‌گیری کرونا، اجازه دیدار با مقامات کنسولی را نداشتند.
پرونده هوآوی روابط بین کانادا و چین را پرتنش کرده و جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه تلفنی درباره این مسئله صحبت کردند.
دولت کانادا اعلام کرد، ترودو از ترامپ بابت حمایت آمریکا از "طلب آزادی فوری دو شهروند کانادایی که خودسرانه از سوی چین بازداشت شده بودند"، تشکر کرده است.
انتهای پیام